-
Takarítónő/Házvezetőnő
-
Kertigép Értékesítő
-
Elektronikai műszerzés
-
VILLAMOSIPARI TECHNIKUS - IPARI VILLANYSZERELŐ – VEZÉRLÉS TECHNIKUS
-
Árúterítő, gépkocsivezető
-
Dolgozz szállodai programszervezőként napsütötte nyaralóhelyeken
-
FUVARSZERVEZŐ DISZPÉCSER (MÉLYÉPÍTŐ CÉG, FÖLDMUNKA, ÚTÉPÍTÉS)
-
Porfestő
2024. 04. 22
-
French Speaking - Inside Sales representative @ Matritel Kft.
2024. 04. 23
-
Alkalmi Munkavállaló / Eladó | Vácrátót
2024. 04. 23
-
Betanított varrónő tapasztalattal (akár szállással)
2024. 04. 23
-
Autószerelő - Mátészalka
2024. 04. 23
-
Művezető
2024. 04. 23
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
A köleslepény elkészítése
Hozzávalók:
1/2 kg zabliszt
1/4 kg köles
1 kávéskanál köménymag
fokhagyma (ízlés szerint)
Elkészítés:
A kölest háromszoros mennyiségű vízben megfőzzük, és ha már langyosra hűlt, összegyúrjuk a zabliszttel. Közepesen lágy tésztát kapunk, ebbe keverjük a köménymagot. Palacsintasütőben (nem teflonosban!), olaj nélkül, egyenként, kis lángon lassan, szárítva sütjük. További tudnivalók: A kész lepényt megkenhetjük reszelt fokhagymával, mint a lángost szoktuk, és csepegtethetünk rá olajat. Ha lehet, olívaolajat használjunk. Ezt a lepényt fogyaszthatjuk friss salátával, de használhatjuk kenyér helyett is.
A Burgonyalepény elkészítése
Elkészítés:
Különösen téli estékre javasoljuk az alábbi egyszerű ételt. Aki szereti a krumplit, és nem sajnál fél órát a tűzhely előtt tölteni, feltétlenül próbálja ki. Mossunk meg és tisztítsunk meg fél kg krumplit. Negyedeljük fel, kevés olajjal és vízzel, fedő alatt főzzük puhára. Amíg a burgonya fő, egy mély tálban verjünk fel két egész tojást, sózzuk, ízlés szerint borsozzuk meg, és adjunk hozzá finomra vágott zeller- és petrezselyem zöldet, néhány levél ugyancsak apróra vágott mentát.
A megfőtt burgonyát villával törjük meg, és jól keverjük össze a fűszeres tojással. Forrósítsunk olajat egy nagy serpenyőben, és öntsük bele a masszát. Mindkét oldalán süssük aranybarnára. A sütést kisebb adagokra elosztva is végezhetjük, így mindenki kaphat külön-külön lepényt, melyet különféle friss zöld salátával adhatunk, vagy mártogathatjuk ízesített tejfölbe, tartárba.