No SSO cookie

Kóstolnál kenyérből készült kávét? Őseink itták...

Utolsó változtatás: 2017-11-29 | Első közzététel: 2017-11-27
(5/ 1)
Cikk nyomtatása » Cikk küldése »
Kóstolnál kenyérből készült kávét? Őseink itták...
Azért, hogy kenyér soha ne kerüljön a hulladékba számos megoldást, ötletes ételt találtak ki elődeink. Ezek közül szemezgetünk.

KENYÉRKÁVÉ


Fölöslegben maradt kenyeret, kekszet, süteményeket, kukoricakenyeret és hasonlókat jó barnára megpirítunk, s közép-finomra megdarálunk. Ebből egy telt csészényire öntsünk rá egy és negyed liter tejet, hevítsük míg forr, szűrjük át, s e kávét öntsük csészékbe.

 

kenyer_ujra

KENYÉRVÍZ

 

Pirítsunk 3 szelet durva búzaliszt kenyeret mérsékelt melegben arany barnára, a darálóval őröljük meg. Tegyük egy kannába, öntsünk rá 2 liter forró desztillált vizet, hagyjuk 5 percig kivonódni, s tálaljuk (szűrjük le, és csak a levét fogyasztjuk). A kenyérvíz gyakran ajánlott a “Mazdaznan öngyógymódban”.

 

Még több tipp a könyvből: Készítsünk fürdősót, fürdőmézet házilag

 


 

MEGJELENT

 

segitokesz_novenyvilag_konyv
Megjelent a Herbáció magazin legfrissebb 46. száma, és a különszám is „Ajándékok növényekből” címmel.

Továbbá elkészült a magazin eddigi 12 évének legjobb receptjeiből a válogatáskönyv „Segítőkész növényvilág” címmel.

Mindhárom kiadvány kapható az újságárusoknál. www.herbacio.hu

www.herbacio.hu

 

Az Édenkert.hu kvízjátékán megnyerheted a könyvet!


MEGYEK JÁTSZANI>>


Szólj Te is hozzá!