Ădvözöllek a FĂłrumban! ( BejelentkezĂ©s | RegisztrĂĄciĂł )
![]() ![]() |
| Guest__* |
Jul 20 2006, 09:47 AM
Létrehozva:
|
|
Guests |
K RĂłbert!
A glialkĂĄs permetezĂ©st kĂ©t hĂ©t mĂșlva, az ujra zölldĂŒlĂ©skormeg kell ismĂ©telni. A permetlĂ© felszĂvĂłdik a gyökerekbe (tarackba) s ha szerencsĂ©nk van 2 max 3 permetezĂ©s elĂ©gsĂ©ges lesz. Ă©n legalĂĄbb is erre szĂĄmĂtok - mostanĂĄban szeretnĂ©nk elkezdeni mi is a tarackirtĂĄst. (Ja! permetezĂ©s elĆtt Ă©rdemes lenyĂrni a 'fĂŒvet', hogy a permetlĂ© jobban eloszoljon a növĂ©nyeken)
|
|
|
|
| Guest__* |
Jul 12 2005, 04:20 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Sziasztok.
KĂ©t Ă©ve költöztĂŒnk egy akkoriban teljesen elhanyagolt kertes hĂĄzba.Azon a nyĂĄron lepermetezzĂŒk többször is gyomĂrtĂłval az udvart (csak rettenetes mennyisĂ©gƱ Ă©s nagysĂĄgĂș gaz volt benne),Ćsszel felszĂĄntottĂĄk,tavassszal fĂŒvesĂtettĂŒnk. MĂĄr azon a (tavalyi) nyĂĄron is sok gyom nĆtt ki benne,egy ideig gyĆztem csak tövestĆl Ărtani Ćket. IdĂ©n tavassszal Ășgy tƱnt,kevesebb a gaz,de egy hĂłnapja minden eddigit felĂŒlmĂșlt a megjelenĂ©sĂŒk:gyakorlatilag fƱ alig maradt,elnyomja a sok,felĂ©nk 'parĂ©j'- Ă©s 'kukacka'-kĂ©nt ismert gaz. Ăgy gondoljuk,Ășjra kĂ©ne telepĂtenĂŒnk az egĂ©szet. Ki mit javasol? Hogyan csinĂĄljuk,hogy ne jĂĄrjunk Ăgy megint? EgyĂĄltalĂĄn ismertek ilyenkor hasznĂĄlandĂł gyomĂrtĂłkat?
Köszi
|
|
|
|
| Guest__* |
Jan 2 2005, 06:38 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
VĂĄrjuk a kertĂĄpolĂĄssal kapcsolatos hozzĂĄszĂłlĂĄsokat!
|
|
|
|
Sep 8 2006, 08:36 AM
Létrehozva:
|
|
|
Newbie ![]() Csoport: Edenkert.hu HozzĂĄszĂłlĂĄsok: 0 Csatlakozott: 17-June 09 AzonosĂtĂł: 58,266 |
Mi augusztusban permeteztük le az egész kertünket glialkával, de mostanra kezd újra kihajtani a tarack.
|
|
|
|
| Guest__* |
Sep 30 2005, 01:42 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
A nyĂĄri szĂŒneteknek vĂ©ge, mindenki visszatĂ©rt a szerkesztĆsĂ©gbe, jöhetnek az Ășjabb kĂ©rdĂ©sek az ĂdenkertĂ©szhez!
|
|
|
|
| Guest__* |
Oct 6 2005, 10:41 AM
Létrehozva:
|
|
Guests |
KertĂŒnk "nappaliĂĄban" szĂ©p nagy diĂłfa ĂĄll. Ăgy alakult, hogy körös körĂŒl fĂ©l mĂ©ternyi magassĂĄgban földet hordtunk körĂ©. Most mintha egy pĂłdiumon ĂĄllna. Szerettem volna ezt sziklĂĄkkal körbevenni Ă©s a diĂłfa alĂĄ növĂ©nyeket ĂŒltetni. De azzal riogatnak, hogy a diĂłlevelek leggondosabb eltakarĂtĂĄsa mellett is tĂșlsĂĄgosan savanyĂș (?) lesz a föld Ă©s nem fog semmi megmaradni alatta. Vajon tĂ©nyleg savanyĂș lesz a föld? Vagy mĂĄs miatt lesz a föld rossz minĆsĂ©gƱ?Köszönöm szĂ©pen!
