No SSO cookie

Ünnepi finomságok: Sablé Viennois

Utolsó változtatás: 2009-12-09 | Első közzététel: 2009-12-08
(0/ 0)
Cikk nyomtatása » Cikk küldése »
Ünnepi finomságok: Sablé Viennois
Ha valami rendkívüli finomságot szeretnénk, ami nem úgy kezdődik, hogy "tedd a hűtőbe a tésztát 24 órára", és könnyű elkészíteni, akkor jöhet a Sablé Viennois. Könnyű, omlós és nagyon finom.

Hozzávalók:

  • 26 dkg liszt 25 dkg vaj 3 dkg kakaópor
  • 1 nagy tojásfehérje
  • 10 dkg porcukor
  • 1 vaníliarúd
  • egy marék aprított, nem sózott mandula
  • 2 csipet só

Sablé Viennois
Elkészítése:

Összekeverjük a lisztet a vajjal, egy másik tálban megolvasztjuk a vajat, robotégppel hozzákeverjük a porcukrot, a tojásfehérjét és a sót, belekapargatjuk a vaníliarudat, beleszórjuk az apróra tördelt mandulát, és amikor már tejesen sima, homogén, akkor hozzádolgozzuk a lisztes kakaót is. Amikor szép egyenletes a tészta, a tálat lefedve hűtőbe tesszük. Jó másfél órát hagyjuk állni (zuhanyzás, ruhaválogatás, smink, stb...:), azután sütinyomó zsákkal kis hullámkekszeket formázunk belőle, végül előmelegített (kb 180 fokos) sütőben 15 percig sütötjük.

 

Tea, tejeskávé mellé nélkülözhetetlenné válik az első kóstolás után, de tortaalapnak is kiváló.


Szólj Te is hozzá!