IPB

Üdvözöllek a Fórumban! ( Bejelentkezés | Regisztráció )

3 Oldal V  < 1 2 3  
Reply to this topicStart new topic
> Fotójáték etikusan???
Édenkert Magazin
hozzászólás Jun 7 2010, 01:43 PM
Létrehozva: #41

Newbie
*

Csoport: Edenkert.hu
Azonosító: 58,265

Sajnos a hozzászólások moderálás alatt vannak, és nem gép végzi, ezért az átfutási idő. Valamint azért, hogy a többsoros káromkodások, és oda nem illő hozzászólások is ki legyenek szűrve. Emellett nem 24 óra a hozzászólások aktiválása, hanem naponta legalább 3 alkalommal megtörténik, gyakran még hétvégén is. A rendszeren módosítani egyelőre nem tudunk, de hamarosan új rendszerre állunk át, reméljük abban már automatikus lesz a szűrés.
A fotójáték moderálásával együtt.

Üdvözlettel,

Édenkert.hu
Go to the top of the page

+Quote Post
zoe
hozzászólás Jun 8 2010, 08:07 AM
Létrehozva: #42

Newbie
*

Azonosító: 101,690

Mikor kívánják feltenni az áprilisi nyertes nevét? angry.gif Egy kissé gyanús nekem ez az egész, talán túlvállalták magukat a nyereményt illetően. Nem hiába póló a következő díjazás. Április 1-hez képest ez jelentős csúszás. Sorsoljanak már! Vagy vallják be, hogy tévedés volt!

+Quote Post
Margit_65379
hozzászólás Jun 8 2010, 09:02 AM
Létrehozva: #43

Member
**

Lakóhely: Érd
Azonosító: 59,940

IDÉZET(zoe @ Jun 8 2010, 09:07 AM) *
Mikor kívánják feltenni az áprilisi nyertes nevét? angry.gif Egy kissé gyanús nekem ez az egész, talán túlvállalták magukat a nyereményt illetően. Nem hiába póló a következő díjazás. Április 1-hez képest ez jelentős csúszás. Sorsoljanak már! Vagy vallják be, hogy tévedés volt!

JANUÁRTÓL NINCS NYERTES!!!!!!

+Quote Post
hatnyolc
hozzászólás Jan 14 2011, 11:16 AM
Létrehozva: #44

Advanced Member

Lakóhely: Budapest
Azonosító: 60,170

IDÉZET(retus @ Mar 14 2010, 04:01 PM) *
Sziasztok!
Szoval tény és való, hogy többségben semmitmondó képek kerülnek a versenybe, pedig állítólag a szerkik ezeket a képeket is elbírálják, szűrik. Vannak kifejezetten kiváló, kicsit más felfogásban fényképezett fotók, amikhez jó meglátás, fantázia is szükségeltetik.
De ez a játék rég nem erről szól. Egy két játékos(nem akarok személyeskedni) pillanatok alatt lesöpri a másik fotóját. sok-sok saját!! szavazattal. Ezt azért gondolom, mert egyáltalán nem kirívóan jó fotókrol van szó. Nem tudom elképzelni, hogy hirtelen mindenki pont arra a bizonyos fotóra szavaz. Hirtelen ugrik a szavazatszám akár 10-et is. Ez hogy van? Ez szerintetek etikus?
Amilyen jó volt régebben ez az oldal, hát azt kell hogy mondjam "egyesek" silánnyá tették.Rég nem töltök fel képeket, mert nem teszem ki magam annak a bosszúságnak, hogy valakik nem tisztességes módon szavazatokat lopnak a másikak rovására. Ennyi.

Én nem nagyon szoktam morcogni, de most nagyon "furcsának" tartom, hogy egy 22-én feltöltött kép , ami egyetlen pozitív, dicsérő hozzászólást sem kap, ( nyilván okkal ) dobogós legyen! A gyengébb minőségű képek ellen nincs különösebb ellenérzésem, velem is fordult elő, hogy a honlapon megnyitva nem tetszett már annyira, mint amikor feltöltöttem, és vagyunk itt jó páran kezdők. Legfeljebb nem nyitom meg többet, és nem szavazok rá. Ezt az óránkénti szavazást én is túlzásnak tartom, fölösleges!

