IPB

Üdvözöllek a Fórumban! ( Bejelentkezés | Regisztráció )

3 Oldal V  < 1 2 3 >  
Reply to this topicStart new topic
> Fotójáték etikusan???
miu
hozzászólás Mar 2 2010, 10:06 AM
Létrehozva: #21

Newbie
*

Csoport: Edenkert.hu
Lakóhely: budapest
Azonosító: 100,750

IDÉZET(Tatjana @ Feb 28 2010, 01:24 PM) *
Üdv Mindenkinek!
Régebben tettem fel fotókat, mostanra kifogytam a megjeleníthető fotókból, de már gyüjtöm őket tavaszra.
Én is észrevettem, hogy némelyik fotó minősíthetetlenúl rossz, de a pontszámai nem ezt tükrözik. Aztán még egy dolog: valaki tartja az első helyet az egyik témában, (a fotó szerintem jó) erre a második helyen lévő az utolsó pillanatokban annyit nyom , v. nyomat rá, hogy teljesen letarolja. Szerintem ez sem etikus.
Egy másik észrevétel: ha valakinek írok a képe alá , az miért nem jelenik meg, v. ha megjelenik , csak napok múlva. Vajon miért?

mert még lecsekkolják, mielőtt kiteszik.
Go to the top of the page

+Quote Post
Bubika
hozzászólás Mar 3 2010, 07:24 PM
Létrehozva: #22

Member
**

Lakóhely: Budapest
Azonosító: 101,279

IDÉZET(Tatjana @ Feb 28 2010, 02:24 PM) *
Üdv Mindenkinek!
Régebben tettem fel fotókat, mostanra kifogytam a megjeleníthető fotókból, de már gyüjtöm őket tavaszra.
Én is észrevettem, hogy némelyik fotó minősíthetetlenúl rossz, de a pontszámai nem ezt tükrözik. Aztán még egy dolog: valaki tartja az első helyet az egyik témában, (a fotó szerintem jó) erre a második helyen lévő az utolsó pillanatokban annyit nyom , v. nyomat rá, hogy teljesen letarolja. Szerintem ez sem etikus.
Egy másik észrevétel: ha valakinek írok a képe alá , az miért nem jelenik meg, v. ha megjelenik , csak napok múlva. Vajon miért?

+Quote Post
Bubika
hozzászólás Mar 4 2010, 01:35 PM
Létrehozva: #23

Member
**

Bocsi! Valamit rosszul csináltam!
De miután napokig állandóan azt írta ki, hogy nem vagyok jogosult a fórumhoz hozzászólni nem csoda sad.gif

+Quote Post
aranyhal
hozzászólás Mar 4 2010, 08:12 PM
Létrehozva: #24

Member
**

Azonosító: 98,325

Szóval akkor ez nem csak velem történt. Én sem tudtam semmihez hozzászólni. Nekem is ezt mondta a gép. Jeleztem a problémát, másnap már jó volt. Aztán akkor meg azt kellet jeleznem, hogy most már ne fáradjanak vele tovább, mert megjavult. De legalább most tudom, hogy nem én voltam béna......

+Quote Post
zoe
hozzászólás Mar 8 2010, 09:26 AM
Létrehozva: #25

Newbie
*

Azonosító: 101,690

Sziasztok!
Előre is elnézést, ha olyan dolgot írok, amit már valaki megállapított a fotójátékkal kapcsolatban, nem olvastam végig a fórumot!
Az a véleményem, hogy ez a játék egyáltalán nem a minőségről szól, hanem arról, hogy kinek van a legtöbb ideje kattintgatni. Igazságtalanság, hogy egyvalaki annyiszor szavaz ahányszor akar. Vannak nevetségesen rossz fotók sok szavazattal. Ennek így semmi értelme! És valóban, ha valaki egyszer megnyerte miért nem hagy másokat is érvényesülni? Nem mindenkinek van ideje egész nap a gép előtt ülni és szavazni óránként!

+Quote Post
Bubika
hozzászólás Mar 8 2010, 10:58 AM
Létrehozva: #26

Member
**

A téma sajnos lerágott csont, mert a szerkesztőségnek kéne valamit tenni, hogy annak ellenére, hogy ez csak játék, mégis etikus legyen!!!
Én nem mondom, hogy az én képeim szuperek, de legalább nem homályosak!
Én már soha nem szavazok magamra, sőt az ismerősöknek sem adom meg a lehetőséget, viszont nagy örömmel veszem, ha valaki véleményezi a képet.
Hozzáteszem, hogy totál amatőr vagyok!
Azt sem értem, hogy időről-időre miért nem enged hozzászólni a fórum?????????

