Üdvözöllek a Fórumban! ( Bejelentkezés | Regisztráció )
![]() ![]() |
Apr 10 2009, 09:15 AM
Létrehozva:
|
|
|
Newbie ![]() Csoport: Edenkert.hu Hozzászólások: 0 Csatlakozott: 17-June 09 Azonosító: 60,738 |
Thumbarumba! Nekem is egy ficus bonsai-om van, bár kisebb, mint a tiéd. Az enyém egy déli fekvésû szobában van, az erkélyajtó elõtt. Bár közvetlenül nem süt rá a nap, de elég világos hely. Vizet kb. hetente kétszer adok neki. Meg szoktam tapogatni a földjét, ha már kezd száradni, addig locsolom, amíg az alatta lévõ tálkában meglátom a vizet (ezt ki szoktam önteni alóla). A metszést még nem próbáltam, de elvileg tûrnie kellene.
|
|
|
|
Apr 27 2009, 12:24 PM
Létrehozva:
|
|
|
Newbie ![]() Csoport: Edenkert.hu Hozzászólások: 0 Csatlakozott: 17-June 09 Azonosító: 60,683 |
Pimpa köszönöm szépen az infót. Akkor én is jól csináltam idáig kb hetente 2x adok neki vizet. az én ficusomat éri napfény és hálistennek nem, hullajtja a leveleket. sõõt..
Még1x köszönöm
üdv:thumbarumba ;)
|
|
|
|
May 20 2009, 08:26 PM
Létrehozva:
|
|
|
Newbie ![]() Csoport: Edenkert.hu Hozzászólások: 0 Csatlakozott: 17-June 09 Azonosító: 60,923 |
Banánfa télen bent volt a kandalló mellet, nagyon jól érezte magát.
Szinte minden héten jött új levele. KB 1 hónapja kiraktam az teraszra ledobta a leveleit 2nap alatt azóta nem tér magához! Mit tegyek?
|
|
|
|
Jun 6 2009, 12:26 PM
Létrehozva:
|
|
|
Newbie ![]() Csoport: Edenkert.hu Hozzászólások: 0 Csatlakozott: 17-June 09 Azonosító: 59,855 |
Kerti klemátiszaim gyönyörüen vrágzanak, de a rósaszinû az elsõ két-három évben tette csak ezt, azóta hatalmas hajtásokat hoz, virágbimbók nélkül. Mit tehetek...?
|
|
|
|
Jun 8 2009, 12:02 PM
Létrehozva:
|
|
|
Newbie ![]() Csoport: Edenkert.hu Hozzászólások: 0 Csatlakozott: 17-June 09 Azonosító: 60,862 |
Sziasztok!Nincs kedve valakinek pozsgásokat,kaktuszokat,leanderhajtást,stb. cserélni?
|
|
|
|
Aug 26 2009, 10:53 AM
Létrehozva:
|
|
|
Newbie ![]() Csoport: Edenkert.hu Hozzászólások: 2 Csatlakozott: 26-August 09 Azonosító: 97,755 |
Sziasztok!
Meg szeretném tudni, hogy ennek a virágnak mi lehet a fajtája!? Valakinek nem ismerős? Előre is köszönöm!
Napflio_122.jpg ( 120.23k )
Letöltések száma: 11 |
|
|
|
Sep 4 2009, 10:18 AM
Létrehozva:
|
|
|
Newbie ![]() Csoport: Edenkert.hu Hozzászólások: 4 Csatlakozott: 4-September 09 Azonosító: 98,260 |
Sziasztok!