+Quote Post
hatnyolc
hozzászólás Mar 1 2011, 07:14 AM
Létrehozva: #45

Advanced Member

Hatodmagammal szavaztam Rico Színkavalkád című képére, - ami valóban egy kompozíció - , hogy méltó helyét elfoglalja a fotójátékban! Este hatkor feladtam! Nagyon, nagyon bosszús vagyok! angry.gif

+Quote Post
hatnyolc
hozzászólás May 4 2011, 12:31 PM
Létrehozva: #46

Advanced Member

Már megint kezdődik a civakodás, korai volt az örömünk és PYT dicsérete. Tényleg ki kellene találni valami más megoldást a fotójátékra, ne legyen ilyen csatározás, acsarkodás.ADDIG IS MEG KELLENE SZÜNTETNI AZ ÓRÁNKÉNTI SZAVAZÁS LEHETŐSÉGÉT! Legyen egy nap egy szavazat! Az óránkénti szavazás annak jó, aki ráér, és oda tud ülni minden órában a gép elé . A honlap operátora ( rendszergazdája ) nem tud valami megoldást arra, hogy egy IP címről csak egy ( max. 4 , ennyi tagú ált. egy család ) szavazatot fogadjon el a rendszer? Ehhez nem nagyon értek, bocs' , ha zöldséget írtam. Lehet, hogy aki nyugdíjas sok-sok regisztrálás után folyamatosan adja a szavazatokat. Az is esetleg megoldás lehetne , ha részletes adatokkal lehetne csak regisztrálni, e-mail cím, név, lakcím , akkor nem lehetne, hogy egy ember többször regisztráljon. A hónap ajándékát pedig mi, játékosok ítéljük oda e-mail-ban szavazva , megírva a szerkesztőségnek, hogy ki érdemli meg a hónap képe címet, esetleg olyan kikötéssel, hogy egy ember ne kaphasson egy évben csak egyszer. Egyébként most is vannak olyan rossz minőségű képek, amiket fel sem kellett volna tenni, így azok hiába vannak elől ( mint most is ) valószínű, hogy nem nyerne. Viszont a hónap képeként olyan emberek szavazata lenne döntő, mint Anita, Rico, Tibor, Klári, Mariska..... bocs' nem sorolok fel mindenkit!
Csak történjen valami végre! Bocsánat a kifakadásért, de nagyon elkeserített , hogy újra kezdődik a Fotójátékban a marakodás! Irén

+Quote Post
PYT
hozzászólás May 5 2011, 09:13 AM
Létrehozva: #47

Adminisztrátor

Csoport: Administrators
Azonosító: 102,192

IDÉZET(hatnyolc @ May 4 2011, 12:31 PM) *
Csak történjen valami végre! Bocsánat a kifakadásért, de nagyon elkeserített , hogy újra kezdődik a Fotójátékban a marakodás! Irén

Kedves Irén! Sajnos tökéletes játékrendszer nem létezik, csalni majdnem mindenhol lehet. Javaslataid között voltak megfontolandó és kevésbé megvalósítható gondolatok is. Néhány felvetett ötletre válaszolnék.

Az óránkénti szavazást nem lehet megváltoztatni, és igaz, hogy lehet huncutkodni, de most májustól kezdődően szigorúbban megvizsgáljuk a nyertesek szavazatait, ami azt jelenti, hogy ha valaki szabálytalanul szavazott magára, akkor nem vesz részt a sorsolásban.

Az e-mail küldés nem megvalósítható, mert az emberek hajlamosabbak egy szavazok gombra klikkelni, mintsem hogy egy e-mailt elküldjenek.

Az 1 IP cím per szavazat kérdése viszont kényesebb, mivel a mai világban nem lehetséges a router-ek elterjedése miatt. Vagyis ha egy férj és feleség külön-külön is szeretne szavazni, akkor nem tehetnék.

Mivel pontosan tudjuk, hogy ki milyen felhasználónévvel, ip címmel szavazott egy adott képre, ezért könyebb megállapítani, hogy kik a többszörösen önszavazók. (Amúgy a hagyományos önszavazás megengedett)

Az ötlet, hogy egy nyertes 1 évig ne nyerhessen újra, jó ötlet, habár az 1 év kicsit soknak tűnik, a 3 hónap már barátságosabb lenne.

