Üdvözöllek a Fórumban! ( Bejelentkezés | Regisztráció )
![]() ![]() |
Aug 24 2009, 12:27 PM
Létrehozva:
|
|
|
Newbie ![]() Csoport: Haziallat.hu Hozzászólások: 1 Csatlakozott: 17-June 09 Azonosító: 65,818 |
Üdv!
A 3 éve telepített pázsitunk kezd gyomosodni. Főleg gyermekláncfű jön fel. Eddig mechanikailag meg lehetett oldani az irtást (gyomkiszúróval, egyesével). De mostanra annyira elszaporodott, hogy ez a módszer már hosszadalmas, és reménytelen. 2 alkalommal megszórtam a gyepet a Gyom-stop nevű szerrel (másodjára az előírtnál nagyobb töménységben!), de teljesen hatástalan volt. A permetezés után eső nem esett, ill. az öntözést is szüneteltettem 4 napig. Van valakinek valami jó tippje? (jól bevált szabadforgalmú szer?) Köszönöm előre is! |
|
|
|
Sep 20 2009, 12:42 PM
Létrehozva:
|
|
|
Newbie ![]() Csoport: Edenkert.hu Hozzászólások: 4 Csatlakozott: 17-June 09 Azonosító: 60,676 |
Üdv! A 3 éve telepített pázsitunk kezd gyomosodni. Főleg gyermekláncfű jön fel. Eddig mechanikailag meg lehetett oldani az irtást (gyomkiszúróval, egyesével). De mostanra annyira elszaporodott, hogy ez a módszer már hosszadalmas, és reménytelen. 2 alkalommal megszórtam a gyepet a Gyom-stop nevű szerrel (másodjára az előírtnál nagyobb töménységben!), de teljesen hatástalan volt. A permetezés után eső nem esett, ill. az öntözést is szüneteltettem 4 napig. Van valakinek valami jó tippje? (jól bevált szabadforgalmú szer?) Köszönöm előre is! Üdv. Hasonló problémákkal küzködök én is. Gyönyörű füvemben megjelent a madársóska.Ez egy ige agresszív gyomnövény,ezért én is gyorsan lepermeteztem Gyom-stoppal.Nagyon örült neki, azóta gyorsabban terjed.Nem tudom mit tehetnék,milyen szert használjak ellene. Ismer valaki valamilyen bevált,hatásos szert? Köszönöm a segítséget. |
|
|
|
Apr 7 2010, 05:33 PM
Létrehozva:
|
|
|
Newbie ![]() Csoport: Edenkert.hu Hozzászólások: 1 Csatlakozott: 29-March 10 Azonosító: 101,819 |
Üdv. Hasonló problémákkal küzködök én is. Gyönyörű füvemben megjelent a madársóska.Ez egy ige agresszív gyomnövény,ezért én is gyorsan lepermeteztem Gyom-stoppal.Nagyon örült neki, azóta gyorsabban terjed.Nem tudom mit tehetnék,milyen szert használjak ellene. Ismer valaki valamilyen bevált,hatásos szert? Köszönöm a segítséget. Tavaly permetezem olyan kb 1 literes szerrel (nevét majd megkérem), 2 éves pázsitot, 1 alkalommal permeteztem, és azóta 1 1/2 év telt el, és a kétszikü gyomok azóta nem fordult elő. Majd jelentkezem a jövőbe még evvel a témával! Üdv. Csaba. |
|
|
|
Apr 7 2010, 08:07 PM
Létrehozva:
|
|
|
Member ![]() ![]() Csoport: Edenkert.hu Hozzászólások: 11 Csatlakozott: 5-September 09 Azonosító: 98,325 |
Szia
Én is a gyomstopot használom, a tesóm ajánlotta, tényleg szép a füve. Én háromszor permeteztem már vele (az 1 és fél év!) Most lesem mint alakul idén és egész jónak tűnik. Ma meg is vettem az idei adagot. Jó drága volt, de úgy gondolom megéri, csak kitartás. Egébként próbáltam korábban gabonára használatos gyomirtókat, de szerintem a fű is megsínyli, ha véletlen egy cseppet töményebbre sikerül az oldat. |
|
|
|
Apr 7 2010, 09:29 PM
Létrehozva:
|
|
|
Newbie ![]() Csoport: Edenkert.hu Hozzászólások: 4 Csatlakozott: 17-June 09 Azonosító: 60,676 |
Szia Én is a gyomstopot használom, a tesóm ajánlotta, tényleg szép a füve. Én háromszor permeteztem már vele (az 1 és fél év!) Most lesem mint alakul idén és egész jónak tűnik. Ma meg is vettem az idei adagot. Jó drága volt, de úgy gondolom megéri, csak kitartás. Egébként próbáltam korábban gabonára használatos gyomirtókat, de szerintem a fű is megsínyli, ha véletlen egy cseppet töményebbre sikerül az oldat. Szia! Köszi a választ. Újból próbálkozni fogok vele én is, remélem ha korán kezdem, hatásos lesz.Üdv, Cili |
|
|
|
Apr 8 2010, 05:16 AM
Létrehozva:
|
|
|
Member ![]() ![]() Csoport: Edenkert.hu Hozzászólások: 11 Csatlakozott: 5-September 09 Azonosító: 98,325 |
Szóval agyomirtás lényege, hogy a zöld növény veszi fel a szert és nem tud tovább fotoszintetizálni, amibe belehal. De a növények vannak olyan furfangosak, hogy magokat nevelnek és szórnak szét, arra az esetre, ha velük valami töreténne legyen aki betölti szerepüket, nevezetesen, hogy minket embereket bosszantsanak. A szétszóródott mag nem sérül a gyomirtótól. Amikor öntözzük a füvet vígan kihajt.
