Üdvözöllek a Fórumban! ( Bejelentkezés | Regisztráció )
![]() ![]() |
Jan 31 2010, 09:29 PM
Létrehozva:
|
|
|
Member ![]() ![]() Csoport: Edenkert.hu Hozzászólások: 11 Csatlakozott: 5-September 09 Azonosító: 98,325 |
Időnként felteszek 1-1 képet a fotójátékba. Csak kedvtelésből. Ha szavaznak is rá külön öröm. A nyereményért eszembe sem jutna beszállni az "őrült versenyfutásba". Úgy látom igazán randa képek kaptak ebben a hónapban 1000 feletti szavazatokat. A hónap legeslegelején feltett semmitmondó képekről ez a véleményem. Elnézést kérek az alkotótól, de nem tartom egy kertészettel foglalkozó honlaphoz méltónak, hogy a fotopályázatának ilyen képek legyenek a "nyertesei". Ez a képek után olvasható hozzászólásokból úgy tűnik, hogy másnak is piszkálja a csőrét, és nem csak én gondolom úgy, hogy ez nem a széles nagyközönség véleménye csak néhány szorgalmas szavazóé.
|
|
|
|
Feb 1 2010, 09:40 PM
Létrehozva:
|
|
|
Newbie ![]() Csoport: Edenkert.hu Hozzászólások: 3 Csatlakozott: 17-June 09 Azonosító: 60,131 |
Csatlakozom én is az elóttem szólókhoz,tehát nagyjából ugyanaz a véleményem a fotójátékról.Arra pedig véletlenűl jöttem rá,hogy napi többszöri belépésnél,többször lehet naponta szavazni is!Persze nem is a játék,a nyerés a lényeg-szeretem nézegetni,hogy mások mit és hogyan fotóznak le?Üdvözlettel Marcsi
|
|
|
|
Feb 2 2010, 12:38 PM
Létrehozva:
|
|
|
Newbie ![]() Csoport: Edenkert.hu Hozzászólások: 4 Csatlakozott: 2-February 10 Azonosító: 101,502 |
Örülök, hogy ti is így látjátok. Szerintem nem is kellene semmilyen nyeremény a fotójátékban. Aki szép dolgokat fotóz le az szívesen osztja meg másokkal, aki meg a nyereményre megy az mindenfajta gusztustalansággal is traktálja a nagyérdeműt. Ezek a január első napjaiban feltett képek nekem is szemet szúrtak, hogy mitől ilyen népszerűek.
Aki nyerni szeretne az szerintem vegyen kaparós sorsjegyet vagy lottót, és ne semmitmondó képekkel rontsa a közízlést. |
|
|
|
Feb 3 2010, 12:41 PM
Létrehozva:
|
|
|
Member ![]() ![]() Csoport: Edenkert.hu Hozzászólások: 11 Csatlakozott: 24-January 10 Lakóhely: Budapest Azonosító: 101,279 |
Csatlakozom az előttem szólókhoz! Hát vannak ilyen emberek, meg olyan emberek....
Engem leginkább a vélemények érdekelnének, mert abból tanul az ember igazán. Csak valami láthatóbb helyen kéne elhelyezni, ha valaki hozzászólt a fotójához, vagy legalább a kép fölött jelezni, ha van hozzászólás! Eddig Sheylától kaptam az egyetlen építő kritikát. Köszönöm! |
|
|
|
Feb 5 2010, 08:23 PM
Létrehozva:
|
|
|
Newbie ![]() Csoport: Edenkert.hu Hozzászólások: 2 Csatlakozott: 11-January 10 Azonosító: 100,946 |
Sziasztok! Mint haladó fotós én is csatlakozom az előttem szólókhoz ennek a fotójátéknak köze sincs a minőséghez. A múlt hónapban feltöltöttem 5 oldalnyit ebben a hónapban pár darabot, és egyre kevesebbet fogok a jövőben abban az esetben változik a véleményem ha hajlandóak hogy a minőség előtérbe kerüljön a mennyiségi szeméttel szemben. Iszonyat sok semmit mondó fotó van elképzeléstelen, dátumos, fénytelen egyszóval utómunkátlan, NETRŐL LETÖLTÖTT-ennek kiküszöbölése érdekében kérjék el az eredeti fotót.
