Üdvözöllek a Fórumban! ( Bejelentkezés | Regisztráció )
![]() ![]() |
Jan 25 2011, 10:30 AM
Létrehozva:
|
|
|
Member ![]() ![]() Csoport: Edenkert.hu Hozzászólások: 11 Csatlakozott: 21-December 09 Azonosító: 100,700 |
Sok fotót látok madarakról,madáretetésről.Nagyon sokan szeretik a madárcsicsergést,főleg saját lakókörnyezetükben,saját kertjükben,de nem tudják hogyan,miképp valósítsák meg.Ebben szeretnék segíteni.Szivesen válaszolok a témával kapcsolatos kérdésekre,de az elképzeléseim közé tartozik hogy időnként felteszek egy egy szezonális gyakorlati tennivalókkal kapcsolatos bejegyzést.
Csatolt állományok
|
|
|
|
Jan 25 2011, 01:58 PM
Létrehozva:
|
|
|
Advanced Member ![]() ![]() ![]() Csoport: Edenkert.hu Hozzászólások: 46 Csatlakozott: 17-June 09 Lakóhely: Budapest Azonosító: 60,170 |
Sok fotót látok madarakról,madáretetésről.Nagyon sokan szeretik a madárcsicsergést,főleg saját lakókörnyezetükben,saját kertjükben,de nem tudják hogyan,miképp valósítsák meg.Ebben szeretnék segíteni.Szivesen válaszolok a témával kapcsolatos kérdésekre,de az elképzeléseim közé tartozik hogy időnként felteszek egy egy szezonális gyakorlati tennivalókkal kapcsolatos bejegyzést. Ő kicsoda? Őszapóka? Újabban nálunk a kertben ( Bp. ) is egyre több ilyen madárka van. |
|
|
|
Jan 26 2011, 12:39 AM
Létrehozva:
|
|
|
Advanced Member ![]() ![]() ![]() Csoport: Edenkert.hu Hozzászólások: 57 Csatlakozott: 23-June 09 Lakóhely: Székesfehérvár Azonosító: 93,428 |
Kedves Tibor!
Nagyon szeretjük a madarakat, aranyosak, ahogy jönnek az etetőre. Nekem a teraszon van etetőm, az egyiket ajándékba kaptuk, a másikat a férjem készítette kókuszdióból. Jöttek is a cinkék, de kb. három hete elmaradtak. Igaz, most nálunk nincs hó, találhatnak élelmet, de még a környéken sem látom őket. Lehet ennek az oka, hogy a közelmúltban nagy volt a szmog? A kertünk 7 km-re van, a város szélén. Ott nem merjük etetni a madarakat, mert ilyenkor télen ritkán járunk ki és valahol olvastam, hogy csak akkor szabad etetni a madarakat, ha azt rendszeresen tesszük, mert akár el is pusztulhatnak, ha a megszokott helyen nem találnak élelmet. Viszont jó lenne, mert sok kártevőt is elpusztítanának. Erre van valami ötleted? |
|
|
|
Jan 26 2011, 11:20 AM
Létrehozva:
|
|
|
Member ![]() ![]() Csoport: Edenkert.hu Hozzászólások: 11 Csatlakozott: 21-December 09 Azonosító: 100,700 |
Ő kicsoda? Őszapóka? Újabban nálunk a kertben ( Bp. ) is egyre több ilyen madárka van. Igen Ő őszapó,és nagyon kedves apró madár.A kedvenc madaraim egyike.Csapatokba verődve röppennek egyik bokorról a másikra élelem után kutatva,és vékony "ti-ti-ti"hangot ad.Ilyenkor ugyhallatszik mintha csilingelne a bokor. |
|
|
|
Jan 26 2011, 01:08 PM
Létrehozva:
|
|
|
Kedves Tibor! Nagyon szeretjük a madarakat, aranyosak, ahogy jönnek az etetőre. Nekem a teraszon van etetőm, az egyiket ajándékba kaptuk, a másikat a férjem készítette kókuszdióból. Jöttek is a cinkék, de kb. három hete elmaradtak. Igaz, most nálunk nincs hó, találhatnak élelmet, de még a környéken sem látom őket. Lehet ennek az oka, hogy a közelmúltban nagy volt a szmog? A kertünk 7 km-re van, a város szélén. Ott nem merjük etetni a madarakat, mert ilyenkor télen ritkán járunk ki és valahol olvastam, hogy csak akkor szabad etetni a madarakat, ha azt rendszeresen tesszük, mert akár el is pusztulhatnak, ha a megszokott helyen nem találnak élelmet. Viszont jó lenne, mert sok kártevőt is elpusztítanának. Erre van valami ötleted? Kedves Klári mama!Megpróbálok másodszorra válaszolni,mivel az előbb a számomra érthetetlen marhaságot írt ki a gép,mikor megyomtam a válaszol opciót.Nálam is tapasztalható hogy időnként eltünnek a madarak az etetőről,de a szmogot kizánám.Olvastam valahol erről a dologról,majd utána nézek és érdemben akkor tudok rá válaszolni. A madáretetést a fagyok beálltával kell kezdeni és azok megszüntéig folyamatosan kell biztosítani a táplálékot.Sózott szalonnát ne adjunk a madaraknak,mivelhogy a só vízet von el a szervezetből és így hideg fagyos időben nemtudnak kellő mennyiségű folyadékhoz jutni.Egyszerűen kiszáradnak.A kártevők pusztítására ajánlanám a fészek oduk kihelyezését.Nagyon sok énekes madarat lehet így telepíteni a kertben vagy a házkörül. |
|
|
|
Jan 27 2011, 12:03 AM
Létrehozva:
|
|
|
Advanced Member ![]() ![]() ![]() Csoport: Edenkert.hu Hozzászólások: 57 Csatlakozott: 23-June 09 Lakóhely: Székesfehérvár Azonosító: 93,428 |
Köszönöm Tibor! |
|
|
|
| Reklám |
Létrehozva:
#
|
![]() Google Ads |
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Szöveges verzió | SEO by MinervaSEO © Icelabz.net | A pontos idő: 25th May 2012 - 08:18 AM |