-
fogászati szakasszisztens
-
Tejelő szarvasmarha telep- telepi munkás
-
Elektronikai műszerzés
-
FUVARSZERVEZŐ DISZPÉCSER (MÉLYÉPÍTŐ CÉG, FÖLDMUNKA, ÚTÉPÍTÉS)
-
Kertigép Értékesítő
-
Műszaki mérnök, technikus
-
Takarító
-
Porfestő
2024. 04. 22
-
Project Procurement Manager for Controls & Digitalization
2024. 04. 23
-
Eladó 40 / 30 / 20 Óra (Váci Utca 1. Budapest)
2024. 04. 24
-
Pneumatikus-Hidraulikus Gépkarbantartó, Géplakatos - Téglás (Dbiv042401)
2024. 04. 25
-
Elektromos karbantartó - Téglás (DBIII011701)
2024. 04. 25
-
Betanított gépkezelő, vizuális ellenőr pozíció Kecskemét-Kadafalván
2024. 04. 25
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
pH-érték... Gyakran halljuk ezt a kifejezést. De vajon tisztában vagyunk vele, hogy pontosan mit is jelent, és hogy miért fontos számunkra? A Ph érték normálistól való eltérése hosszú távon súlyos következményekkel járhat egészségünkre. A problémák az emésztési zavaroktól egészen a mozgásszervi megbetegedésekig terjedhetnek.
De mi is a Ph-érték?
Egy mérőszám, amely bármely folyadék, többek között a testnedveink sav és lúg háztartását jelzi. Ezt az értéket egy nullától tizennégyig terjedő számskálán mérik. A 7-es pH-júak a semleges oldatok. Ettől az értéktől lefelé egyre savasabb egy oldat, felfelé haladva viszont egyre lúgosabb.
Nyálunk állandóan lúgos, ezért a pH-ja 7,5. A bőrünket pedig enyhén savas védőréteg fedi, ezért a pH-ja 5.5 körül mozog. Testünk valamennyi részén található testnedveinknek van egy optimális pH-értéke, amelyre szervezetünk állandóan felügyel. Vérünk pH-ja 7,3 körüli, tehát lúgos. Ha ez az érték akár kéttizednyit is csökkenne, abba belehalnánk. A lúgok szervezetünkben a megújulást, míg a savak a lerakódások képződését segítik. A lerakódások számtalan betegséghez vezethetnek.
A tudomány nyomára bukkant azoknak a kémiai elemeknek, amelyek a lúgosságot és a savasságot okozzák. A savképződésért felelős foszfor, a húsokban, az édességekben, a fehérlisztben és a tartósítószerekkel készült valamennyi ételben és italban megtalálható. És a mai ember táplálékai háromnegyedét sajnos ezek teszik ki. A savakat közömbösíteni képes lúgosító elemek, a kalciummal az élen, a barnalisztben, a zöldségfélékben, a gyümölcsökben fordulnak elő nagy mennyiségben. Hogy testünk elsavasodási folyamatait leállítsuk, 10 étkezésből 8szor kellene ilyen ételeket fogyasztanunk.
A savas szervezet fáradékonyabb és teljesítőképessége is gyengébb
Vizeletünkbe egy héten át rendszeresen mártsunk lakmuszpapírt. Ha átlagosan 6,5 és 5,5 között mozog vizeletünk pH-értéke, akkor még nem vészes a helyzet, de ennél alacsonyabb, akkor jobb, ha elkerüljük a pH fő ellenségeit, a foszfor és tartósítószer hozzáadásával készült ételeket.
Forrás: freepress24.tv
Ön mért már pH-értéket? Mit tesz / tett a megfelelő érték elérése érdekében? Írja meg nekünk észrevételeit, javaslatait a témában.