IPB

Üdvözöllek a Fórumban! ( Bejelentkezés | Regisztráció )

7 Oldal V  « < 5 6 7  
Reply to this topicStart new topic
> Állat a kertben
H11
hozzászólás Jun 11 2009, 09:31 AM
Létrehozva: #121

Newbie
*

Csoport: Alompar.hu
Azonosító: 17,916

Szerintem nincs senki és a kérdésemre sem válaszol senki:(
Go to the top of the page

+Quote Post
venez
hozzászólás Aug 11 2009, 09:06 AM
Létrehozva: #122

Newbie
*

Csoport: Edenkert.hu
Azonosító: 96,850

sziasztok! a kérdés nem az hogy kutya vagy kert, hanem, hogy milyen kutya és milyen kert? nekem erdélyi kopóm van , ami sem nem kicsi, sem pedig nem üldögélős fajta. a kerten ez mégsem látszik meg, csak be kell tartani néhány szabályt: a legfontosabb, hogy a kerítéseken (főleg az utcafrontin) átlásson, és legyen helye ott szaladgálni. A másik: az összes növényágyat alacsony, jelzés értékű fotódróttal lekerítettem. Abszolút nem zavaró a megjelenése, viszont a kutyát meg lehet rá tanítani, hogy oda ne menjen be. Egy átgondolt kertterv sokat segíthet (www.kertterv.eu), hiszen pl. egy randomszerűen teleültetett kertet egy lendületben lévő kutya tuti letarol.

+Quote Post
Annamariii
hozzászólás May 24 2010, 12:17 PM
Létrehozva: #123

Newbie
*

Azonosító: 93,539

Nem tudtok vmit macskák ellen? Mondjuk egy virág? Mert mindig bejönnek a szomszéd macskái, piszkítanak, meg a madarakat bántják.

+Quote Post
Annamariii
hozzászólás May 24 2010, 12:18 PM
Létrehozva: #124

Newbie
*

Azonosító: 93,539

IDÉZET(venez @ Aug 11 2009, 09:06 AM) *
sziasztok! a kérdés nem az hogy kutya vagy kert, hanem, hogy milyen kutya és milyen kert? nekem erdélyi kopóm van , ami sem nem kicsi, sem pedig nem üldögélős fajta. a kerten ez mégsem látszik meg, csak be kell tartani néhány szabályt: a legfontosabb, hogy a kerítéseken (főleg az utcafrontin) átlásson, és legyen helye ott szaladgálni. A másik: az összes növényágyat alacsony, jelzés értékű fotódróttal lekerítettem. Abszolút nem zavaró a megjelenése, viszont a kutyát meg lehet rá tanítani, hogy oda ne menjen be. Egy átgondolt kertterv sokat segíthet (www.kertterv.eu), hiszen pl. egy randomszerűen teleültetett kertet egy lendületben lévő kutya tuti letarol.

Csak az a baj, h ehhez meg jó nagy elkülönített hely kéne:(

+Quote Post
Toetoed
hozzászólás May 24 2010, 01:14 PM
Létrehozva: #125

Member
**

Azonosító: 100,512

IDÉZET(Annamariii @ May 24 2010, 12:17 PM) *
Nem tudtok vmit macskák ellen? Mondjuk egy virág? Mert mindig bejönnek a szomszéd macskái, piszkítanak, meg a madarakat bántják.

Állítólag (én még nem próbáltam) a Macskajaj nevű növény (Coleus canina) illata távoltartja a macskákat és egyéb emlősöket a kertnek azon részéből, ahol ennek illatát megérzik.
Egy próbát mindenképpen megér!

"A Macskajaj egy díszcsalán hibrid márkaneve, latinul Coleus canina Hybride. Liláskék virágain vannak, leveleinek aromás illatát a kertbe merészkedő emlősök nem bírják. Bokrosodó termetű, liláskék ajakos virágai és ezüstös zöld levelei nyáron igen mutatósak. Homokozók környékére ajánlják ültetni, hogy a macska és a kutya ne ott végezze el a "dolgát". Egynyári dísznövény, ami dugványról szaporítható, a muskátlihoz hasonlóan augusztusban. Cserépben is tartható. Leginkább a napos fekvést kedveli, ahol 30-40 centiméter magasra nő meg. Jó szárazságtűrő, túlöntözni nem szabad. Szárazon tartva illata erőteljesebb lesz, így "macskariasztó hatása" is jobb. A meglévő növényt becserepezve, a muskátlihoz hasonlóan hűvös, nem túl sötét helyen át lehet teleltetni."

Üdv

Anita

+Quote Post
Hyberna
hozzászólás Aug 8 2011, 10:20 AM
Létrehozva: #126

Newbie
*

Csoport: Haziallat.hu
Azonosító: 105,325

Szia, a békák ellen tudok egy jó megoldást. Vidéken a nagynénémnél elég sok béka van, ráadásul a teraszra is felmennek, szegény frászt kap tőlük. A kert végét körbekerítette egy erős műanyag ráccsal, amelynek nagyon
kicsi a szemmérete. Kb 50 vagy 60cm magas lehet, és nem tudnak átugrani rajta sem pedig átmászni. Most békamentes az udvar és a terasz is. Azóta a szomszéd teraszán kuruttyolnak a békák.

Azt hiszem neten vette békaháló, vagy békarács vagy vmi ilyesmi néven. Ha gondolod megkérdezem honnan rendelte és átküldöm a címeket.

+Quote Post
Reklám
hozzászólás
Létrehozva: #

Google Ads

Quote Post

7 Oldal V  « < 5 6 7
Reply to this topicStart new topic
3 felhasználó olvassa jelenleg ezt a témát (3 vendég és 0 anonim felhasználó)
0 felhasználó:

Szöveges verzió | SEO by MinervaSEO © Icelabz.net A pontos idő: 25th May 2012 - 12:06 AM

Kertészeti cikkek

Virág, zöldség-gyümölcs, kertészeti kellékek

Természetfotók

Kertészeti fórum