No SSO cookie

Sonkás hengerek, köménymagos sós rudak Húsvétra!

Utolsó változtatás: 2010-04-12 | Első közzététel: 2010-04-01
(0/ 0)
Cikk nyomtatása » Cikk küldése »
Sonkás hengerek, köménymagos sós rudak Húsvétra!
A sok finomság mellet jól jön egy kis sós nassolnivaló a locsolóknak, vagy nekünk, ha kirándulással szeretnénk eltölteni a hosszú hétvégénket. Arról nem is beszélve, hogy kiváló sör és borkorcsolya.

A sonkás hengerek készítése

 

ropi
80 dkg lisztet eldörzsölünk 40 dkg vajjal, 3 dkg élesztőt 2 dl tejben felfuttatunk, majd 1/2 dl rummal, vagy 1 dl borral, 2 dkg sóval, és néhány kanál tejföllel az egészet összegyúrjuk. A kész tésztát kinyújtjuk. A kinyújtott tésztát 6 cm széles, 8 cm hosszú darabokra vágjuk, és az elkészített sonkatöltelékkel vékonyan megkenjük.

Felhengerítjük, tepsibe rakjuk, vigyázva, hogy ne érjenek egymáshoz. Tojássárgájával megkenjük a tetejüket, és előmelegített sütőben megsütjük.

 

Tölthetjük juhtúróval is a rudakat: 1/2 kg juhtúróhoz 1 tojást keverünk, és vékonyan megkenjük vele a tésztát. ha köménymagos sós rudakat szeretnénk sütni, csak annyi a dolgunk, hogy meghintjük a tojással bekent rudakat köménymaggal és úgy helyezzük a sütőbe.

Sonkatöltelék elkészítése:

20dkg darált, főtt sonkát 2 kanál tejföllel, 1 főtt tojás sárgájával alaposan kikeverünk.


Szólj Te is hozzá!