További jó fotózkodást kívánok mindenkinek!

PYT

--------------------

+Quote Post
hatnyolc
hozzászólás May 5 2011, 10:02 AM
Létrehozva: #48

Advanced Member

IDÉZET(PYT @ May 5 2011, 09:13 AM) *
Kedves Irén! Sajnos tökéletes játékrendszer nem létezik, csalni majdnem mindenhol lehet. Javaslataid között voltak megfontolandó és kevésbé megvalósítható gondolatok is. Néhányra felvetett ötletre válaszolnék.

Az óránkénti szavazást nem lehet megváltoztatni, és igaz, hogy lehet huncutkodni, de most májustól kezdődően szigorúbban megvizsgáljuk a nyertesek szavazatait, ami azt jelenti, hogy ha valaki szabálytalanul szavazott magára, akkor nem vesz részt a sorsolásban.

Az e-mail küldés nem megvalósítható, mert az emberek hajlamosabbak egy szavazok gombra klikkelni, mintsem hogy egy e-mailt elküldjenek.

Az 1 IP cím per szavazat kérdése viszont kényesebb, mivel a mai világban nem lehetséges a router-ek elterjedése miatt. Vagyis ha egy férj és feleség külön-külön is szeretne szavazni, akkor nem tehetnék.

Mivel pontosan tudjuk, hogy ki milyen felhasználónévvel, ip címmel szavazott egy adott képre, ezért könyebb megállapítani, hogy kik a többszörösen önszavazók. (Amúgy a hagyományos önszavazás megengedett)

Az ötlet, hogy egy nyertes 1 évig ne nyerhessen újra, jó ötlet, habár az 1 év kicsit soknak tűnik, a 3 hónap már barátságosabb lenne.

További jó fotózkodást kívánok mindenkinek!

PYT

Kedves PYT!

Köszönöm a választ, nem értem miért nem lehet megváltoztatni az óránkénti szavazást?
Az e-mail küldést szerintem sokan vállalnánk, úgy gondolom pont azok, akiknek a szavára adni lehet.
Az IP címnél zárójelben odaírtam a 4-est, mivel általában ennyi tagú a család, otthon pedig nem hiszem, hogy túl sokan használnának router-t.
Egyébként is az IP cím sok érdekességet , esetleg kifogásolni valót találhat az én esetemben is. Otthon öten vagyunk, akik egy gépről szavazunk, tehát egy óra alatt akár 5 szavazatot is kaphatnának képeim ugyanarról az IP címről.
A munkahelyemen együtt dolgozom egyik fiammal, tehát itt is előfordulhat, hogy ugyanarról az IP címről akár egy perc eltéréssel mehetnének a szavazatok, tőle és tőlem.
Továbbá két gép van az irodában a kolléganőkre, így erről a két gépről is mehetne egy óra alatt ( öt emberről tudok aki regisztrálva van a honlapon ) egy-egy szavazat.
Úgy gondolom az " Édenkert" valóban nem túl sokat tud tenni a becsületes szavazásért, az embereknek kellene önkritikát gyakorolni egy-egy kevésbé sikerült képükkel kapcsolatban. Tudod PYT az bánt, hogy én egy egyetemi kollégiumban dolgozom, ahol minden kollégistának van számítógépe ( több száz, nem router-rel, külön végponttal! ) , továbbá van egy számítógép szoba kb. 25 géppel, de nem vinne rá a becsületem, hogy ezt kihasználtam volna, vagy , hogy a jövőben kihasználjam!
Irén

+Quote Post
gbriel
hozzászólás May 11 2011, 02:39 PM
Létrehozva: #49

Newbie
*

Azonosító: 104,829

Kedves Játékosok!
Legalább az illúziót hagyjátok, meg, hogy érdemes szavazatokat adni a nekünk tetsző fotókra! Vagy döntsük el, már most az elején, és ne kínlódjunk továbbjuttatni az általunk jónak ítélt fotót'! Vannak itt egyesek, akik pillanatok alatt utólérik a 40-50 szavazattal előbbre álló képet! (és milyen erőszakosan!!!) Hát akkor érdemes játszani?????
Döntsük el, hogy X nyer ebbe és ebbe a kategóriába, vagy Y a másikban. Csak söpörjük le a másikat "etikusan"-ha utunkban áll!!!!

