IPB

Üdvözöllek a Fórumban! ( Bejelentkezés | Regisztráció )

16 Oldal V  « < 14 15 16  
Reply to this topicStart new topic
> Dísznövények
Pimpa
hozzászólás Apr 10 2009, 09:15 AM
Létrehozva: #301

Newbie
*

Csoport: Edenkert.hu
Azonosító: 60,738

Thumbarumba! Nekem is egy ficus bonsai-om van, bár kisebb, mint a tiéd. Az enyém egy déli fekvésû szobában van, az erkélyajtó elõtt. Bár közvetlenül nem süt rá a nap, de elég világos hely. Vizet kb. hetente kétszer adok neki. Meg szoktam tapogatni a földjét, ha már kezd száradni, addig locsolom, amíg az alatta lévõ tálkában meglátom a vizet (ezt ki szoktam önteni alóla). A metszést még nem próbáltam, de elvileg tûrnie kellene.
Go to the top of the page

+Quote Post
Tomi_24453
hozzászólás Apr 27 2009, 12:24 PM
Létrehozva: #302

Newbie
*

Azonosító: 60,683

Pimpa köszönöm szépen az infót. Akkor én is jól csináltam idáig kb hetente 2x adok neki vizet. az én ficusomat éri napfény és hálistennek nem, hullajtja a leveleket. sõõt.. Még1x köszönöm üdv:thumbarumba ;)

+Quote Post
Meszes
hozzászólás May 20 2009, 08:26 PM
Létrehozva: #303

Newbie
*

Azonosító: 60,923

Banánfa télen bent volt a kandalló mellet, nagyon jól érezte magát. Szinte minden héten jött új levele. KB 1 hónapja kiraktam az teraszra ledobta a leveleit 2nap alatt azóta nem tér magához! Mit tegyek?

+Quote Post
vagaik
hozzászólás Jun 6 2009, 12:26 PM
Létrehozva: #304

Newbie
*

Azonosító: 59,855

Kerti klemátiszaim gyönyörüen vrágzanak, de a rósaszinû az elsõ két-három évben tette csak ezt, azóta hatalmas hajtásokat hoz, virágbimbók nélkül. Mit tehetek...?

+Quote Post
Nyufi_18553
hozzászólás Jun 8 2009, 12:02 PM
Létrehozva: #305

Newbie
*

Azonosító: 60,862

Sziasztok!Nincs kedve valakinek pozsgásokat,kaktuszokat,leanderhajtást,stb. cserélni?

+Quote Post
noramono
hozzászólás Aug 26 2009, 10:53 AM
Létrehozva: #306

Newbie
*

Azonosító: 97,755

Sziasztok!

Meg szeretném tudni, hogy ennek a virágnak mi lehet a fajtája!? Valakinek nem ismerős? Előre is köszönöm!Mellékelt állomány:  Napflio_122.jpg ( 120.23k ) Letöltések száma: 11

+Quote Post
eduscho89
hozzászólás Sep 4 2009, 10:18 AM
Létrehozva: #307

Newbie
*

Azonosító: 98,260

Sziasztok!

Egyetemista vagyok Pécsen, és nyári házi dolgozatként adatbányászat és piackutatás tárgyamhoz egy olyan feladatot kaptam, hogy ki kell töltetnem 100 emberrel egy növénygondozással, növénygondozó eszközzel kapcsolatos kérdőívet.

Nagy segítség lenne, ha kitöltenétek, mert ez az alapja, h a következő félévben folytathassam a tárgyat.

A kérdőívet ezen a linken keresztül érhetitek el:

http://www.kerdoivem.hu/kerdoiv/201617948/

előre is köszi!

+Quote Post
colie
hozzászólás Jun 24 2010, 12:24 PM
Létrehozva: #308

Newbie
*

Azonosító: 102,131

[quote name='Vicky' date='Sep 22 2008, 05:10 PM' post='71287']
Van egy kb. 60 m hosszú drótkerítésünk, amit szeretnénk "bezöldíteni". Borostyánnal gondoltuk befuttatni, de most azt mondták nekünk, hogy a borostyán nem kapaszkodik fölfelé a drótkerítésbe, neki fal vagy ilyesmi kell. Igaz ez? Ki tud segíteni?

Szia Vicky!

Javaslom a Japán Loncot. Egész évben zöld (télen is), juniustól októberig virágzik és illatos. nekem bejött. tavasszal visszavágtem, most 2.5 méter magasra futott. A kerítésbe néha füzögatni kell, de szerintem megéri amunkát...

