Üdvözöllek a Fórumban! ( Bejelentkezés | Regisztráció )
![]() ![]() |
Mar 3 2009, 08:38 PM
Létrehozva:
|
|
|
Newbie ![]() Csoport: Edenkert.hu Hozzászólások: 0 Csatlakozott: 17-June 09 Azonosító: 60,685 |
Kedves Szakértõk!
Segítséget szeretnék kérni egy nagyon idõs, de termõ cseresznyefával kapcsolatban.
A helyzet az, hogy eléggé deformált a koronája és van egy a földtõl kb. 120cm-re futó, nagyon vastag, vízszintesen álló ága, ami alulról erõsen meg van támasztva. Ez az ág közel áll egy beteg, moníliás, egyelõre menthetetlennek tûnõ, de egyébként szintén jól termõ meggyfához és egyéb okokból is sajnos útban van. Azt szeretnénk tudni, vajon mekkora kárt okoznánk, ha ezt az ágat levágnánk. Úgy 15cm lehet az átmérõje, maradna a felfele menõ törzse a fának sok sok egyéb ággal. Ez az ág nem is annyira termõ, egy kisebb elágazás van a végén, amúgy csak egy jó vastag, vízszintes csupasz ág.
Elõre is köszönöm, ha válaszol valaki. Semmiképp nem szeretnék a fának ártani, csak idén felmerült, hogy meg kéne válni ettõl az ágtól, de mivel idõs a fa, nagyon vastag az ág, számomra olyan "gyilkos" dolog egy szeretett, megtartani kívánt fának fûrésszel nekiesni :( köszönöm
Chris
|
|
|
|
Mar 11 2009, 08:23 PM
Létrehozva:
|
|
|
Newbie ![]() Csoport: Edenkert.hu Hozzászólások: 0 Csatlakozott: 17-June 09 Azonosító: 59,400 |
Kérek fagytürõ, kajszbasrack fajta ültetéséhez javaslatot. étkezési és, befõzésre is, érdekelne, házikertbe,
Köszönöm szépen.
A ezisztens almamolyok ellen hári kertekben hogyan lehet védekezni.?
|
|
|
|
Mar 25 2009, 05:05 PM
Létrehozva:
|
|
|
Newbie ![]() Csoport: Edenkert.hu Hozzászólások: 0 Csatlakozott: 17-June 09 Azonosító: 60,748 |
Keresek ageni szilvát ill. leskovaci birset. Remélem, tud valaki segiteni.
|
|
|
|
Mar 29 2009, 04:24 PM
Létrehozva:
|
|
|
Newbie ![]() Csoport: Edenkert.hu Hozzászólások: 0 Csatlakozott: 17-June 09 Azonosító: 60,773 |
Sziasztok. Tud-e valaki abban segíteni nekem,hogy a szibériai mézbogyot kell e metszeti, vagy hagyjam bokrosodni? Kösz
|
|
|
|
Mar 29 2009, 04:34 PM
Létrehozva:
|
|
|
Newbie ![]() Csoport: Edenkert.hu Hozzászólások: 0 Csatlakozott: 17-June 09 Azonosító: 60,773 |
Seszi Mi nagyon sokszor tavasszal metszettük a málnát és úgyanazt a hatást értük el vele mint az õszi metszéssel. Nyugodtan munkára fel.
|
|
|
|
Mar 31 2009, 12:42 PM
Létrehozva:
|
|
|
Newbie ![]() Csoport: Edenkert.hu Hozzászólások: 0 Csatlakozott: 17-June 09 Azonosító: 60,772 |
Üdvözlök Mindenkit! én is egy kérdéssel fordulnék hozzátok: van egy 3 éves füge bokor, ami kb. 3 méter magas, kinõtte a helyét és szeretnénk átültetni, a kérdésem az lenne, hogy mikor ültessük át, mennyire vágjuk vissza és mennyi esélye van hogy túléli a drága? átültetésnél a tájolása maradna ugyanaz, tavaly rengeteg gyümölcsött hozott. A visszavágott ágakat tudjuk dugványozni?
köszönöm, ha valaki tud segíteni
|
|
|
|
Apr 15 2009, 11:22 PM
Létrehozva:
|
|
|
Newbie ![]() Csoport: Edenkert.hu Hozzászólások: 0 Csatlakozott: 17-June 09 Azonosító: 60,816 |
Szervusztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni.
