No SSO cookie

Sonkás rizssaláta

Utolsó változtatás: 2010-10-01 | Első közzététel: 2010-09-13
(0/ 0)
Cikk nyomtatása » Cikk küldése »
Sonkás rizssaláta
A sonkás rizssaláta egy könnyen elkészíthető, egészséges saláta, ami hamar elkészül. Azoknak, akik szeretik a salátákat, ez a recept biztosan nyerő lesz! Tanuljuk meg elkészíteni a sonkás rizssalátát. 


A sonkás rizssaláta elkészítése

 

Hozzávalók:

  • 1 1/3 csésze hosszúszemű, főtt rizs
  • 1/4 csésze franciasaláta öntet
  • 3/4 csésze majonéz
  • 1 evőkanál apróra vágott zöldhagyma
  • 1/2 teáskanál, vagy ízlés szerint curry por
  • 1/2 teáskanál, vagy ízlés szerint só
  • 1/8 teáskanál, vagy ízlés szerint borskeverék
  • 1/2 teáskanál száraz mustár
  • 230 g vékonyra szeletelt főtt sonka
  • 1 csésze karfiol rózsáira bontva
  • 1 csésze fagyasztott zöldborsó, megfőzzük, lecsepegtetjük, majd lehűtjük
  • 1/2 csésze aprított zeller
  • 1/2 csésze vékonyra szeletelt retek

 

 

 

Keverjük össze a rizst a salátaöntettel, majd hűtsük le. A majonézt, a hagymát, a curryt, a sót, a mustárt és egy cseppnyi borsot vegyítsünk össze, majd adjuk hozzá a rizshez. Végül tegyük hozzá a sonkát és a zöldségeket, majd ezt is keverjük össze. A salátát hűtött dinnyével, avokádó szeletekkel, illetve saláta levelekkel is tálalhatjuk.

A recept 6 személynek elegendő.


Szólj Te is hozzá!