Üdvözöllek a Fórumban! ( Bejelentkezés | Regisztráció )
![]() ![]() |
| Guest__* |
Jul 25 2006, 01:02 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
DJ Mészi!
Megnéztem a Növényneveink 'szótárban': Moluccella leavis - kagylós csészetölcsér; kagylóvirág vagy ír-harang
|
|
|
|
| Guest__* |
Apr 13 2006, 01:14 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
A szomszédunk úgy metszi a 'szomorú' fáit, hogy 3-4 évente szinte az összes hajtását visszavágják néhány rügyre, ahonnan aztán újra kihajt. A fűzfánál ez biztos működik, valószínű az eperfánál is.
|
|
|
|
| Guest__* |
May 16 2005, 08:13 AM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Üdvözlet mindenkinek. Szeretnék tanácsot kérni, mi az a szer, amivel a kertből a hangyákat ki lehetne irtani???? Iszonyú mennyiségben költöztek be, a viakolor járda fugáiból kitermelték a homokot, a fűben és már lassan mindenütt jelenvannak! Biz' Isten lassan úgy érzem magam, mint sok évvel ezelőtt, mikor a Hangyák című filmet néztem. Már poroztam, permeteztem, őket mindhiába. A Bábolna bio szuper csalétkét is kitettem többhelyre, sajnos nem elég hatékony.
Segítsen, aki tud! Köszi.
|
|
|
|
| Guest__* |
Jul 2 2006, 02:36 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Szia,
magnolia, kiderult! Hasonlit - szerintem - es tevedtem. Tehat magnoliarol van szo.
Adam
|
|
|
|
| Guest__* |
Nov 23 2005, 04:43 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
A fa neve naracseper és az eperfafélék családjába tartozik a termése impozáns de a fája jellegtelen és igen nagy tüskéi vannak ha jól tudom jó várostürö.Remélem segitettem.
|
|
|
|
| Guest__* |
Apr 20 2005, 09:22 AM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Tisztelt Cím!
Lemaradt a második kérdésem, folytatom:
2. Mikor kezd hajtani a gránátalma, és van e kártevője? Tavaly vettem egy törpe és egy nagynövésű Gránátalmát, de még nem látok rajta semmi jelet ami azt mutatná hogy él.
üdv. Éva
|
|
|
|
| Guest__* |
Jan 2 2005, 06:37 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Várjuk a kerti dísznövényekkel kapcsolatos hozzászólásokat!
|
|
|
|
Aug 22 2006, 07:26 PM
Létrehozva:
|
|
|
Newbie ![]() Csoport: Edenkert.hu Hozzászólások: 0 Csatlakozott: 17-June 09 Azonosító: 58,217 |
Szaiasztok!
A héten érdekes dolgok sorozata történt velem. Elõször is hétfõn kaptam a barátnõmtõl egy szerencsebambuszt ajándékba. Mivel igyekszem gondosan gazdi lenni, utánaolvastam. Megtaláltam ezt a cikket:
http://www.edenkert.hu/index.php?menu=cikk&rovatid=58&cikkid=971
Olvasás után pedig az albiban nagyban mondom, hogy milyen frankón mutatna egy sziámi harcoshallal. Erre ma mire hazajövök, látom ám, hogy ott figyel a teáskancsónkban egy betta. Szóval a kérdésem, hogy szerintetek hol lehet beszerezni olyan akváriumot, amibe a kettõt tudom együtt tartani, meg, hogy hogyan kell együt gondozni õket?
Bármilyen ötlet jöhet, mert momentán foggalmam sincs, mit is csináljak!
|
|
|
|
Aug 26 2006, 06:25 PM
Létrehozva:
|
|
|
Newbie ![]() Csoport: Edenkert.hu Hozzászólások: 0 Csatlakozott: 17-June 09 Azonosító: 58,237 |
helló Mindenki ! A tuja és fenyõfákon ejszáradó - megsárgul,barnult ágak vannak. már többszörpermeteztem gomba ésrovarölõ szerrel de változás csak kismértékben történt ha történt. Mit csináljak adjatok tanácsot Köszönettel Lllackó
|
|
|
|
Aug 29 2006, 10:31 AM
Létrehozva:
|
|
|
Newbie ![]() Csoport: Edenkert.hu Hozzászólások: 0 Csatlakozott: 17-June 09 Azonosító: 58,244 |
Kérdezem, hogy a krokusz és a nárcisz nevelhetõ- e virágládában, és mikor kell elültetni a hagymáikat? Sürgõs választ kérnék, mert egyes vélemények szerint már tegnap kellett volna. Köszike: Závody Tamás Eger
|
|
|
|
Aug 29 2006, 10:40 AM
Létrehozva:
|
|
|
Newbie ![]() Csoport: Edenkert.hu Hozzászólások: 0 Csatlakozott: 17-June 09 Azonosító: 58,244 |
Lllackónak:
Ép tegnap került szóba ez a jelenség egy kertipartin. Én kérdeztem meg, mert ugyanezt láttam a házigazda tujáján. Én azt hittem, hogy a kutya a bûnös, mert az is tud ilyet okozni, ha túl gyakran "jelölgeti", de nem volt kutyájuk, és az volt a válasza, hogy majd kinövi a növény, csak egy kicsit megsínylette az átültetést.
|
|
|
|
Aug 30 2006, 12:23 PM
Létrehozva:
|
|
|
Newbie ![]() Csoport: Edenkert.hu Hozzászólások: 0 Csatlakozott: 17-June 09 Azonosító: 58,249 |
Sziasztok
lenne pár kérdésem:
ibolyát iletve vitorlásvirágot próbálok szaporitani az ibolyáról le vágtam a leveleket és vízbe raktam õket.