Az elmúlt hónapban sok feltöltőnek-többek között az én fotóim pontjai is megcsappantak. A mai napig se a pontjainkat se egy értékelhető választ nem kaptunk arra vonatkozóan hogy ez miért történhetett meg. Megértem hogy a látogatottság miatt fontosak az emberek de akit nem érdekel ez a téma nem keres rá eme oldalakra. Az elképzelésekkel és ötletekkel teli fotósokat csak biztatni tudom mert itt van a tavasz, fotópályázat dömping lesz lassan mindenhol, nevezzetek, ne adjátok fel. Mert a minőséget ELŐBB mint inkább utóbb díjazzák komoly helyeken. Szép fényeket Üdv. Sheyla |
|
|
|
Feb 5 2010, 08:34 PM
Létrehozva:
|
|
|
Newbie ![]() Csoport: Edenkert.hu Hozzászólások: 2 Csatlakozott: 11-January 10 Azonosító: 100,946 |
Az előző írásomból kimaradt, hogy nem feltétlenül szükséges több ezer eurós gép egy jó fotóhoz, és az első fotópályázatomat egy 20 ezer forintos Sony géppel nyertem.
|
|
|
|
Feb 6 2010, 07:22 AM
Létrehozva:
|
|
|
Member ![]() ![]() Csoport: Edenkert.hu Hozzászólások: 11 Csatlakozott: 5-September 09 Azonosító: 98,325 |
Örülök, hogy nem vagyok egyedül a kritikáimmal!
A hozzászólásokat én is szívesen olvasnám, de nem vagyok hajlandó minden egyes képet megnyitni, hogy hátha írt oda már valaki. Sheyla a te képeid üdítőek, én szavaztam is a tulikra, mert nagyon várom a tavaszt. Azért is tévedtem erre az oldalra, mert szeretem a kertet. Van egy kedvenc német oldalam, ahol kertbarátok teszik fel saját kertjeik fényképét, és rögtön olvasható a hozzászólás is. Általában a dícséret, bár ott tényleg a képek is olyanok, hogy nem nagyon lehet őket nem dícsérni. Ilyet kerestem, de magyarul. Sajnos nincs. Pedig kellene, hogy meg tudjuk egymásnak mutatni milyen a kertünk, egy-egy szép növénytársítás, egy szépen beültettett virágláda. Így nagyon sok klassz ötletet el lehet lesni, és megvalósítani saját kertünkben is. Hátha egyszer lesz ilyen oldalunk is, vagy itt is megváltozik a trend egy idő után. Szóval én nem annyira vagyok a fényképezés mestere, engem inkább mások képei érdekelnének, az elmúlt közel fél évben nem is tettem fel szerintem még 10 képet sem. Bár a múlt hónapban volt egy képem, sajnos a minősége nem túl szuper, mert csak ablakon át lehetett fényképezni. De olyan jópofa volt, hogy a Berni pásztoron feküdt a foxi kutya, elirigyelve az ő nagy bundáját, hogy gondoltam, ők ketten így is megérdemelnek egy feltöltést. Hát a kutya és macska azt látom, az osztatlan sikert arat, legyen az bármilyen is.... |
|
|
|
Feb 7 2010, 09:27 AM
Létrehozva:
|
|
|
Newbie ![]() Csoport: Edenkert.hu Hozzászólások: 3 Csatlakozott: 1-January 10 Lakóhely: budapest Azonosító: 100,750 |
csak csatlakozni tudok az előttem szólókhoz:) én abszolút amatőr vagyok, (még azokra a bizonyos utómunkálatokra sem vagyok berendezkedve), de szemem azért van. (a szappantartómmal már én is nyertem pályázatot, amit ráadásul szakmabeli bírált. és ez itt ugye teljesen hiányzik: egy hozzáértő szem, akitől még tanulhatna is vmit az ember, ha visszajelezne...) itt úgy láttam, nincs meghatározva, h a kert, mint téma, miképp jelenjen meg: csak kerti kompozíciókat, beültetéseket, vagy esetleg bármilyen, kertben készített, v azzal kapcs.os apró részletet, hangulatot, vagy vicces képet várnak. valszeg ezért ennyire 'változatos' a felhozatal. és ezzel még nincs is gond. de ami a szavazást illeti... az teljesen megdöbbentett, h többször is lehet szavazni egy nap: így az egész olyan, mintha az oldal készítőit nem is érdekelné az egész, h olyan kapjon díjat, aki tényleg megérdemli, csak az számítana, h minél többen (és többet) jöjjenek ide). (azt meg végképp nem értem, h képes vki netről letöltött képpel ékeskedni