+Quote Post
gbriel
hozzászólás May 12 2011, 06:55 AM
Létrehozva: #50

Newbie
*

Azonosító: 104,829

További jó tülekedést nektek!!! Ennyi elég volt ebből a "fotójátékból"!

+Quote Post
hatnyolc
hozzászólás May 12 2011, 08:51 AM
Létrehozva: #51

Advanced Member

IDÉZET(g�briel @ May 11 2011, 02:39 PM) *
Kedves Játékosok!
Legalább az illúziót hagyjátok, meg, hogy érdemes szavazatokat adni a nekünk tetsző fotókra! Vagy döntsük el, már most az elején, és ne kínlódjunk továbbjuttatni az általunk jónak ítélt fotót'! Vannak itt egyesek, akik pillanatok alatt utólérik a 40-50 szavazattal előbbre álló képet! (és milyen erőszakosan!!!) Hát akkor érdemes játszani?????
Döntsük el, hogy X nyer ebbe és ebbe a kategóriába, vagy Y a másikban. Csak söpörjük le a másikat "etikusan"-ha utunkban áll!!!!

Kedves Gábriel!
Becsületszavamra esküszöm, nincs közöm ahhoz,ami itt tegnap a szavazás körül kialakult! Lehet, hogy valaki így akarja megleckéztetni azokat, akik igen rossz minőségű képpel civakodnak az első két helyen. Nagyon rosszul érzem magam lelkileg, mert pont én írtam korábban, hogy lehetőségem lenne nagyon sok gépről, IP címről szavazni, s ma reggel láttam , hogy nekem is van olyan képem, ami tegnap kb. ( nem tudom pontosan ) 200 szavazatot kapott. Tudom, hogy ez "becsületes" úton lehetetlen! Tegnap reggel óta a SAJÁT KÉPEIMRE SEM ÉN, SEM A CSALÁDTAGOK NEM ADTUNK SZAVAZATOT, látva azt mi zajlik a fotójátékban.
Sajnos kézzel fogható bizonyítékkal nem szolgálhatok, de még egyszer becsület szóra állítom, nincs részem ebben ami itt zajlik!

+Quote Post
Klári mama
hozzászólás May 12 2011, 09:32 AM
Létrehozva: #52

Advanced Member

Lakóhely: Székesfehérvár
Azonosító: 93,428

Sziasztok!
Tegnap még csak meglepődtem, de ma már nem tudom mi van itt!
Lehet, hogy nem elég esküdözni, de én sem és a családom sem szavazott a fotóimra. Ők nem is látogatják ezt az oldalt.
Most és véglegesen kijelentem, ha bármelyik fotóm díjat nyerne, azt felajánlom másnak! Hogy kinek? Majd meglátjuk, mit tudok tenni az ügy érdekében, milyen lehetőségeim lesznek .
Üdv: Klári

+Quote Post
hatnyolc
hozzászólás May 12 2011, 10:05 AM
Létrehozva: #53

Advanced Member

IDÉZET(Klári mama @ May 12 2011, 10:32 AM) *
Sziasztok!
Lehet, hogy nem elég esküdözni, de én sem és a családom sem szavazott a fotóimra. Ők nem is látogatják ezt az oldalt.
Most és véglegesen kijelentem, ha bármelyik fotóm díjat nyerne, azt felajánlom másnak! Hogy kinek? Majd meglátjuk, mit tudok tenni az ügy érdekében, milyen lehetőségeim lesznek .

Valóban meglepő, mindenesetre okos ember volt aki ezt tette, mert nem egy embernek, hanem többünknek "előrenyomta " egy-egy ( szerintem jól sikerült ) képét, így viszont senki sem vádolható azzal, hogy saját képét szavazta az első helyre . Semmi önzés nem volt a szándékában, én ebből gondolom, hogy volt ebben a történetben némi megleckéztetés. rolleyes.gif

+Quote Post
PYT
hozzászólás May 12 2011, 11:22 AM
Létrehozva: #54

Adminisztrátor

Csoport: Administrators
Azonosító: 102,192

A képekre leadott szavazatok listája (ki, mikor, melyik képre, stb) mindig megnézésre kerül nyertesek választásakor. Szóval abból meg lehet állapítani, hogy egy kép honnan kapta a szavazatait. Volt már rá példa, hogy a nyertesnek jelölt képet újra kellett választani a jogtalanul szerzett szavazatok miatt. Májustól kezdődően erre még komolyabban odafigyelünk.

