IPB

Üdvözöllek a Fórumban! ( Bejelentkezés | Regisztráció )

Reply to this topicStart new topic
> Hány éves a Földünk?, Vélemények, indokok, hogy milyen idős lehet a Földünk.
PYT
hozzászólás Feb 28 2011, 11:11 AM
Létrehozva: #1

Adminisztrátor

Csoport: Administrators
Azonosító: 102,192

Sziasztok!

A főoldalon megjelent szavazás hatására úgy gondoltam, hogy lehet egyesek szeretnétek belemélyedni ebbe a kérdésbe. Sok elképzelés van a Föld keletkezésével kapcsolatban. Kíváncsi vagyok, hogy ti hogyan vélekedtek! Ha nem akartok majd aktíválni, akkor majd provokatív leszek wink.gif

Akkor lássuk nézeteiteket!!!

--------------------
Go to the top of the page

+Quote Post
Klári mama
hozzászólás Mar 4 2011, 12:31 AM
Létrehozva: #2

Advanced Member

Csoport: Edenkert.hu
Lakóhely: Székesfehérvár
Azonosító: 93,428

IDÉZET(PYT @ Feb 28 2011, 12:11 PM) *
Sziasztok!

A főoldalon megjelent szavazás hatására úgy gondoltam, hogy lehet egyesek szeretnétek belemélyedni ebbe a kérdésbe. Sok elképzelés van a Föld keletkezésével kapcsolatban. Kíváncsi vagyok, hogy ti hogyan vélekedtek! Ha nem akartok majd aktíválni, akkor majd provokatív leszek wink.gif

Akkor lássuk nézeteiteket!!!

Jó kérdés!
Szeretnék én olyan okos lenni, hogy tudjam rá a választ. A tudósok szerint 4,6 milliárd éve kezdett kialakulni por és gázfelhőkből. ( Wikipédia ) Vagy mégis Isten teremtette, vagy valami magasabb rendű intelligencia teremtményei vagyunk, akik figyelnek bennünket és kísérleteznek velünk? Talán itt vannak közöttünk, csak egy dimenzió választ el bennünket attól, hogy lássuk egymást? Én a természettudomány felfedezései felé hajlok a Föld kialakulásával kapcsolatban de néha bizony elkalandozok az ezotéria tanai felé és hiszek az egységes egészben, a " minden mindennel összefügg "-ben és az " amint fent, úgy lent"-ben. Bárhogy is történt, gyönyörű a mi Földünk és jobban kellene vigyáznunk rá!
Nos, azt hiszem van itt még néhány kérdés, én is szeretném tudni mások véleményét, remélem nem maradok egyedül a hozzászólásommal.
Klári mama

+Quote Post
PYT
hozzászólás Mar 8 2011, 11:32 AM
Létrehozva: #3

Adminisztrátor

Csoport: Administrators
Azonosító: 102,192

Valóban, ha a Föld korát vizsgáljuk, akkor a keletkezése is szóba kerül. Igazából két lehetőség van, vagy Isten teremtette meg (rajtunk kívül álló lény), vagy saját maga alakult így ki randomra (evolúció).

Míg ez utóbbit tudománynak nevezik, én úgy látom, hogy ez is csak egy vallás, amit talán picivel jobban reklámoznak, mint az elsőt. Próbáltam megérteni, hogy hogyan alakulhatott ki egy ilyen gyöngyörű világrendszer random mutációk sorozataként, de normális választ nem találtam rá.

Szerintem a bolygónk valahol 6,000 és 10,000 év körüli lehet, ellenkező esetben már rég nem létezne (már csak az emberi rombolási tendenciája miatt sem). Viszont, ha ezt állítom, akkor olyat állítok, amiben legtöbben nem hisznek tongue.gif

Győzzetek meg, hogy több milliárd éves a bolygónk, különben maradok az eredeti véleményemnél!