Sajnos a kertünkben kipusztult egy fa, és ezt remek alkalomnak találtam, hogy helyére gyerekkori kedvenc alma fajtámat ültessem.
Azonban nem sikerül beazonosítanom, hátha köztetek van valaki akinek kapásból menni fog.
A legközelebb hozzá talán ez a fajta áll:
http://www.ekasz.hu/szakoldalak/snygold.html
Augusztus elején érik be. Azonban amire én emlékszem az halványabb sárga, és lényegesen nagyobbak a termései. A fa törzse világos volt. Volt golde almánk is a kertben, de amit én keresek az nem a szokásos "szeplõskés" mint a Goldenek.
Lehet, hogy ez édeskevés a pontos beazonosításhoz, de már idestova 20 éve volt, ezért nem emlékszem pontosabban.
Minden segítséget köszönök elõre is!
Üdv: Gábor
|
|
|
|
Apr 22 2009, 01:41 PM
Létrehozva:
|
|
|
Newbie ![]() Csoport: Edenkert.hu Hozzászólások: 0 Csatlakozott: 17-June 09 Azonosító: 59,762 |
Csak most olvastam a válaszod, köszi a segítséget!
|
|
|
|
May 11 2009, 12:36 PM
Létrehozva:
|
|
|
Newbie ![]() Csoport: Edenkert.hu Hozzászólások: 0 Csatlakozott: 17-June 09 Azonosító: 60,842 |
Üdv!
Esetleg valaki meg tudná mondani nekem hogy azt a körtét hogy hívják ami augusztusban érik, középméretû termésekkel, kívül zöld és pirosas foltok, belül pedig piros vagy rózsaszín pirosas jellegû. Felénk csak piros bélû körtének hívják és elég ritka már sajna.
|
|
|
|
May 14 2009, 08:15 PM
Létrehozva:
|
|
|
Newbie ![]() Csoport: Edenkert.hu Hozzászólások: 0 Csatlakozott: 17-June 09 Azonosító: 60,889 |
Az elmult napkban feltettem egy kérdést, de nem találok semmi nyomát,valószínü valamit elvévesztettem, mert ez az elsõ levelem! A kérdésem a következõ volt: az õsszel vásárolt és telepített õszibarackfámon /mandula alany/ több helyen erõs mézgafolyást észlelek. Mit tegyek vele, esetleg õsszel újat ültessek helyette?
|
|
|
|
May 27 2009, 07:11 PM
Létrehozva:
|
|
|
Newbie ![]() Csoport: Edenkert.hu Hozzászólások: 0 Csatlakozott: 17-June 09 Azonosító: 60,943 |
Fa törzsén alkalmazható ragadós kence, ami megfogja a hangyákat. Emlékszik valaki ilyesmire? Kérem, ha igen, írjatok errõl.
|
|
|
|
Jun 9 2009, 04:23 PM
Létrehozva:
|
|
|
Newbie ![]() Csoport: Edenkert.hu Hozzászólások: 0 Csatlakozott: 17-June 09 Azonosító: 60,953 |
Szervusztok. Én is feltettem egy kérdést, kétszer, de én sem kaptam választ, szerintem valamit rosszul csinálok, így itt kérdezem meg: Négy éves cseresznyefánk, szép méretes, de csak levelet terem.Pár szem termés lengedezik a tetején. Azt hiszem ettõl már többet kellene mutatnia. Nem vagyok szakértõ, így a metszés is bizonytalan, gondolom. Nem nagyon metsszük, csak kusza ágakat. Mi lehet az oka a "terméketlenségének?"
|
|
|
|
Jun 26 2009, 02:28 PM
Létrehozva:
|
|
|
Newbie ![]() Csoport: Edenkert.hu Hozzászólások: 1 Csatlakozott: 26-June 09 Azonosító: 93,636 |
Sziasztok!