Nézz utána

Ui van belöle 2 fajta, az egyik fehér virágú ami 1kb 1 hét alatt besárgul. A másik fajta (ezt nemrégen kaptam) még sajnis nem virágzott de elvileg mélysárga virágú.

Könnyű szaporítani (föleg tavasszal, de nekem már nyár közepén is gyökeresedett) és sok víz mellet gyorsan nő, ha metszed akkor elégazik és bokrosabb leszz.

Sok sikert, remélem tudtam segíteni.
Csatolt állományok
Mellékelt állomány:  jl.jpg ( 34.65k ) Letöltések száma: 10

+Quote Post
Diti
hozzászólás Oct 2 2010, 08:09 AM
Létrehozva: #309

Newbie
*

Lakóhely: Budapest
Azonosító: 58,444

Szépnapot! Tisztelettel kérdezem, a hibiskusom levelein a levélben apro sárga foltocskák lettek. Nem rajta hanem benne vannak, de nem mindegyik ágán. Mi ez és mit tegyek.? Várom válaszukat. sad.gif

+Quote Post
demitasse
hozzászólás Oct 2 2010, 11:24 AM
Létrehozva: #310

Newbie
*

Azonosító: 102,402

IDÉZET(Diti @ Oct 2 2010, 08:09 AM) *
Szépnapot! Tisztelettel kérdezem, a hibiskusom levelein a levélben apro sárga foltocskák lettek. Nem rajta hanem benne vannak, de nem mindegyik ágán. Mi ez és mit tegyek? Várom válaszukat. sad.gif

Szia!

Nem tudnál képet feltölteni a hibiszkuszodról, úgy jobban láthatnánk, hogy pontosan milyen foltocskákról lenne szó. Viszont ajánlok figyelmedbe két cikket, az egyik nem is cikk, hanem egy Édenkertész által adott válasz.

1. Hibiszkusz - a kínai rózsa

2. Édenkertész - Hibiszkus betegségek

Remélem sikerült segítségedre lennem smile.gif

Demi

+Quote Post
fabianmarcsi
hozzászólás Jan 7 2012, 08:45 AM
Létrehozva: #311

Newbie
*

Csoport: Haziallat.hu
Azonosító: 105,829

IDÉZET(Katka @ Aug 23 2007, 04:34 PM) *
Sziasztok! Tudna valaki segiteni? A leandernek mely része mérgezõ, milyen méreganyag van benne és mi annak hatása? Szeretnék leandert, de félek tõle, mivel kicsi gyermekem van.
Kérlek, segitsetek.. Köszönöm.

Szia, a leandernek minden része mérgező!!! Azt nem tudom milyen méreganyag van benne. Mivel azonban a kérdést nem most tetted fel, azóta szerintem megnőttek a gyermekeid annyira, hogy tudják, nem szabad hozzányúlni, megenni:)

+Quote Post
lind
hozzászólás Jan 13 2012, 05:31 PM
Létrehozva: #312

Newbie
*

Azonosító: 106,089

IDÉZET(fabianmarcsi @ Jan 7 2012, 08:45 AM) *
Szia, a leandernek minden része mérgező!!! Azt nem tudom milyen méreganyag van benne. Mivel azonban a kérdést nem most tetted fel, azóta szerintem megnőttek a gyermekeid annyira, hogy tudják, nem szabad hozzányúlni, megenni:)

Szia! Nekünk is van leanderünk is,meg gyerekünk is! Sokszor értünk már hozzá! Lehet,hogy mérgező,de még soha semmilyen jelét nem adta,hogy káros volna ránk!

+Quote Post
wazso
hozzászólás Jan 20 2012, 10:53 AM
Létrehozva: #313

Newbie
*

Azonosító: 105,994

IDÉZET(lind @ Jan 13 2012, 04:31 PM) *
Szia! Nekünk is van leanderünk is,meg gyerekünk is! Sokszor értünk már hozzá! Lehet,hogy mérgező,de még soha semmilyen jelét nem adta,hogy káros volna ránk!

+Quote Post
Reklám
hozzászólás
Létrehozva: #

Google Ads

Quote Post

16 Oldal V  « < 14 15 16
Reply to this topicStart new topic
3 felhasználó olvassa jelenleg ezt a témát (3 vendég és 0 anonim felhasználó)
0 felhasználó:

Szöveges verzió | SEO by MinervaSEO © Icelabz.net A pontos idő: 25th May 2012 - 12:15 AM

Kertészeti cikkek

Virág, zöldség-gyümölcs, kertészeti kellékek

Természetfotók

Kertészeti fórum