ha pedig tényleg mindegy, ki mit tölt fel, milyen színvonalú a kép, akkor is a szavazás módján, határain lenne érdemes változtatni: mert így már csak a törtetésről, és nem a tiszta küdelemről és a megérdemelt győzelemről a szól az egész. mindenesetre bennem is nagyobb a vágy, h amit fotóztam azt megosszam, (tényleg örömből fotózom, még ha színvonalat nem is üt meg), mint h nyerjek. -bár az sem rossz érzés:) a visszajelzéseknek szerintem is átláthatóbbnak kéne lennie: tényleg ebből lehetne sokat tanulni. és valóban: szép fényeket, sok örömet a fotózáshoz (az ember elsősorban úgy is magának fotózik:) |
|
|
|
Feb 8 2010, 09:10 PM
Létrehozva:
|
|
|
Member ![]() ![]() Csoport: Edenkert.hu Hozzászólások: 11 Csatlakozott: 17-June 09 Lakóhely: Érd Azonosító: 59,940 |
Nem szoktam vitákba beleszólni. Tényleg van egy két kép ami nem szép. de nekem például a pipacsok tetszettek, meg az orchideák a kedvenceim. A Darázs és a katicabogár is jó szerintem.
Szerintem itt nem a profi fotósok versenyeznek. Nekem nincs fent képem, de ha látok olyat ami tetszik szavazok rá. Decemberben raktam fel egyetlen képet, amivel nyertem, de nem is számítottam rá. Érdekesnek találtam a paradicsom termésünket, gondoltam megosztom másokkal is. |
|
|
|
Feb 9 2010, 09:26 AM
Létrehozva:
|
|
|
Newbie ![]() Csoport: Edenkert.hu Hozzászólások: 4 Csatlakozott: 2-February 10 Azonosító: 101,502 |
Kedves Margit
Teljesen igazad van, itt nem a profi fotósok versengenek, de úgy látom ez a téma nem is az ellen tiltakozik, hogy a fotójátékban olyan fotók is vannak, amik enyhén szólva gyérek. Szabadkozni sem kell senkinek, hogy merészelt valamit feltenni. Mindenkinek szíve joga, hogy azt tesz fel amit akar. De látom, sokaknak bántotta a szemét, hogy olyan képek, amiknek sem mondanivalója, sem művészi értéke nincsen, egyszerűen csak kattintott egyet a készítő valahol a kert közepén, az hogy a fenébe kaphat 1500 körüli szavazatot. És szerintem ez az etikátlan, amire a téma címe is utal, mert tuti, hogy nem a sok-sok honlaplátogatónak a tetszését nyerték meg ennyire ezek a képek, hanem valaki nagyon nyerni akart. Ha ezekre 10-20-50 szavazat érkezik szerintem senkinek nem szúr szemet, de senki ne magasztalja az egekbe a saját fantáziátlan képeit! Egyébként meg mindenki tegyen fel annyi képet és olyat amilyet akar, én szívesen nézegetem őket, és egyszer-egyszer szavazok is, de az legyen a nagyközönség akarata, hogy ki kerül ki győztesen hónap végén és ne a képet személy döntse el, hogy ő most nyerni fog, ha fene fenét is eszik.... |
|
|
|
Feb 9 2010, 10:00 AM
Létrehozva:
|
|
|
Member ![]() ![]() Csoport: Edenkert.hu Hozzászólások: 11 Csatlakozott: 17-June 09 Lakóhely: Érd Azonosító: 59,940 |
Kedves kutyafül.