Kíváncsi lennék, hogy ugyanez lenne-e a helyzet akkor is, ha nem lenne nyeremény? Elméletileg akkor nem lenne értelme agyon-szavazni egy képet, mivel nem lehetne mit nyerni. A képek elismertsége pedig szerintem az oldalunkon nem abban mérhető le, hogy hány szavazatot kapott, hanem hogy mennyi elismerő hozzászólás érkezett be hozzá.

PYT

--------------------

+Quote Post
Klári mama
hozzászólás May 12 2011, 08:27 PM
Létrehozva: #55

Advanced Member

Pont ezen gondolkodtam délután! Aki szereti ezt az oldalt az nyeremény nélkül is fog feltenni képeket. Egyébként engem is sokkal jobban érdekelnek a hozzászólások és annak örülök, ha valamelyik képem szerepel a szerkesztőség kedvencei között.
Üdv: Klári ( mama)

+Quote Post
hatnyolc
hozzászólás May 13 2011, 06:06 AM
Létrehozva: #56

Advanced Member

IDÉZET(Klári mama @ May 12 2011, 10:32 AM) *
Sziasztok!

Tovább gondolva Klári felajánlását nekem ez jutott eszembe:
Az a beküldő, aki a szavazatok alapján első helyezést ér el tehessen javaslatot , vagy akár mondja meg abban a hónap melyik kép tetszik neki a legjobban, melyik kapja a tárgynyereményt. Így érdemes szavazni, hiszen jogosult lesz egy fontos döntésre, és ráadásul két kép nyer, egyik döntési jogot, másik a tárgynyereményt.
Legyen esetleg annyi megkötés, - amiről korábban is szó volt -, hogy csak bizonyos időközönként nyerhessen ugyanaz a személy, valamint a felajánló, és a nyertes nem lakhat ugyanazon a postacímen.
Így családtagok nem adhatnak egymásnak ajándékot.
Ha pedig másképp nem megoldható, hogy egyszer s mindenkorra vége legyen itt az acsarkodásnak, akkor legyen több kvízjáték, és ott legyenek kiosztva az itt felajánlott ajándékok.

+Quote Post
Rico
hozzászólás May 13 2011, 08:29 AM
Létrehozva: #57

Member
**

Csoport: Haziallat.hu
Azonosító: 79,948

Sziasztok

Na, nem hagyom válasz nélkül a dolgot!

Kéretik ENGEM megkövezni, én voltam!

A dolognak az volt az általam óhajtott célja, hogy megmutassam, hogy mennyire semmit sem ér a szavazó rendszer.

Egyszerűen az nyer, akinek több ismerőse / regisztrált felhasználóneve na és ideje van!
Kb. 10 perc alatt írtam egy programot, ami a megadott felhasználónevekkel, a megadott képeket óránként végigszavazza.

Még egy kicsit kellene reszelnem rajta, hogy több szerverre elosztva tegye ezt meg (pillanatok alatt el tudnám szórni néhány tucat szerveren)....

A lényeg, hogy demonstráljam, hogy a jelenlegi szavazó rendszer annyit ér, amennyit egy adag lókaki. (Pontosabban az többet, mert azzal legalább trágyázni lehet)

Értem én, hogy a hirdetők miatt fontos a látogatottság, meg a kattintások száma, de ezek a kattintások nem kell, hogy a szavazásból kerüljenek ki, lehet írni cikkeket, stb.
A szavazás akkor lenne tiszta, ha egy képre egyetlen egyszer szavazhatna mindenki, indoklással, stb.
Most az van, hogy fent van több tucat kép, mindegyik 5-ös átlaggal, csak az (ön)szavazatok száma tér el, annak függvényében, hogy mennyire ér rá.

El kell gondolkodni, hogy mennyit ér ez a dolog így, ameddig ez így marad, nem lesz más, csak acsarkodás.