+Quote Post
Bubika
hozzászólás Mar 8 2010, 11:16 AM
Létrehozva: #27

Member
**

Elnézést a szerkesztőségtől az előző hozzászólásomért, mert végül is nem ők tehetnek arról, hogy ki hány szavazatot ad le, de technikailag ők tudnák talán megoldani, hogy egy valaki csak egyszer szavazhasson. Talán így reális kép alakulna ki.

+Quote Post
aranyhal
hozzászólás Mar 9 2010, 09:05 AM
Létrehozva: #28

Member
**

Sziasztok

Nem tartozik szorosan a témához, de látom, hogy többen panaszkodnak arra, hogy nem tudnak a fórumhoz hozzászólni. Mint feljebb leírtam nekem is volt ilyen gondom. Szerintem aki így jár, vegye fel a kapcsolatot az oldal karbantartóival, és ha több ilyen üzenetet is kapnak,akkor talán tesznek is valamit, hogy ezt a problémát kiküszöböljék.

+Quote Post
Rico
hozzászólás Mar 12 2010, 10:51 AM
Létrehozva: #29

Member
**

Csoport: Haziallat.hu
Azonosító: 79,948

Sziasztok!

Én is próbálok képeket feltölteni, bár alaposan megszűröm, hogy mit teszek fel és mit nem.
Felháborítónak vagy inkább sajnálatosnak tartom azt, hogy egyesek ha egy jobban sikerült képet látnak, élből az embernek ugranak, hogy újságból vagy naptárból vágta ki azt. Pedig én csak próbálok szép keretet adni a képemhez (lásd Helleborus niger képeim), csak kapom a pofámba, hogy újságból vagy naptárból vágtam ki, és hogy ejjnye, mert szerzői jogi problémákat is felvethet. laugh.gif

Mondjuk érdekes, hogy a kommentek egy napos átfutással jelennek meg a képek alatt, így az ember legalább egy napig eheti a kefét, mire meg tudja válaszolni az ilyen kommenteket. Na mindegy, ez az egyik dolog. dry.gif

A másik.
A szavazásra nekem egy olyan ötletem lenne, hogy egy képre minden regisztrált felhasználó csak egyetlen egyszer szavazhat, de csak úgy, hogy értelmesen, a saját szavaival megindokolja, hogy arra a képre miért ad annyi pontot, amennyit. Nem lehetne kétszer ugyanazt leírni, hiszen két kép sem egyforma. Így sokkal reálisabb képet kaphatnánk a szavazásokkal kapcsolatosan. rolleyes.gif

Na, egyelőre ennyit.
Szép fényeket!

+Quote Post
bertusl
hozzászólás Mar 14 2010, 03:01 PM
Létrehozva: #30

Newbie
*

Azonosító: 90,169

Sziasztok!
Szoval tény és való, hogy többségben semmitmondó képek kerülnek a versenybe, pedig állítólag a szerkik ezeket a képeket is elbírálják, szűrik. Vannak kifejezetten kiváló, kicsit más felfogásban fényképezett fotók, amikhez jó meglátás, fantázia is szükségeltetik.
De ez a játék rég nem erről szól. Egy két játékos(nem akarok személyeskedni) pillanatok alatt lesöpri a másik fotóját. sok-sok saját!! szavazattal. Ezt azért gondolom, mert egyáltalán nem kirívóan jó fotókrol van szó. Nem tudom elképzelni, hogy hirtelen mindenki pont arra a bizonyos fotóra szavaz. Hirtelen ugrik a szavazatszám akár 10-et is. Ez hogy van? Ez szerintetek etikus?
Amilyen jó volt régebben ez az oldal, hát azt kell hogy mondjam "egyesek" silánnyá tették.Rég nem töltök fel képeket, mert nem teszem ki magam annak a bosszúságnak, hogy valakik nem tisztességes módon szavazatokat lopnak a másikak rovására. Ennyi.

+Quote Post
aranyhal
hozzászólás Mar 18 2010, 08:04 PM
Létrehozva: #31

Member
**

IDÉZET(Rico @ Mar 12 2010, 11:51 AM) *
Sziasztok!

Én is próbálok képeket feltölteni, bár alaposan megszűröm, hogy mit teszek fel és mit nem.
Felháborítónak vagy inkább sajnálatosnak tartom azt, hogy egyesek ha egy jobban sikerült képet látnak, élből az embernek ugranak, hogy újságból vagy naptárból vágta ki azt.