Szerinted nem kertiképeket kell beküldeni? Mindenki a saját kertjében lévő virágokat és egyebeket fényképezi le. Vagy úgy gondolod, hogy menjen mindenki egy Kertészetbe és ott fényképezzen? Én olyan képekre szavazok, amik tetszenek, és azokra akiket valaki mindig kikezd. Látod, ezért nem teszek én fel képeket, mert van nagyon sok ember aki ráér másokat cikizni. Szomorú, hogy nincs jobb elfoglaltságuk. Üdv. Margit. |
|
|
|
Feb 9 2010, 08:21 PM
Létrehozva:
|
|
|
Kedves Margit
Olvasgatom a hozzászólásomat, de nem tudom miért értetted ennyire félre amit írtam. Én kicsit úgy éreztem az előző hozzászólásodból, hogy kicsit szabadkozol, amiért te is tettél fel képet. Lehet aztán, hogy én értettem rosszul. Erreföl írtam én azt, hogy mindenki tegyen fel olyan képet, amilyet akar. Természetesen olyat, ami a kertészettel kapcsolatos. Akárhol is készüljön az. Azt pedig, hogy a kertjében állva csak elkattintja a gépét, vagy hogyan is írtam, most nem látom, azon azt értettem, hogy ötlet és téma nélkül kerültek fel olyan képek amik nagyon sok szavazatot kaptak. És itt a nagyon sok szavazaton van a hangsúly, nem pedig a semmitmondó képeken. Tényleg nem bántónak szántam az előző hozzászólást, távol álljon tőlem remélem elhiszed Na mindegy ebben a témában már nem fogok többet hozzászólni, mert tényleg nem szeretnék senkit megbántani, inkább további jó fényképezést kívánok, hiszen ahogy az időjárás kinéz egy ideig még csak itt gyönyörködhetünk a kertek szépségeiben. |
|
|
|
Feb 10 2010, 09:50 AM
Létrehozva:
|
|
|
Member ![]() ![]() Csoport: Edenkert.hu Hozzászólások: 11 Csatlakozott: 24-January 10 Lakóhely: Budapest Azonosító: 101,279 |
Én javasolnám mindenkinek, hogy nagyítsa ki először a képet, mielőtt szavazna!
Lehet, hogy ezután kicsit más lenne a véleménye! Sokszor nem is nézik meg a képet, csak szavaznak, ez látszik a megtekintések és szavazatok arányán. Én egyébként továbbra is inkább az észrevételeket várnám! |
|
|
|
Feb 10 2010, 10:06 PM
Létrehozva:
|
|
|
Kedves Margit Olvasgatom a hozzászólásomat, de nem tudom miért értetted ennyire félre amit írtam. Én kicsit úgy éreztem az előző hozzászólásodból, hogy kicsit szabadkozol, amiért te is tettél fel képet. Lehet aztán, hogy én értettem rosszul. Erreföl írtam én azt, hogy mindenki tegyen fel olyan képet, amilyet akar. Természetesen olyat, ami a kertészettel kapcsolatos. Akárhol is készüljön az. Azt pedig, hogy a kertjében állva csak elkattintja a gépét, vagy hogyan is írtam, most nem látom, azon azt értettem, hogy ötlet és téma nélkül kerültek fel olyan képek amik nagyon sok szavazatot kaptak. És itt a nagyon sok szavazaton van a hangsúly, nem pedig a semmitmondó képeken. Tényleg nem bántónak szántam az előző hozzászólást, távol álljon tőlem remélem elhiszed Na mindegy ebben a témában már nem fogok többet hozzászólni, mert tényleg nem szeretnék senkit megbántani, inkább további jó fényképezést kívánok, hiszen ahogy az időjárás kinéz egy ideig még csak itt gyönyörködhetünk a kertek szépségeiben. |
|
|
|
Feb 10 2010, 10:12 PM
Létrehozva:
|
|
|
