No SSO cookie

Készítsünk szalonnás rizottót zöldborsóval!

Utolsó változtatás: 2010-08-27 | Első közzététel: 2010-08-25
(0/ 0)
Cikk nyomtatása » Cikk küldése »
Készítsünk szalonnás rizottót zöldborsóval!
Egy ízletes, laktató vacsora, amelyet könnyen és gyorsan el lehet készíteni. Nézzük, hogy hogyan készül a szalonnás rizottó!

A szalonnás rizottó receptje


A rizottó hozzávalói:

  • 230 g apróra vágott szalonna
  • 2 cikk apróra vágott fokhagyma
  • 3 zöldhagyma aprítva
  • ½ csésze gomba
  • 1 csésze zöldborsó
  • 2 evőkanál friss majoránna
  • 1 evőkanál friss oregánó
  • 1 evőkanál friss petrezselyem
  • 1 ½ csésze Arborio rizs
  • 5 csésze sűrített marhahúsleves
  • ¼ csésze reszelt parmezán sajt
  • ízlés szerint só és bors

 

risotto_400



A szalonnát zsírjára sütjük, a szalonnát távolítsuk el. A zsírjához adjuk hozzá a fokhagymát, a hagymát, a gombát és a rizst. Pirítsuk addig, amíg a rizs és a hagyma megpuhul. Töltsünk hozzá egy csésze húslevest, és közepes lángon hagyjuk lobogni, közben a rizst kavargatjuk. Adjuk hozzá a zöldborsót és a fűszernövényeket. Addig hagyjuk főni, amíg a folyadék elpárolog, majd töltsünk hozzá még egy csésze húslevest, ezt addig ismételjük, amíg az egész húslevest felhasználjuk. Végül tegyük hozzá a parmezán sajtot, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, és azonnal tálalhatjuk finom zöldborsós rizottónkat.


Szólj Te is hozzá!