Rico! Szerintem kár néhány irigy ember miatt szomorkodni és magyarázkodni. A te képed tipikusan az, amire ránézve az ember érti, hogy miért van mellette annyi szavazat amennyi. És ha valaki alaposabban megnézi a fényképeket, láthatja, hogy ugyanaz a hunyor hogyan néz ki néhány nap múlva. És akkor elmúlhatnakannak annak is a kétségei akinek még voltak a kép eredetét illetően.
Ja és bocs, hogy a képedbe "beleszóltam", nem bántó szándékkal tettem.
Kíváncsian várom az újabb műveket.

+Quote Post
Rico
hozzászólás Mar 21 2010, 03:38 PM
Létrehozva: #32

Member
**

Csoport: Haziallat.hu
Azonosító: 79,948

IDÉZET(aranyhal @ Mar 18 2010, 09:04 PM) *
Ja és bocs, hogy a képedbe "beleszóltam", nem bántó szándékkal tettem.
Kíváncsian várom az újabb műveket.

Dehogy haragszom, sőt, örülök neki, hogy kijavítottál, mert így nem vezetünk félre senkit, hogy mit is lát.
Örülök, hogy tetszenek a képeim, töltök is még majd fel, épp a minap sikerült egy-két jó kockát lőni a kertben kinyílt virágokról, van köztük hóvirág, krókusz, irisz...

Egy kis ízelítő:

Iris reticulata:

Iris reticulata:

Iris, harmatcseppel:

Csoportkép rolleyes.gif :

A képeket a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu

Rico

+Quote Post
Bubika
hozzászólás Mar 21 2010, 07:17 PM
Létrehozva: #33

Member
**

Kedves Rico!
Nagyon klasszak a képek!!! El is mentettem! Van egy olyan mappám, amiben a mások által - nekem nagyon tetsző - képeket gyűjtöm!
Én is tettem ma fel a fotójátékra párat, szintén a saját kertemből! smile.gif
A legjobb ha egyszerűen nem veszünk tudomást a mások kellemetlenkedéseiről!
Nézd meg a cicát a fűben! mára több mint 8 ezer megtekintés volt!!!

+Quote Post
aranyhal
hozzászólás Mar 23 2010, 10:15 AM
Létrehozva: #34

Member
**

IDÉZET(Rico @ Mar 21 2010, 04:38 PM) *
épp a minap sikerült egy-két jó kockát lőni a kertben Egy kis ízelítő:

Rico

Kedves Rico

Nagyon klasszak, és az a jó bennük, hogy ilyennek mint ahogyan a fényképek mutatják még akkor sem látom ezeket a virágokat, ha felteszem a szemüvegem és úgy csodálom őket a kertben. És a képeket nézegetve elgondolkozom, hogy a kis barna "bogyókból" (gondolok itt a hyagmákra) amiket ősszel eldugdosunk, hogyan képes ilyen győnyörűség kifejlődni.

Köszönet a szép képekért....

+Quote Post
Margit_65379
hozzászólás Mar 26 2010, 01:55 PM
Létrehozva: #35

Member
**

Lakóhely: Érd
Azonosító: 59,940

IDÉZET(aranyhal @ Jan 31 2010, 09:29 PM) *
Időnként felteszek 1-1 képet a fotójátékba. Csak kedvtelésből. Ha szavaznak is rá külön öröm. A nyereményért eszembe sem jutna beszállni az "őrült versenyfutásba". Úgy látom igazán randa képek kaptak ebben a hónapban 1000 feletti szavazatokat. A hónap legeslegelején feltett semmitmondó képekről ez a véleményem. Elnézést kérek az alkotótól, de nem tartom egy kertészettel foglalkozó honlaphoz méltónak, hogy a fotopályázatának ilyen képek legyenek a "nyertesei". Ez a képek után olvasható hozzászólásokból úgy tűnik, hogy másnak is piszkálja a csőrét, és nem csak én gondolom úgy, hogy ez nem a széles nagyközönség véleménye csak néhány szorgalmas szavazóé. sad.gif

Sziasztok.
Bocs hogy ide írok, de sehogy nem engedi hogy egy új Fórumot kezdjek. Decemberben nyertem a képemmel, de a " Karácsonyi könyv " meglepetésen kívül, a mai napig nem kaptam meg a második díjért való nyereményemet.
Február óta csak HÜLYÉT csinálnak belőlem, már vagy 20-szor telefonáltam nekik. Nagyon ETIKUS és FERR az Édenkert. Nem tudom a többiek meg kapták, vagy csak velem szórakoznak. Azt hiszem, valamelyik újságnak elmondom, mert nem szeretem, hogy 61 évesen hülyének néznek.
Még egyszer Bocsánat, hogy ide írtam.

