Üdvözöllek a Fórumban! ( Bejelentkezés | Regisztráció )
![]() ![]() |
Jul 29 2010, 08:11 AM
Létrehozva:
|
|
![]() Adminisztrátor ![]() ![]() ![]() Csoport: Administrators Hozzászólások: 70 Csatlakozott: 15-July 10 Azonosító: 102,192 |
Elsősorban ez a téma Mozilla Firefox-os felhasználóknak szól, de bárki beszállhat, aki szereti a képmanipulációt! Photoshop vagy Gimp használók előnyben!!!
Mi is az a Firefox Persona? A Firefox egy ideje kitalálta, hogy miért ne lehessen szabadon egyénire szabni a böngésző kinézetét, így létrejöttek a Personák. Ne keverjük össze a Firefox témákkal, mivel az általunk készített Personák nem változtatnak a böngésző ikonjain, csak a látható felület háttérképén. Vagyis, az eredetileg fehéres színű böngészőnket könnyedén beszínezhetjük. Nos, ha elsőre nem is annyira könnyedén, de attól még megvalósítható. Hogy pontosabban értsétek, hogy mi is ez a Persona, látogassatok el a hivatalos honlapjára. Sajnos az oldal angol nyelvű, úgy hogy, ha bárkinek kérdése támad, akkor kérdezzen nyugodtan, nem szégyen segítséget kérni, ha valaki elakadt. Hivatalos honlap: KLIKK IDE Ha a kurzort ráviszitek a kis képekre, akkor egyből megértitek, hogy miről van szó. Mivel szeretek Photoshopozni, ezért egyik nap nekiálltam kipróbálni, hogy hogyan is működik. Elsőre nem ment olyan könnyen, de végül is csak sikerült elkészítenem az első Édenkert.hu-s Personámat, amelyet megtekinthettek ITT Mivel ez volt az első, ezért nem fektettem rá nagy hangsúlyt, de igyekszem, hogy a következőkben ennél jobbakkal álljak elő. Az elkészült Personákat fel is lehet tölteni az internetre, így bárki letöltheti azt. Persze előtte regisztrálni kell, mert e-mailben küldik az értesítőt, hogy elfogadták-e vagy sem. Olyan esetekben utasítják el, ha a feltöltött képek jogvédett részeket tartalmaznak. Egy szépséghibája a dolognak, hogy kb 1 hetet kell várni, hogy elbírálják a feltöltött munkát. No, és itt jönnétek a képbe ti! Kíváncsi vagyok, hogy ki milyen Édenkertes Personát készítene. Látom, hogy nagyon sokan szerettek fényképezni, képekkel foglalkozni, itt a lehetőség, hogy hobbinkat ilyen módon is megosszuk egymással! Csatoltam a két képet, amit feltöltöttem, és amit a neten is láthattatok!
Csatolt állományok
-------------------- |
|
|
|
Jul 30 2010, 07:17 PM
Létrehozva:
|
|
![]() Adminisztrátor ![]() ![]() ![]() Csoport: Administrators Hozzászólások: 70 Csatlakozott: 15-July 10 Azonosító: 102,192 |
Elkészült egy következő édenkertes Persona, a megtekintéséhez KLIKK IDE
-------------------- |
|
|
|
Jul 30 2010, 11:49 PM
Létrehozva:
|
|
|
Advanced Member ![]() ![]() ![]() Csoport: Edenkert.hu Hozzászólások: 57 Csatlakozott: 23-June 09 Lakóhely: Székesfehérvár Azonosító: 93,428 |
Kedves PYT!
