-
terápiás munkatárs
-
sofőr
-
Regisztrált mérlegképes könyvelő IX.ker.
-
szövő és varró szakmunkást keresünk
-
VILLAMOSIPARI TECHNIKUS - IPARI VILLANYSZERELŐ – VEZÉRLÉS TECHNIKUS
-
Konyhai kisegítő
-
Regisztrált mérlegképes könyvelő
-
Robothegesztő gépkezelő
2024. 03. 12
-
Hulladékgazdálkodási feladatokat ellátó ügyintéző
2024. 03. 19
-
Php Fejlesztő
2024. 03. 19
-
Nehézgép kezelő
2024. 03. 19
-
Fűrészgép kezelő
2024. 03. 19
-
Villanyszerelő / Műszerész
2024. 03. 19
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
Töltött karfiol elkészítése
1, 20 kg karfiolt a rózsáira szedünk. Sós vízben, megfőzzük - nem teljesen puhára - majd leszűrjük. Rózsájával lefelé olajjal kikent, zsemlemorzsával behintett edénybe rakjuk. Középen helyet hagyuk a tölteléknek.
A karfiol töltelékének elkészítése:
1/4 kg darált húst sóval, borssal 3 dkg zsíron puhára párolunk. 8 dkg rizst megfőzünk, majd hozzákeverjük a kész darált húshoz, és a karfiol közepébe rakjuk. 2 dl tejfölt 6 dkg olvasztott zsírt összekeverünk kevés sóval, és a tepsiben levő masszát megöntözzük vele. Forró sütőbe tesszük, fedő alatt pirosra sütjük, és abban az edényben tálaljuk, amelyben sült. A karfiol levéből mártást készítünk. Hagymát, apróra vágott zellerzöldjét forró olajba dobunk, ráhintünk pirospaprikát, 2 dkg lisztet, gyorsan összekavarjuk, a karfiol levével felengedjük, és egyszer alaposan összeforraljuk, majd 2 evőkanál tejfölt kavarunk bele. Külön kis tálban tálaljuk a karfiol mellé.