Kedves Margit Olvasgatom a hozzászólásomat, de nem tudom miért értetted ennyire félre amit írtam. Én kicsit úgy éreztem az előző hozzászólásodból, hogy kicsit szabadkozol, amiért te is tettél fel képet. Lehet aztán, hogy én értettem rosszul. Erreföl írtam én azt, hogy mindenki tegyen fel olyan képet, amilyet akar. Természetesen olyat, ami a kertészettel kapcsolatos. Akárhol is készüljön az. Azt pedig, hogy a kertjében állva csak elkattintja a gépét, vagy hogyan is írtam, most nem látom, azon azt értettem, hogy ötlet és téma nélkül kerültek fel olyan képek amik nagyon sok szavazatot kaptak. És itt a nagyon sok szavazaton van a hangsúly, nem pedig a semmitmondó képeken. Tényleg nem bántónak szántam az előző hozzászólást, távol álljon tőlem remélem elhiszed Na mindegy ebben a témában már nem fogok többet hozzászólni, mert tényleg nem szeretnék senkit megbántani, inkább további jó fényképezést kívánok, hiszen ahogy az időjárás kinéz egy ideig még csak itt gyönyörködhetünk a kertek szépségeiben. Kedves kutyafül. Én nem szabadkozom, nincs is miért. Most nincs fent képem, mert nem volt olyan amit jónak láttam volna. Most a Háziállatba tettem fel egy párat, igaz van egy olyan benne, ami egy kicsit nem jó, mert a Tropikáriumban tilos vakuval fényképezni. Ide akkor teszek fel képet, ha valami érdekeset fényképezek. Üdv. Margit. |
|
|
|
Feb 11 2010, 08:23 AM
Létrehozva:
|
|
|
Kedves Margit
Örülök, hogy nincs harag!!!! További szép napot |
|
|
|
Feb 13 2010, 08:45 AM
Létrehozva:
|
|
|
Newbie ![]() Csoport: Edenkert.hu Hozzászólások: 1 Csatlakozott: 3-February 10 Azonosító: 101,512 |
E hónapban találtam rá az oldalra, gyorsan feltettem néhány képet!
Valóban néhány kép nem mond semmit, de nagyon sok szép kép is van, amire természetesen szavazok! Itt az az újdonság részemre, hogy saját képeimre is szavazhatok! |
|
|
|
Feb 13 2010, 09:38 AM
Létrehozva:
|
|
|
Én nem igazán értem, hogy az miért jó ha magamra szavazok, bár egyszer-kétszer én is megtettem, de rájöttem, hogy ez egy önbecsapás, annál is inkább, mert ezt naponta akár hányszor megtehetem, tehát nem egy valós képet kapok.
Valószínűleg azért tesz fel az ember egy képet, mert jónak tartja, de, hogy ezután még további szavazatokat adjon magának....?! A szerkesztőség részéről át kéne gondolni ezt az egész pontozás - szavazás dolgot. Én továbbra is várom szeretettel a kritikákat, legyen az jó vagy rossz, tanulhatunk belőle. |
|
|
|
Feb 24 2010, 08:53 PM
Létrehozva:
|
|
|
Newbie ![]() Csoport: Edenkert.hu Hozzászólások: 2 Csatlakozott: 17-June 09 Azonosító: 59,838 |
Ez az egész arról szól, hogy ki hányszor regisztrálja magát és mennyit ül net előtt... Ha valaki óránként szavaz mondjuk 10 felhasználóval, akkor egy nap alatt röhögve összeszed 80-100 szavazatot.
|
|
|
|
Feb 28 2010, 01:24 PM
Létrehozva:
|
|
|
Newbie ![]() Csoport: Edenkert.hu Hozzászólások: 2 Csatlakozott: 6-August 09 Azonosító: 96,487 |
Üdv Mindenkinek!
Régebben tettem fel fotókat, mostanra kifogytam a megjeleníthető fotókból, de már gyüjtöm őket tavaszra. Én is észrevettem, hogy némelyik fotó minősíthetetlenúl rossz, de a pontszámai nem ezt tükrözik. Aztán még egy dolog: valaki tartja az első helyet az egyik témában, (a fotó szerintem jó) erre a második helyen lévő az utolsó pillanatokban annyit nyom , v. nyomat rá, hogy teljesen letarolja. Szerintem ez sem etikus. Egy másik észrevétel: ha valakinek írok a képe alá , az miért nem jelenik meg, v. ha megjelenik , csak napok múlva. Vajon miért? |
|
|
|
| Reklám |
Létrehozva:
#
|
![]() Google Ads |
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Szöveges verzió | SEO by MinervaSEO © Icelabz.net | A pontos idő: 25th May 2012 - 12:37 AM |