A madársóska egy nagyon szemét növény, mert a magjait "szétrúgja" és egy hónap múlva ott is lesz, ahol eddig nem volt. (Próbáld egyszer ki, hogy gyomlálás közben hozzáérsz egy virágzó madársóskához. Van már rajta magtok is, ami elkezd felpattogni, még a kezedeni is érezheted, ahogyan nekicsapódnak a magok és máris elvetettél minimum 50 új madársóskát a kertedben!) Fent leírtak miatt kell a gyomok elleni küzdelmet türelemmel végezni. Lehetőleg még kivirágzásuk előtt gyomirtózni, majd az újabb generáció felnövésénél ugyanígy eljárni, mert nincs olyan gyomirtó, ami a gyommagvakat is kiirtaná. Tehát, nem a gyomirtó a hibás, csak az idő volt kevés. Egyébként nekem a pimpót a repkényt és a lóhere egy részét már kivitte a füvemből a gyomstop. |
|
|
|
Apr 8 2010, 07:35 PM
Létrehozva:
|
|
|
Szóval agyomirtás lényege, hogy a zöld növény veszi fel a szert és nem tud tovább fotoszintetizálni, amibe belehal. De a növények vannak olyan furfangosak, hogy magokat nevelnek és szórnak szét, arra az esetre, ha velük valami töreténne legyen aki betölti szerepüket, nevezetesen, hogy minket embereket bosszantsanak. A szétszóródott mag nem sérül a gyomirtótól. Amikor öntözzük a füvet vígan kihajt. A madársóska egy nagyon szemét növény, mert a magjait "szétrúgja" és egy hónap múlva ott is lesz, ahol eddig nem volt. (Próbáld egyszer ki, hogy gyomlálás közben hozzáérsz egy virágzó madársóskához. Van már rajta magtok is, ami elkezd felpattogni, még a kezedeni is érezheted, ahogyan nekicsapódnak a magok és máris elvetettél minimum 50 új madársóskát a kertedben!) Fent leírtak miatt kell a gyomok elleni küzdelmet türelemmel végezni. Lehetőleg még kivirágzásuk előtt gyomirtózni, majd az újabb generáció felnövésénél ugyanígy eljárni, mert nincs olyan gyomirtó, ami a gyommagvakat is kiirtaná. Tehát, nem a gyomirtó a hibás, csak az idő volt kevés. Egyébként nekem a pimpót a repkényt és a lóhere egy részét már kivitte a füvemből a gyomstop. Köszönöm a biztatást. Ezek szerint többször kell próbálkoznom vele. Remélem sikerrel járok. |
|
|
|
Feb 20 2012, 07:57 PM
Létrehozva:
|
|
![]() Newbie ![]() Csoport: Haziallat.hu Hozzászólások: 2 Csatlakozott: 20-February 12 Azonosító: 106,381 |
Kedves Cili!
Aranyhal nagyon jól mondta, de én nem a GyomStopot használnám, mert nem hatékony. Erősebb szerekkel is lehet próbálkozni, mint pl. a BoFix. A használati útmutatást mindenképp olvassa el, és viseljen védőfelszerelést! És persze csak 10 °C felett alkalmazzunk kétszikű gyomirtót! Üdvözlettel: KISKERTEK Kerttervezés, kertépítés, kertfenntartás http://www.kiskertek.com |
|
|
|
| Reklám |
Létrehozva:
#
|
![]() Google Ads |
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Szöveges verzió | SEO by MinervaSEO © Icelabz.net | A pontos idő: 25th May 2012 - 08:38 AM |