Van egy nektarin és egy őszibarack fám és a termése amikor már megérik , a magja kettéválik és belemennek a bogarak meg mézgecseppek is megjelennek a kettévált magban. Magának a gyümölcsnek nincs semmi baja csak elég kiábrándító mikor leszedem a fáról a szép barackot a kettévált megból özönlenek ki a bogarak. Miután megmostam utána már ehető a gyümölcs. Tudja valaki hogy mi lehet a baja? Ha valaki tudja kérem írjon ide vagy a mark1315KUKACfreemailPonthu címre. Előre is köszönöm |
|
|
|
Aug 10 2009, 08:18 PM
Létrehozva:
|
|
|
Newbie ![]() Csoport: Edenkert.hu Hozzászólások: 4 Csatlakozott: 17-June 09 Lakóhely: Szeged Azonosító: 58,613 |
|
|
|
|
Jan 12 2012, 08:09 PM
Létrehozva:
|
|
|
Newbie ![]() Csoport: Haziallat.hu Hozzászólások: 2 Csatlakozott: 12-January 12 Lakóhely: Tatabánya, Pécs Azonosító: 106,066 |
|
|
|
|
Apr 4 2012, 03:42 PM
Létrehozva:
|
|
|
Member ![]() ![]() Csoport: Haziallat.hu Hozzászólások: 10 Csatlakozott: 26-March 12 Lakóhely: Budapest Azonosító: 106,618 |
|
|
|
|
Apr 4 2012, 03:52 PM
Létrehozva:
|
|
|
Member ![]() ![]() Csoport: Haziallat.hu Hozzászólások: 10 Csatlakozott: 26-March 12 Lakóhely: Budapest Azonosító: 106,618 |
Sziasztok! Van egy nektarin és egy őszibarack fám és a termése amikor már megérik , a magja kettéválik és belemennek a bogarak meg mézgecseppek is megjelennek a kettévált magban. Magának a gyümölcsnek nincs semmi baja csak elég kiábrándító mikor leszedem a fáról a szép barackot a kettévált megból özönlenek ki a bogarak. Miután megmostam utána már ehető a gyümölcs. Tudja valaki hogy mi lehet a baja? Ha valaki tudja kérem írjon ide vagy a mark1315KUKACfreemailPonthu címre. Előre is köszönöm Szia Ha a lemosó permetezést szakszerűen elvégezted és ősszel eltávolítottad a gyümölcsmúmiákat , akkor valószínű tápanyag hiány vagy a virágzási időszak alatti szélsőséges időjárás. Érdemes nem csak tavasszal lemosózni, hanem felszívodó szereket is érdemes permetezni. Remélem tudtam segíteni! gerillakertész |
|
|
|
May 4 2012, 10:12 AM
Létrehozva:
|
|
|
Newbie ![]() Csoport: Haziallat.hu Hozzászólások: 1 Csatlakozott: 4-May 12 Azonosító: 106,761 |
Van a kertemben egy kb. 5-6 éves germersdorfi cseresznye facsemete, amelyen a napokban azt tapasztaltam, hogy egyes levelei összezsugorodtak, majd azokat megfordítva rengeteg apró fekete kis valamivel van tele.
Az volna a kérdésem, hogy mi ez, illetve mivel kell orvosolni a problémát a megszüntetéséhez (a szer konkrét neve érdekelne)? (Virágzás után vagyunk már, s már láthatók a kis zöld gyümölcskezdemények.) Köszönöm a választ. p100 |
|
|
|
| Reklám |
Létrehozva:
#
|
![]() Google Ads |
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Szöveges verzió | SEO by MinervaSEO © Icelabz.net | A pontos idő: 25th May 2012 - 08:03 AM |