Üdvözlettel: Margit.

Csatolt állományok
Mellékelt állomány:  12187.jpg ( 2.92k ) Letöltések száma: 4
Mellékelt állomány:  12187.jpg ( 2.92k ) Letöltések száma: 1
Mellékelt állomány:  12187.jpg ( 2.92k ) Letöltések száma: 1

+Quote Post
Margit_65379
hozzászólás Mar 26 2010, 02:38 PM
Létrehozva: #36

Member
**

IDÉZET(aranyhal @ Jan 31 2010, 09:29 PM) *
Időnként felteszek 1-1 képet a fotójátékba. Csak kedvtelésből. Ha szavaznak is rá külön öröm. A nyereményért eszembe sem jutna beszállni az "őrült versenyfutásba". Úgy látom igazán randa képek kaptak ebben a hónapban 1000 feletti szavazatokat. A hónap legeslegelején feltett semmitmondó képekről ez a véleményem. Elnézést kérek az alkotótól, de nem tartom egy kertészettel foglalkozó honlaphoz méltónak, hogy a fotopályázatának ilyen képek legyenek a "nyertesei". Ez a képek után olvasható hozzászólásokból úgy tűnik, hogy másnak is piszkálja a csőrét, és nem csak én gondolom úgy, hogy ez nem a széles nagyközönség véleménye csak néhány szorgalmas szavazóé. sad.gif

+Quote Post
Bubika
hozzászólás Apr 16 2010, 07:06 PM
Létrehozva: #37

Member
**

A rossz idő teszi, hogy senki nem tesz fel új képeket?

+Quote Post
Klári mama
hozzászólás Jun 2 2010, 08:00 PM
Létrehozva: #38

Advanced Member

Lakóhely: Székesfehérvár
Azonosító: 93,428

Sziasztok!
Szeretném itt is kifejezni felháborodásomat, hogy már megint van valaki, aki más nevében írogat véleményeket! Most éppen én vagyok az áldozat, mert az én nevemben írtak vélemény Tatjana képéhez. Ez már lejáratás és erősen gondolkodok azon, hogy kiszállok. Van valami ötletetek, hogy mit kellene tennünk ez ellen, mert ezek szerint bármelyikünk számíthat rá, hogy a nevében írogatnak. Felháborító!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Klári mama
angry.gif

+Quote Post
Klári mama
hozzászólás Jun 3 2010, 08:56 AM
Létrehozva: #39

Advanced Member

Lakóhely: Székesfehérvár
Azonosító: 93,428

Köszönöm a szerkesztőség gyors reagálását és, hogy törölték a nevemben írt rosszindulatú hozzászólást!
Szép napot mindenkinek!
Klári mama

+Quote Post
Margit_65379
hozzászólás Jun 3 2010, 03:59 PM
Létrehozva: #40

Member
**

IDÉZET(Klári mama @ Jun 2 2010, 09:00 PM) *
Sziasztok!
Szeretném itt is kifejezni felháborodásomat, hogy már megint van valaki, aki más nevében írogat véleményeket! Most éppen én vagyok az áldozat, mert az én nevemben írtak vélemény Tatjana képéhez. Ez már lejáratás és erősen gondolkodok azon, hogy kiszállok. Van valami ötletetek, hogy mit kellene tennünk ez ellen, mert ezek szerint bármelyikünk számíthat rá, hogy a nevében írogatnak. Felháborító!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Klári mama
angry.gif

Kedves Klári mama.

Tudom , mert velem is állandóan szórakoztak.
Én már nem is teszek fel képeket.
Sajnos vannak ilyen emberek, akik más bosszantásán szórakoznak.

Üdvözlettel: Margit.

+Quote Post
Reklám
hozzászólás
Létrehozva: #

Google Ads

Quote Post
« Előző, régebbi téma · FényképÉsz · Következő, újabb téma »

3 Oldal V  < 1 2 3 >
Reply to this topicStart new topic
3 felhasználó olvassa jelenleg ezt a témát (3 vendég és 0 anonim felhasználó)
0 felhasználó:

Szöveges verzió | SEO by MinervaSEO © Icelabz.net A pontos idő: 25th May 2012 - 12:37 AM

Kertészeti cikkek

Virág, zöldség-gyümölcs, kertészeti kellékek

Természetfotók

Kertészeti fórum