No SSO cookie

Hogyan készítsünk kókuszos arckrémet?

Utolsó változtatás: 2010-10-01 | Első közzététel: 2010-09-13
(0/ 0)
Cikk nyomtatása » Cikk küldése »
Hogyan készítsünk kókuszos arckrémet?
A kókuszos arckrémet igen könnyen el lehet készíteni, akár otthon is. Ez az otthon készített termék egy igen jó és olcsó alternatívát nyújt az üzletekben kapható drága termékekkel szemben.

Használjunk saját készítésű kókuszos arckrémet!

 

Az otthon elkészített szépségápoló szerek nem csupán gazdaságosabbak, de azért sem kell aggódnunk, hogy esetleg a krém irritációt okozó anyagokat tartalmaz.

Az alábbi cikk megmutatja, hogyan készítsük el otthon ezt a remek arckrémet könnyedén beszerezhető termékek segítségével.

Az arckrém elkészítéséhez kókusz olajra, szódabikarbónára, kókusz eszenciára és sztearinsavra lesz szükségünk. A sztearinsav egy olyan zsírsav, amely a legtöbb növény és állat zsírszöveteiben is fellelhető.  A vegyszert gyertya vagy szappankészítő alapanyagboltból tudjuk beszerezni, vagy igen olcsón az interneten is beszerezhető.

A krém elkészítésére a legalkalmasabb egy dupla fenekű vízforraló használata. Ha nem áll rendelkezésünkre ilyen edény, akkor egy kisebb fazekat helyezzünk bele egy vízzel töltött nagy fazékba. Az alapanyagok közvetlen a tűzhelyen való melegítése nem ajánlott. Egy háromnegyed csupor kókuszolajat olvasszunk össze két evőkanál sztearinsavval. A keveréket addig hevítsük, amíg a sav beleolvad az olajba. Mielőtt a keverékhez adnánk a további hozzávalókat, a fazekat vegyük le a tűzről.

Kókuszos-arckrém



Ezután egy fél pohár vízben keverjünk el egy fél teáskanál szódabikarbónát, majd tegyük be egy mikrohullámú sütőbe, magas hőfokon körülbelül egy percig melegítsük. A vizet csak melegítsük fel, vigyázzunk, hogy ne forrjon fel.

A vizet lassan keverjük el az olaj főzetben, majd adjunk hozzá egy pár csepp kókusz eszenciát, ezáltal a krém még illatosabb lesz. Az új keverék körülbelül duplájára növekszik eredeti mennyiségének. Hogy a főzet még habosabb legyen, keverjük egy magas forgásszámra állított mixerrel egy pár percig, így egy könnyed és habos krémet kapunk.

A krém tárolására használjunk egy fedős edényt vagy egy széles szájú üvegkannát. Használat és tárolás előtt hűtsük jól le. Ha azt szeretnénk, hogy a krém sokáig tartson, használjunk egy légmentesen zárható dobozkát.

A házi készítésű kókusz arckrémünk könnyű és tápláló hidratálást nyújt majd a bőrünknek. Az enyhén kókuszillatú krém egy üdítő alternatíva a túlillatosított üzleti termékekkel szemben.

Használat előtt arcunkat mossuk le és egy törölköző segítségével szárítsuk meg. Majd kenjük be arcunkat és nyakunkat, végül pedig a krémet finoman masszírozzuk bőrünkbe.


Szólj Te is hozzá!