No SSO cookie

Zabpelyhes-meggyes sütemény

Utolsó változtatás: 2010-03-08 | Első közzététel: 2010-03-08
(0/ 0)
Cikk nyomtatása » Cikk küldése »
Zabpelyhes-meggyes sütemény
A zab az egyik legfontosabb gabona, egészséges, könnyen emészthető és sokoldalú, valamint könnyen és gyorsan lehet belőle finom ételeket készíteni. A zabpehely kiváló sütemény alapanyag is, és nem csupán az íze miatt, hanem mert a zabnak alacsony a glikémiás indexe, így cukorbetegek és diétázók is fogyaszthatják. Lássunk egy könnyű, finom receptet!

A zabpelyhes-meggyes sütemény elkészítése

 

Hozzávalók:

zabpelyhes sütemény
(1 pohár = 250 ml):

  • 1,5 pohár liszt
  • 2 ml szódabikarbóna
  • 2 pohár zabpehely
  • 1 pohár barnacukor
  • 1 pohár margarin
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 60 dkg meggy
  • 4 evőkanál keményítő
  • 2 teáskanál őrölt fahéj
  • 2 evőkanál mandulalikőr
  • 150 g cukor
  • 2 evőkanál citromlé.

A meggyet saját levében a cukorral, a citromlével, a fahéjjal feltesszük főni, mikor forr, vízzel elkevert keményítővel besűrítjük (sűrű szószt készítsünk), majd a tűzről levéve ízesítsük likőrrel.A tészta alapanyagait egy nagy tálba tesszük és összedolgozzuk, forgácshoz hasonló tésztát fogunk kapni.Kivajazott és lisztezett közepes tepsibe tesszük a tészta 2/3-át, kézzel egy kicsit lenyomjuk. Erre öntjük a meggyszószt, majd a tészta másik felét is rászórjuk. 170 fokon 20-25 percig sütjük.