Hát nekem jól feladtad a leckét, még életemben nem csináltam ilyet, de legalább most tanultam valamit. Várom a véleményed, mert nem is merem máshova feltölteni, csak ide, ha egyáltalán sikerül. Szeretném megkérdezni, hogy a méretekre mennyire figyeljek, mert ez pl. 390KB-ra sikeredett. Üdv Klári mama
005.persona.jpg ( 390.55k )
Letöltések száma: 11 |
|
|
|
Jul 31 2010, 03:47 PM
Létrehozva:
|
|
Kedves PYT! Hát nekem jól feladtad a leckét, még életemben nem csináltam ilyet, de legalább most tanultam valamit. Várom a véleményed, mert nem is merem máshova feltölteni, csak ide, ha egyáltalán sikerül. Szeretném megkérdezni, hogy a méretekre mennyire figyeljek, mert ez pl. 390KB-ra sikeredett. Üdv Klári mama
005.persona.jpg ( 390.55k )
Letöltések száma: 11Kedves Klári mama! Elismerem, hogy ez nem egy egyszerű kihívás, sőt, kifejezetten sok időt vehet igénybe. A hivatalos honlapján elég sok utasítást adnak, hogy miként is kell elkészíteni, de leegyszerűsítve van néhány dolog, amire oda kell figyelni. - Két kép szükséges egy personához, a felső rész (ahová a weboldalak címeit is írjuk) és az alsó rész (ami közvetlenül a tálca fölött helyezkedik el). A felső rész kép mérete kötelezően 3000x200 pixel, míg az alsó rész mérete 3000x100 pixeles kell legyen. Egyik kép sem haladhatja meg a 300KB-ot. Ha véletlenül nagyobb lett a kép méretünk, akkor ajánlottabb kicsit rosszabb minőségben elmenteni! - Egy másik dolog, hogy sajnos nem az egész elkészített képünk jelenik meg a böngészőnkben, csak egy része. Ennek több oka is van, de a lényeg, hogy csak kitapasztalni lehet, hogy mi hogyan jelenik meg, egyből lehetetlenség tudni. Klári mama, a feltöltött képed megfelelő fejlécnek, pont 3000x200 pixeles, viszont a méret az kicsit nagyobb a megengedettnél, ezen mondjuk nem nehéz változtatni. Egy alsó-rész kép elkészítésével kész is a Persona! Ha megnézed az én feltöltött képemet, akkor láthatod, hogy talán a lehető legnehezebb része a dolognak, hogy az írás jó helyre kerüljön. Ha összehasonlítod a képed az én képemmel, és ahhoz igazítod mondjuk az írást, akkor az édenkertes ráírás is megjelenik. Így az sajnos nem jelenik meg. Kezdetnek viszont nem rossz, főleg úgy, ha még ezelőtt soha nem foglalkoztál ilyesmivel! Feltöltöttem a második Personám két képét is, onnan látszik, hogy kb hol kell elhelyezkedjen az írás, hogy megjelenjen a látható felületen. -------------------- |
|
|
|
Jul 31 2010, 11:06 PM
Létrehozva:
|
|
|
Advanced Member ![]() ![]() ![]() Csoport: Edenkert.hu Hozzászólások: 57 Csatlakozott: 23-June 09 Lakóhely: Székesfehérvár Azonosító: 93,428 |
Kedves PYT!
Köszönöm a kimerítő válaszodat! Úgy látom , hogy a lelkesedésem nagyobb, mint a tudásom, de próbálkozni fogok tovább. Nekem Rico jóvoltából GIMP-em van, de még a rétegkezeléssel hadilábon állok. Én csak egy képet csináltam és egyszerűen ráírtam a szöveget. Most, hogy leírtad azt hiszem értem, hogy két képet kell készítenem különböző méretben, de még nem tudom egymásra rakni. Találtam egy oktató oldalt, ahol néhány kérdésemre választ kapok, remélem előbb-utóbb megtanulom. Megnéztem a Tiédet a hivatalos honlapon is és valóban nem látszik az egész, így a mintázatnál azt is figyelembe kell vennem. Az angol tudásom elég gyatra és nem volt türelmem fordítgatni. Azt hiszem oda nem is fogok mostanában feltölteni semmit. Remélem a kezdeményezésed másoknak is tetszik és lesznek itt még jó Personák. Addig is amíg én ezt megtanulom, benézegetek ide és lehet, hogy lesz még kérdésem. Üdv: Klári mama |
|
|
|
Aug 4 2010, 10:45 AM
Létrehozva:
|
|
Engedélyezték a 3. Personámat is. Ez egy kicsit természet-esebb lett. A fejléc képet tavaly készítettem, amikor a romániai transzfogarast látogattuk meg. Csodálatos egy hely!
Ha kíváncsiak vagytok rá KLIKK IDE -------------------- |
|
|
|
Aug 4 2010, 10:15 PM
Létrehozva:
|
|
|
Megnéztem, valóban nagyon szép hely! Ha lesz még, tedd fel, de engem az is érdekelne, amit nem fogadnak el!
Üdv: Klári mama |
|
|
|
Aug 9 2010, 06:32 PM
Létrehozva:
|
|
Megnéztem, valóban nagyon szép hely! Ha lesz még, tedd fel, de engem az is érdekelne, amit nem fogadnak el! Üdv: Klári mama Egyelőre úgy látom, hogy mindegyik Persona-t elfogadták; ha nem jogvédett képet használ fel az ember, akkor nem kötnek bele. Ha még készítek újakat, majd megosztom. Viszont az sem lenne rossz, ha valaki indítana egy olyan témát, hogy ki merre járt. Nagyon kíváncsi lennék, hogy ki milyen kirándulásra alkalmas helyeket ajánlana, képekkel illusztrálva meg minden. Szóval, ha valakit érdekel a dolog, az nyugodtan indítson egy új témát, biztos vagyok benne, hogy sok gyönyörű helyet be tudnánk mutatni egymásnak! -------------------- |
|
|
|
| Reklám |
Létrehozva:
#
|
![]() Google Ads |
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Szöveges verzió | SEO by MinervaSEO © Icelabz.net | A pontos idő: 25th May 2012 - 12:40 AM |