Egyetemista vagyok Pécsen, és nyári házi dolgozatként adatbányászat és piackutatás tárgyamhoz egy olyan feladatot kaptam, hogy ki kell töltetnem 100 emberrel egy növénygondozással, növénygondozó eszközzel kapcsolatos kérdőívet. Nagy segítség lenne, ha kitöltenétek, mert ez az alapja, h a következő félévben folytathassam a tárgyat. A kérdőívet ezen a linken keresztül érhetitek el: http://www.kerdoivem.hu/kerdoiv/201617948/ előre is köszi! |
|
|
|
Jun 24 2010, 12:24 PM
Létrehozva:
|
|
|
Newbie ![]() Csoport: Edenkert.hu Hozzászólások: 1 Csatlakozott: 24-June 10 Azonosító: 102,131 |
[quote name='Vicky' date='Sep 22 2008, 05:10 PM' post='71287']
Van egy kb. 60 m hosszú drótkerítésünk, amit szeretnénk "bezöldíteni". Borostyánnal gondoltuk befuttatni, de most azt mondták nekünk, hogy a borostyán nem kapaszkodik fölfelé a drótkerítésbe, neki fal vagy ilyesmi kell. Igaz ez? Ki tud segíteni? Szia Vicky! Javaslom a Japán Loncot. Egész évben zöld (télen is), juniustól októberig virágzik és illatos. nekem bejött. tavasszal visszavágtem, most 2.5 méter magasra futott. A kerítésbe néha füzögatni kell, de szerintem megéri amunkát... Nézz utána Ui van belöle 2 fajta, az egyik fehér virágú ami 1kb 1 hét alatt besárgul. A másik fajta (ezt nemrégen kaptam) még sajnis nem virágzott de elvileg mélysárga virágú. Könnyű szaporítani (föleg tavasszal, de nekem már nyár közepén is gyökeresedett) és sok víz mellet gyorsan nő, ha metszed akkor elégazik és bokrosabb leszz. Sok sikert, remélem tudtam segíteni.
Csatolt állományok
|
|
|
|
Oct 2 2010, 08:09 AM
Létrehozva:
|
|
|
Newbie ![]() Csoport: Edenkert.hu Hozzászólások: 1 Csatlakozott: 17-June 09 Lakóhely: Budapest Azonosító: 58,444 |
Szépnapot! Tisztelettel kérdezem, a hibiskusom levelein a levélben apro sárga foltocskák lettek. Nem rajta hanem benne vannak, de nem mindegyik ágán. Mi ez és mit tegyek.? Várom válaszukat.
|
|
|
|
Oct 2 2010, 11:24 AM
Létrehozva:
|
|
![]() Newbie ![]() Csoport: Edenkert.hu Hozzászólások: 4 Csatlakozott: 8-September 10 Azonosító: 102,402 |
Szépnapot! Tisztelettel kérdezem, a hibiskusom levelein a levélben apro sárga foltocskák lettek. Nem rajta hanem benne vannak, de nem mindegyik ágán. Mi ez és mit tegyek? Várom válaszukat. Szia! Nem tudnál képet feltölteni a hibiszkuszodról, úgy jobban láthatnánk, hogy pontosan milyen foltocskákról lenne szó. Viszont ajánlok figyelmedbe két cikket, az egyik nem is cikk, hanem egy Édenkertész által adott válasz. 1. Hibiszkusz - a kínai rózsa 2. Édenkertész - Hibiszkus betegségek Remélem sikerült segítségedre lennem Demi |
|
|
|
Jan 7 2012, 08:45 AM
Létrehozva:
|
|
|
Newbie ![]() Csoport: Haziallat.hu Hozzászólások: 1 Csatlakozott: 29-November 11 Azonosító: 105,829 |
Sziasztok! Tudna valaki segiteni? A leandernek mely része mérgezõ, milyen méreganyag van benne és mi annak hatása? Szeretnék leandert, de félek tõle, mivel kicsi gyermekem van. Kérlek, segitsetek.. Köszönöm. Szia, a leandernek minden része mérgező!!! Azt nem tudom milyen méreganyag van benne. Mivel azonban a kérdést nem most tetted fel, azóta szerintem megnőttek a gyermekeid annyira, hogy tudják, nem szabad hozzányúlni, megenni:) |
|
|
|
Jan 13 2012, 05:31 PM
Létrehozva:
|
|
|
Newbie ![]() Csoport: Haziallat.hu Hozzászólások: 1 Csatlakozott: 13-January 12 Azonosító: 106,089 |
Szia, a leandernek minden része mérgező!!! Azt nem tudom milyen méreganyag van benne. Mivel azonban a kérdést nem most tetted fel, azóta szerintem megnőttek a gyermekeid annyira, hogy tudják, nem szabad hozzányúlni, megenni:) Szia! Nekünk is van leanderünk is,meg gyerekünk is! Sokszor értünk már hozzá! Lehet,hogy mérgező,de még soha semmilyen jelét nem adta,hogy káros volna ránk! |
|
|
|
Jan 20 2012, 10:53 AM
Létrehozva:
|
|
|
Newbie ![]() Csoport: Haziallat.hu Hozzászólások: 1 Csatlakozott: 7-January 12 Azonosító: 105,994 |
|
|
|
|
| Reklám |
Létrehozva:
#
|
![]() Google Ads |
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Szöveges verzió | SEO by MinervaSEO © Icelabz.net | A pontos idő: 25th May 2012 - 12:15 AM |