No SSO cookie

Készítsünk köretnek fűszeres rizsgolyót!

Utolsó változtatás: 2010-08-26 | Első közzététel: 2010-04-14
(0/ 0)
Cikk nyomtatása » Cikk küldése »
Készítsünk köretnek fűszeres rizsgolyót!
A fűszeres rizsgolyó kiváló és nagyon könnyen elkészíthető étel. Mivel zöldségekkel készül, ezért önállóan is megállja a helyét, de nagyszerű húsok, saláták és halételek kísérőjeként is.

A fűszeres rizsgolyó elkészítésének receptje:

 

 

Hozzávalók tetszés szerinti mennyiségben:

 

  • rizsgolyó
    gomba
  • sárgarépa
  • fokhagyma
  • gyömbér
  • rizs
  • bors
  • szezámmag
  • kukorica

 

 

 

 

 

 

 

zöldséges rizsgolyók

Vágjuk a zöldségeket olyan finomra, amilyenre csak lehet. A gombákat nagyobbra vághatjuk, mert úgyis összezaugorodnak, amikor megfőnek. Egy serpenyőben melegítsünk egy kis olajat. Tegyük bele a felaprított zöldségeket, majd dínszteljük meg őket. Amikor már kezdenek megpuhulni, akkor adjunk hozzá egy kevés csirkehúslevest (kockából is tökéletes főzni, elég 1dl belőle. Azért kell, hogy tompítsa a sárgarépa ízét). Sózzuk, borsozzuk és hagyjuk, hogy a zöldségek megfőjjenek. Egy külön edényben a szokásos módon főzzük meg a rizst. Amint kész, és kihűlt, keverjük össze az aprított zöldségekkel, majd formázzunk belőle apró golyókat.

Nagyon ízletes és különleges köret, de magában is fogyasztható.