Minden érintettől elnézést kérek, remélem, elég szemléletesre sikerült a dolog.

Szép fényeket!

Rico

+Quote Post
hatnyolc
hozzászólás May 13 2011, 09:27 AM
Létrehozva: #58

Advanced Member

IDÉZET(Rico @ May 13 2011, 08:29 AM) *
Sziasztok

Na, nem hagyom válasz nélkül a dolgot!

Kéretik ENGEM megkövezni, én voltam!

A dolognak az volt az általam óhajtott célja, hogy megmutassam, hogy mennyire semmit sem ér a szavazó rendszer.

Egyszerűen az nyer, akinek több ismerőse / regisztrált felhasználóneve na és ideje van!
Kb. 10 perc alatt írtam egy programot, ami a megadott felhasználónevekkel, a megadott képeket óránként végigszavazza.

Még egy kicsit kellene reszelnem rajta, hogy több szerverre elosztva tegye ezt meg (pillanatok alatt el tudnám szórni néhány tucat szerveren)....

A lényeg, hogy demonstráljam, hogy a jelenlegi szavazó rendszer annyit ér, amennyit egy adag lókaki. (Pontosabban az többet, mert azzal legalább trágyázni lehet)

Értem én, hogy a hirdetők miatt fontos a látogatottság, meg a kattintások száma, de ezek a kattintások nem kell, hogy a szavazásból kerüljenek ki, lehet írni cikkeket, stb.
A szavazás akkor lenne tiszta, ha egy képre egyetlen egyszer szavazhatna mindenki, indoklással, stb.
Most az van, hogy fent van több tucat kép, mindegyik 5-ös átlaggal, csak az (ön)szavazatok száma tér el, annak függvényében, hogy mennyire ér rá.

El kell gondolkodni, hogy mennyit ér ez a dolog így, ameddig ez így marad, nem lesz más, csak acsarkodás.

Minden érintettől elnézést kérek, remélem, elég szemléletesre sikerült a dolog.

Szép fényeket!

Rico

Na erre mondják: ilyen biztos legyen az ötösöm a lottón. rolleyes.gif Klári "elnézést kérő " megjegyzésére válaszoltam kb. negyed órája a képe alatt. Kicsit kutakodtam az interneten, és találtam "valakit" akiről tudtam, hogy sikeresen megoldhatta ezt a dolgot. ÉN MOST IS AZT MONDOM RICO JÓL TETTED! Korábban én is az egyszeri szavazást javasoltam, remélem megvalósul, mert így csak elmegy az ember kedve az egész "Fotójátéktól"

Mindenkinek jó hétvégét kívánok!

Irén

+Quote Post
Klári mama
hozzászólás May 13 2011, 11:16 PM
Létrehozva: #59

Advanced Member

Kedves Rico!
Most, hogy már képben vagyok, én is azt mondom, hogy jól tetted ! Először nagyon kellemetlenül éreztem magam, de azt hiszem már túl vagyok rajta. Főleg így, hogy Te választottad ki azokat a fotókat, amire nyomtad a szavazatokat. Nagyon jó fotósnak, segítőkész embernek ismertelek meg ezen az oldalon keresztül. Most is a jó szándék vezérelt, ezért én nem foglak megkövezni. Remélem nem dolgoztál hiába!
Kellemes hétvégét kívánok!
( Én megyek megnézem a Rhododendron virágzást )
Klári

+Quote Post
hatnyolc
hozzászólás May 15 2011, 05:11 AM
Létrehozva: #60

Advanced Member

A lecke - végre - feladva, várjuk a megoldást! rolleyes.gif

+Quote Post
Reklám
hozzászólás
Létrehozva: #

Google Ads

Quote Post
« Előző, régebbi téma · FényképÉsz · Következő, újabb téma »

3 Oldal V  < 1 2 3
Reply to this topicStart new topic
3 felhasználó olvassa jelenleg ezt a témát (3 vendég és 0 anonim felhasználó)
0 felhasználó:

Szöveges verzió | SEO by MinervaSEO © Icelabz.net A pontos idő: 11th February 2012 - 06:24 PM

Kertészeti cikkek

Virág, zöldség-gyümölcs, kertészeti kellékek

Természetfotók

Kertészeti fórum