No SSO cookie

H

K

Sze

Cs

P

Szo

V

 
 
1
2
3
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 

Készítsünk zöldcitromos joghurtzselét!

Utolsó változtatás: 2011-08-22 | Első közzététel: 2010-08-22
(0/ 0)
Cikk nyomtatása » Cikk küldése »
Készítsünk zöldcitromos joghurtzselét!
Egy könnyű és egészséges desszert azoknak, akik távol szeretnék magukat tartani a csokoládécsodáktól, viszont szívesen nassolnának valami finomságot! 

Zöldcitromos joghurtzselé elkészítése

 

 

joghurt

Hozzávalók:

  • 1 zöldcitrom
  • 1 db vaníliarúd
  • 350 ml joghurt
  • 100 ml tejszín
  • 100 g porcukor
  • 1 evőkanál zselatin
  • 1 grapefruit
  • 1 kávéskanálnyi friss gyömbér
  • 2 dl grapefruitlé
  • 1 evőkanál étkezési keményítő
  • díszítéshez citromfű

Tegyük a joghurtot egy keverőtálba, adjuk hozzá a lereszelt citrom héját, a vaníliarúd kikapart magjait és 50 g porcukrot. Keverjük jól össze. A tejszínt öntsük egy kis lábasba, tegyük bele a kevéske hideg vízbe beáztatott zselatint, majd melegítsük addig, míg a zselatin fel nem oldódik. Keverjük a joghurtos alaphoz. Töltsük poharakba, majd tegyük a hűtőbe legalább 3-4 órára. A grapefruitot hámozzuk meg úgy, hogy a fehér héját is vágjuk le, vágjuk négyfelé, és a közepében lévő fehér eret is metsszük ki, majd vágjuk kis kockákra. Tegyük egy lábasba, öntsük rá a grapefruitlevet, reszeljük rá a friss gyömbért, ízesítsük a megmaradt cukorral. Forraljuk fel és hideg vízzel elkevert keményítővel sűrítsük be. Ha kihűlt, kanalazzuk a joghurtzselé tetejére. Friss citromfűvel díszítsük.