A vitorlásvirágom magjait elültettem .
mit kell ezek után csinálni vagy eddig sem igy kellett volna segítsetek létszi
elõre köszi!!
|
|
|
|
Sep 4 2006, 09:45 AM
Létrehozva:
|
|
|
Szia kezdõ szobanövény- nevelõ!
Csak a vitorlavirág szaporítása tekintetében van tapasztalatom. Ez egy idõ után, ha jó helye van, és jól érzi magát, fiakat hoz a tõ mellett. Én ezeket szoktam leválasztani, és külön ültetni. Mindig sikerülni szokott. A Te módszeredet még nem próbáltam, de ettõl még mûködhet. A kertészkedésben az a legszebb, hogy mindig érhet meglepetés, és ez leginkább pozitív. Ezt egy "öreg" kertész mondta nekem, de már engem is ért néhány meglepetés. Legutóbb az történt, hogy a nyár elején kiszáradt cserepes ciklámen, amit kiraktam az udvarra, hogy majd késõbb kiürítem a cserepet, gyönyörüen kihajtott, és már levelei és virágkezdeményei is vannak. Visszavittem szegényt a lakásba, és most Õ a kedvencem.
Sikeres kertészkedést: Zavody Tamas Eger
|
|
|
|
Sep 6 2006, 09:42 AM
Létrehozva:
|
|
|
Newbie ![]() Csoport: Edenkert.hu Hozzászólások: 0 Csatlakozott: 17-June 09 Azonosító: 58,264 |
Szervusztok, Fórumtársak! Most kaptam clematis-magot, el szeretném ültetni, csak nem tudom mikor és milyen földbe kell. Segítségeteket szeretném kérni, hogy télen, cserépben elõnevelhetem-e?
|
|
|
|
Sep 6 2006, 10:56 AM
Létrehozva:
|
|
|
Newbie ![]() Csoport: Edenkert.hu Hozzászólások: 0 Csatlakozott: 17-June 09 Azonosító: 58,266 |
Szia Edit!
A clematis magokat ültesd el még most õsszel a szabadba, virágföldbe. Tavasszal ki fog hajtani. Az elsõ években fagyérzékeny, ezért a tövénél takard be mulccsal vagy falevelekkel.
|
|
|
|
Sep 6 2006, 10:57 AM
Létrehozva:
|
|
|
Newbie ![]() Csoport: Edenkert.hu Hozzászólások: 0 Csatlakozott: 17-June 09 Azonosító: 58,266 |
Szia Edit!
A clematis magokat ültesd el még most ősszel a szabadba, virágföldbe. Tavasszal ki fog hajtani. Az első években fagyérzékeny, ezért a tövénél takard be mulccsal vagy falevelekkel.
|
|
|
|
Sep 6 2006, 01:23 PM
Létrehozva:
|
|
|
Tóth Ferencnek:
A legnagyobb élmény egy kerti tó, de csak akkor, ha saját magad készíted, és keresel hozzá szakirodalmat. Akár írott, akár az internet oldalain. . . . Szetintem.
|
|
|
|
Sep 23 2006, 09:52 PM
Létrehozva:
|
|
|
Newbie ![]() Csoport: Edenkert.hu Hozzászólások: 0 Csatlakozott: 17-June 09 Azonosító: 58,285 |
Sziasztok!
Kezdõ kertész vagyok és máris lenne egy kérdésem:
Hogyan teleltessem át a cserépben lévõ szivarfa csemetéket?Esetleg ültessem ki õket?
Vagy egy fûtetlen helységben legyenek a télen?
Nemtudom használ-e nekik ha télen a meleg szobában vannak...
Válaszaitokat elõre is köszönöm!
|
|
|
|
Sep 23 2006, 09:54 PM
Létrehozva:
|
|
|
Newbie ![]() Csoport: Edenkert.hu Hozzászólások: 0 Csatlakozott: 17-June 09 Azonosító: 58,285 |
Ja .és egyet értek zavodytamassal!
A saját kezûleg ,saját ötlet alapján készített kerti tó tényleg nagy öröm!
Nagy munka de megéri!!:))
|
|
|
|
Sep 23 2006, 09:54 PM
Létrehozva:
|
|
|
Sziasztok!
Kezdõ kertész vagyok és máris lenne egy kérdésem:
Hogyan teleltessem át a cserépben lévõ szivarfa csemetéket?Esetleg ültessem ki õket?
Vagy egy fûtetlen helységben legyenek a télen?
Nemtudom használ-e nekik ha télen a meleg szobában vannak...
Válaszaitokat elõre is köszönöm!
|
|
|
|
| Reklám |
Létrehozva:
#
|
![]() Google Ads |
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Szöveges verzió | SEO by MinervaSEO © Icelabz.net | A pontos idő: 25th May 2012 - 12:21 AM |