No SSO cookie

Készítsünk olaszos vaníliafelfújtat!

Utolsó változtatás: 2010-08-26 | Első közzététel: 2010-06-12
(0/ 0)
Cikk nyomtatása » Cikk küldése »
Készítsünk olaszos vaníliafelfújtat!
Ebben a nagy melegben könnyű desszertekre vágyunk. Nagyszerű finomság a vaníliafelfújt, mert gyümölcsökkel tálalhatjuk, könnyű elkészíteni, és ha édesítővel készítjük, akkor a kalóriáktól sem kell tartanunk.

Vaníliafelfújt olasz módra


Hozzávalók:

  • 5 dkg liszt
  • 5 dkg margarin
  • 4 dl tej
  • 3 tojás
  • 5 dkg cukor
  • fél rúd vanília.

 


A vaníliafelfújt elkészítése:

A vajat habosra keverjük, hozzáadjuk a lisztet, és a cukrot, majd jól elkeverjük. a vaníliarúddal felforralt tejjel elkeverjük, simára keverjük, majd ismét felforraljuk. Levesszük a tűzről, kihűtjük, majd egyenként elkeverjük a tojássárgákkal. Végül hozzáadjuk a csipet sóval és cukorral keményre felvert tojásfehérjét. Margarinnal kikent, liszttel behintett pudingformába öntjük, és alufóliával letakarva, sütőben, vízfürdőben 25 percig sütjük. A formából kiborítjuk, vaníliamártással, gyümölcsökkel tálaljuk.


Szólj Te is hozzá!