--------------------

+Quote Post
Brokkoli
hozzászólás Mar 11 2011, 09:02 PM
Létrehozva: #4

Newbie
*

Azonosító: 104,255

Én is úgy tudom 4,6 milliárd éve keletkezett, a világegyetemben lévő apró anyagok tömegvonzása hatására.
De talán sohasem fogjuk megtudni mi az igazság, mivel egyre több mindent fedezünk fel, ami ellent mond egy
régebbi feltételezésnek. Amiről eddig úgy gondoltuk hogy már tudjuk, rájövünk hogy mégsem. Szerintem ez
így fog menni amíg ember él a földön. Ami viszont biztos, hogy örülnünk kellene ennek a bolygónak és megbecsülni
mindazt amit nyújt számunkra.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

http://ragadozo.blogspot.com/
Ragadozó növények, Hangtalan gyilkosok

+Quote Post
hatnyolc
hozzászólás Apr 7 2011, 12:20 PM
Létrehozva: #5

Advanced Member

Lakóhely: Budapest
Azonosító: 60,170

IDÉZET(Brokkoli @ Mar 11 2011, 09:02 PM) *
Én is úgy tudom 4,6 milliárd éve keletkezett, a világegyetemben lévő apró anyagok tömegvonzása hatására.
De talán sohasem fogjuk megtudni mi az igazság, mivel egyre több mindent fedezünk fel, ami ellent mond egy
régebbi feltételezésnek. Amiről eddig úgy gondoltuk hogy már tudjuk, rájövünk hogy mégsem. Szerintem ez
így fog menni amíg ember él a földön. Ami viszont biztos, hogy örülnünk kellene ennek a bolygónak és megbecsülni
mindazt amit nyújt számunkra.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

http://ragadozo.blogspot.com/
Ragadozó növények, Hangtalan gyilkosok

Bizony "BROKKOLI" talán ez még fontosabb, hogy megbecsüljük, vigyázzunk a FÖLD nevű csodára. Az, hogy mikor keletkezett tőlünk független, de, hogy mennyi van még hátra az nagymértékben tőlünk, emberektől is függ. Mindnyájan tehetünk azért, hogy sok-sok napot hozzátegyünk a FÖLD életéhez, életben tartásához, s mindazért a megszámlálhatatlan csodáért amit nap mint nap Mellékelt állomány:  k.JPG ( 29.67k ) Letöltések száma: 15
nyújt nekünk.
Csatolt állományok
Mellékelt állomány:  k.JPG ( 29.67k ) Letöltések száma: 2

+Quote Post
hatnyolc
hozzászólás Apr 7 2011, 12:23 PM
Létrehozva: #6

Advanced Member

Lakóhely: Budapest
Azonosító: 60,170

IDÉZET(Irén_12314 @ Apr 7 2011, 12:20 PM) *
Bizony "BROKKOLI" talán ez még fontosabb, hogy megbecsüljük, vigyázzunk a FÖLD nevű csodára. Az, hogy mikor keletkezett tőlünk független, de, hogy mennyi van még hátra az nagymértékben tőlünk, emberektől is függ. Mindnyájan tehetünk azért, hogy sok-sok napot hozzátegyünk a FÖLD életéhez, életben tartásához, s mindazért a megszámlálhatatlan csodáért amit nap mint nap Mellékelt állomány:  k.JPG ( 29.67k ) Letöltések száma: 15
nyújt nekünk.

Bocs' kétszer ment át a kép, ügyetlen voltam, talán nem baj. Ezt a kis katicát a kertben fényképeztem, zseniális, ahogy kapaszkodik a fűszál végén!

+Quote Post
Reklám
hozzászólás
Létrehozva: #

Google Ads

Quote Post
« Előző, régebbi téma · Fórum turmix · Következő, újabb téma »

Reply to this topicStart new topic
3 felhasználó olvassa jelenleg ezt a témát (3 vendég és 0 anonim felhasználó)
0 felhasználó:

Szöveges verzió | SEO by MinervaSEO © Icelabz.net A pontos idő: 25th May 2012 - 07:53 AM

Kertészeti cikkek

Virág, zöldség-gyümölcs, kertészeti kellékek

Természetfotók

Kertészeti fórum