|
|
|
|
| Guest__* |
Jun 22 2005, 03:44 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Ha elfogadja javaslatom kedves RigĂł BĂ©lĂĄnĂ©: A vakondok ellen : Nekem nagyon bevĂĄllt, a vakondriasztĂł szer (HESS). MegvĂĄsĂĄrolhatĂł, Ă©s nem öli meg a vakondot, hanem csak elriasztja. DohĂĄnyportartalma miatt szaladnak el. Naponta 20-21 vakondbuckĂĄval kĂŒzdöttem. 5 Ă©ve kiĂĄstam, beszĂłrtam a lukakat, Ă©s azon a rĂ©szen nem jöttek fel többĂ©, de körĂŒlötte a szomszĂ©doknĂĄl, ugyanolyan aktĂvak maradtak.
|
|
|
|
| Guest__* |
Jun 3 2005, 06:22 AM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Ne tedd Lag-Zik!
|
|
|
|
| Guest__* |
Jun 18 2005, 07:36 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Helloztok, megint Ă©n vok, azt szeretnĂ©m kĂ©rdezni, hogy tudtok e olyan gyomirtĂłt, amit fƱ közĂ© is lehet önteni, mert fĂŒvesĂtettĂŒnk, egĂ©sz jĂł, csak megint jönnek a gazok, kiszedegetni meg nincs sok kedvem (15 Ă©vesen kinek lenne?:DD) a szĂŒleim meg nem nagyon Ă©rnek rĂĄ....
Szal ha vki tud, az megmondhatja, köszi.
|
|
|
|
| Guest__* |
Jul 10 2006, 09:08 AM
Létrehozva:
|
|
Guests |
SEGĂTSETEK!!!
ElnĂ©zĂ©st kĂ©rek, de nekem olyan problĂ©mĂĄm van hogy elvetem a magokat, de nem mindig sikerĂŒl nekik kikelni, mert valami eltĂŒnteti a földbe.
A föld tele van felszĂn alatt ĂŒreges jĂĄratokkal, ami valahol feljön a felszĂnre.
Ăn gondoltam, hogy földikutya, vagy bĂ©ka. Persze a bĂ©kĂĄkkal talĂĄlkozom, de a mĂĄsikat csak mondta valaki. Mit tudok ellene tenni. Ha valamelyik magnak sokerĂŒl kikelni, mert van ilyen, akkor növĂ©ny ĂĄllapotĂĄban lĂłg a semmibe nĂ©melyiknek a gyökere.
Lehet hogy nem tud segĂteni tanĂĄccsal, de akkor legyen szĂves ajĂĄnlani hogy hova fordulhatok ezzel a problĂ©mĂĄmmal.
Ăn igazĂĄbĂłl ĂĄllattbarĂĄt vagyok, de ezekre a valamikre nagyon haragszom, szĂvesen tennĂ©k ellene ha tudnĂĄm, hogy mit. Nagyon sok munkĂĄmat teszik tönkre.
Vårom emailbe vålaszåt tisztelettel? Sohajdåné Marika
sohajdane@t-online.hu
|
|
|
|
| Guest__* |
Aug 18 2006, 02:07 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Rakj ki csigacsapdĂĄt! Az nem mĂĄs, mint sörös beföttesĂŒveg a föld alĂĄ ĂĄsva. DurvĂĄbb szer a Metaldehid tartalmĂș csigaölĆ (kertĂ©szboltokban kaphatĂł).
|
|
|
|
| Guest__* |
Jul 30 2005, 05:38 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
szia Laci.Szerintem fagyalbĂłl ĂŒltess sövĂ©nyt,az biztos,hogy strapabĂrĂł.Van egy nagy elĆnye:levĂĄgsz 1 ĂĄgat,eldugod a földbe {a homokossat is bĂrja} ,ott meggyökeresedik,Ă©s 3 Ă©v mĂșlva gyönyörƱ ,dĂșs sövĂ©nyed lesz.Ha nem tudsz szerezni fagyalt,mi sokat jĂĄrunk pestre,2-3 hetente,tudok neked vinni ĂĄgakat.
ĂŒdv: szĆĆĆszi
|
|
|
|
| Guest__* |
Oct 13 2005, 08:54 AM
Létrehozva:
|
|
Guests |
JKriszti kĂ©rdĂ©sĂ©re az ĂdenkertĂ©sz a következĆ oldalon vĂĄlaszol: http://www.edenkert.hu/index.php?menu=edenkertesz&edeneszkategoria=10&eden_kerdesvalaszid=624
|
|
|
|
| Guest__* |
Oct 4 2005, 08:28 AM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Egy kĂ©rdĂ©sem lenne: meddig lehet a kertben hagyni a dĂ©zsĂĄd növĂ©nyeket? Az idei az elsĆ nyĂĄr, amit kertes hĂĄzban töltöttĂŒnk. Tud valaki tanĂĄcsot adni?
