Üdvözöllek a Fórumban! ( Bejelentkezés | Regisztráció )
![]() ![]() |
Jun 11 2009, 09:31 AM
Létrehozva:
|
|
|
Newbie ![]() Csoport: Alompar.hu Hozzászólások: 0 Csatlakozott: 17-February 09 Azonosító: 17,916 |
Szerintem nincs senki és a kérdésemre sem válaszol senki:(
|
|
|
|
Aug 11 2009, 09:06 AM
Létrehozva:
|
|
|
Newbie ![]() Csoport: Edenkert.hu Hozzászólások: 1 Csatlakozott: 11-August 09 Azonosító: 96,850 |
sziasztok! a kérdés nem az hogy kutya vagy kert, hanem, hogy milyen kutya és milyen kert? nekem erdélyi kopóm van , ami sem nem kicsi, sem pedig nem üldögélős fajta. a kerten ez mégsem látszik meg, csak be kell tartani néhány szabályt: a legfontosabb, hogy a kerítéseken (főleg az utcafrontin) átlásson, és legyen helye ott szaladgálni. A másik: az összes növényágyat alacsony, jelzés értékű fotódróttal lekerítettem. Abszolút nem zavaró a megjelenése, viszont a kutyát meg lehet rá tanítani, hogy oda ne menjen be. Egy átgondolt kertterv sokat segíthet (www.kertterv.eu), hiszen pl. egy randomszerűen teleültetett kertet egy lendületben lévő kutya tuti letarol.
|
|
|
|
May 24 2010, 12:17 PM
Létrehozva:
|
|
![]() Newbie ![]() Csoport: Edenkert.hu Hozzászólások: 2 Csatlakozott: 24-June 09 Azonosító: 93,539 |
Nem tudtok vmit macskák ellen? Mondjuk egy virág? Mert mindig bejönnek a szomszéd macskái, piszkítanak, meg a madarakat bántják.
|
|
|
|
May 24 2010, 12:18 PM
Létrehozva:
|
|
![]() Newbie ![]() Csoport: Edenkert.hu Hozzászólások: 2 Csatlakozott: 24-June 09 Azonosító: 93,539 |
sziasztok! a kérdés nem az hogy kutya vagy kert, hanem, hogy milyen kutya és milyen kert? nekem erdélyi kopóm van , ami sem nem kicsi, sem pedig nem üldögélős fajta. a kerten ez mégsem látszik meg, csak be kell tartani néhány szabályt: a legfontosabb, hogy a kerítéseken (főleg az utcafrontin) átlásson, és legyen helye ott szaladgálni. A másik: az összes növényágyat alacsony, jelzés értékű fotódróttal lekerítettem. Abszolút nem zavaró a megjelenése, viszont a kutyát meg lehet rá tanítani, hogy oda ne menjen be. Egy átgondolt kertterv sokat segíthet (www.kertterv.eu), hiszen pl. egy randomszerűen teleültetett kertet egy lendületben lévő kutya tuti letarol. Csak az a baj, h ehhez meg jó nagy elkülönített hely kéne:( |
|
|
|
May 24 2010, 01:14 PM
Létrehozva:
|
|
|
Member ![]() ![]() Csoport: Edenkert.hu Hozzászólások: 12 Csatlakozott: 10-November 09 Azonosító: 100,512 |
Nem tudtok vmit macskák ellen? Mondjuk egy virág? Mert mindig bejönnek a szomszéd macskái, piszkítanak, meg a madarakat bántják. Állítólag (én még nem próbáltam) a Macskajaj nevű növény (Coleus canina) illata távoltartja a macskákat és egyéb emlősöket a kertnek azon részéből, ahol ennek illatát megérzik. Egy próbát mindenképpen megér! "A Macskajaj egy díszcsalán hibrid márkaneve, latinul Coleus canina Hybride. Liláskék virágain vannak, leveleinek aromás illatát a kertbe merészkedő emlősök nem bírják. Bokrosodó termetű, liláskék ajakos virágai és ezüstös zöld levelei nyáron igen mutatósak. Homokozók környékére ajánlják ültetni, hogy a macska és a kutya ne ott végezze el a "dolgát". Egynyári dísznövény, ami dugványról szaporítható, a muskátlihoz hasonlóan augusztusban. Cserépben is tartható. Leginkább a napos fekvést kedveli, ahol 30-40 centiméter magasra nő meg. Jó szárazságtűrő, túlöntözni nem szabad. Szárazon tartva illata erőteljesebb lesz, így "macskariasztó hatása" is jobb. A meglévő növényt becserepezve, a muskátlihoz hasonlóan hűvös, nem túl sötét helyen át lehet teleltetni." Üdv Anita |
|
|
|
Aug 8 2011, 10:20 AM
Létrehozva:
|
|
|
Newbie ![]() Csoport: Haziallat.hu Hozzászólások: 1 Csatlakozott: 8-August 11 Azonosító: 105,325 |
Szia, a békák ellen tudok egy jó megoldást. Vidéken a nagynénémnél elég sok béka van, ráadásul a teraszra is felmennek, szegény frászt kap tőlük. A kert végét körbekerítette egy erős műanyag ráccsal, amelynek nagyon
kicsi a szemmérete. Kb 50 vagy 60cm magas lehet, és nem tudnak átugrani rajta sem pedig átmászni. Most békamentes az udvar és a terasz is. Azóta a szomszéd teraszán kuruttyolnak a békák. Azt hiszem neten vette békaháló, vagy békarács vagy vmi ilyesmi néven. Ha gondolod megkérdezem honnan rendelte és átküldöm a címeket. |
|
|
|
| Reklám |
Létrehozva:
#
|
![]() Google Ads |
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Szöveges verzió | SEO by MinervaSEO © Icelabz.net | A pontos idő: 25th May 2012 - 12:06 AM |