|
|
|
|
| Guest__* |
Jan 26 2005, 08:37 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
...ha azt akarod, hogy "valĂłban olyan" legyen, nem elĂ©g 1-1 növĂ©nyt venni! Azt a dĂșs hatĂĄst, amit a kĂ©pen lĂĄtsz, csak több azonos növĂ©ny összeĂŒltetĂ©sĂ©vel Ă©red el!/megnĂ©ztem közelrĆl AusztriĂĄban ,ahol valĂłban a fotĂłkon lĂĄthatĂł dĂșsan, bujĂĄn pompĂĄznak: sok helyen lĂĄttam egy boxzsĂĄk-szerƱ hengert földdel kitöltve, felakasztva, oldalĂĄn több kis hasĂtĂ©kban rengeteg tĆ!A nagyobb cserepekbe meg 8-10 tövet is ĂŒltetnek!/ Ăgy mĂĄr nem is olyan olcsĂł!
A növĂ©nyek tĂ©nyleg Ă©leterĆsek, korrektĂŒl, idĆben kĂŒldik. ReklamĂĄciĂł esetĂ©n -anno- kaptam pĂłtnövĂ©nyt. MielĆtt megrendelsz egy egzotikus csodĂĄt, alaposan nĂ©zz utĂĄna klĂmaigĂ©nyĂ©nek, mert hiĂĄba a jĂł föld, a lelkes ĂĄpolĂĄs, az alpesi- vagy a mediterrĂĄn klĂmaviszonyokat sajnos nemigen lehet az itthoni körĂŒlmĂ©nyek között megadni- legalĂĄbbis Ă©n nem tudtam.
|
|
|
|
| Guest__* |
Oct 10 2005, 09:05 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
TanĂĄcsot szetenĂ©k kĂ©rni. SorhĂĄzi hĂĄzacskĂĄm kertjĂ©ben borzalmasan sok cserebogĂĄr pajort talĂĄltunk. Sajnos a fĂŒvet mĂĄr kipusztĂttottĂĄk. Mit tudok tenni ellenĂŒk? ElsĆsorban bio megoldĂĄst keresek, mivel hĂĄron kicsi gyerekem van. Köszönöm.
|
|
|
|
| Guest__* |
Jun 3 2005, 09:25 AM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Köszi.. leirtja a fĂŒvet is?:(
|
|
|
|
| Guest__* |
Apr 8 2005, 05:24 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
A felĂrat pontos jelentĂ©se:nitrĂĄtmentes Ă©s klĂłrmentes.Ez nĂ©metĂŒl van.
|
|
|
|
| Guest__* |
Aug 7 2006, 01:02 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
T. Ădenkert.
A kertemen kĂvĂŒl a rĂ©zsĂŒben egy ecetfa Ă©s egy trombitafolyondĂĄr nĆtt Ă©s elvadult burjĂĄnzĂĄsnak indult. SzeretnĂ©m meggĂĄtolni a tovĂĄbbi terjedĂ©sĂŒket, illetve vĂ©glegesen megszabadulni tĆlĂŒk, mert tönkreteszik a kerĂtĂ©semet Ă©s mindent elpusztĂtanak. Mit tanĂĄcsolnak, hogyan szabaduljak meg ezektĆl az agresszĂv növĂ©nyektĆl?
TĂĄjĂ©koztatĂĄsukat elĆre is köszönöm. Ădvözlettel: MolnĂĄr Endre
|
|
|
|
| Guest__* |
Aug 14 2006, 03:05 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
A TARACK KIĂRTĂSĂRA MĂG AZ ĆS SZĂLĆM IS A GLIALKĂT HASZNĂLJA.NEKI BEVĂLT , DE TĂNYLEG EGY SZEZONBAN TĂBBSZĂR KELL ALKALMAZNI. AZ ĂN GONDOM FĆLEG A MEZTELENCSIGĂK. A VIRĂGOSKERTEMBĆL MINDEN VIRĂGHAGYMĂNAK KIESZIK A KĂZEPĂT, CSUPA NYĂLKĂSAK A VIRĂGOK AMERRE MENNEK EZEK AZ ĂLLATOK.MINDEN VIRĂGOM CSAK SĂNYLĆDIK . HA TUD VALAKI MEGOLDĂST BOLDOGGĂ TENNE VELE. KĂSZĂNETTEL: ZITA
|
|
|
|
| ReklĂĄm |
Létrehozva:
#
|
![]() Google Ads |
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Szöveges verziĂł | SEO by MinervaSEO © Icelabz.net | A pontos idő: 25th May 2012 - 08:38 AM |