IPB

Üdvözöllek a Fórumban! ( Bejelentkezés | Regisztráció )

Reply to this topicStart new topic
> Kerttervezés - segítség!
Caty_58796
hozzászólás Jun 21 2010, 09:41 PM
Létrehozva: #1

Newbie
*

Csoport: Haziallat.hu
Azonosító: 73,847

Kert tervezésében szeretnék tanácsot kérni.
Picike (55 nm), derékszögű háromszög alakú kertem van. (Ha kéri valaki, holnap lerajzolom pontos méretekkel.) A kerítés felöli oldalára valamit szeretnék, ami eltakarja. Kúszónövény lenne a legjobb, de akkor lehet, a szomszéd kinyírna, ha átmászik... blink.gif Ez a terület ráadásul elég árnyékos is, így kérnék tippeket. A másik, amit szeretnék még a kertembe, az egy fa. A kert közepe táján lenne, szóval elég sok napfényt kap, főleg a déli órákban. A fa kiválasztásában is segítséget szeretnék kérni. Hogy mit szeretnék? Valami nem túl magasra növő (3-4 méter), gyönyörű különlegességet, amit nem látok viszont minden második kertben, és ami virágzáskor elbódít az illatával. Amivel odacsalogathatnék pár madárkát. (Rozsdafarkúak már vannak a kertben. rolleyes.gif És láttam már fali gyíkot is, és minivarangyokat, hála a nagy esőzéseknek, és a közeli patakocskának.)
Várom a tippeket a kerítés eltakarására, és a fára is.
Köszi! smile.gif
Go to the top of the page

+Quote Post
Nika88
hozzászólás May 11 2011, 05:34 PM
Létrehozva: #2

Newbie
*

Csoport: Edenkert.hu
Azonosító: 104,845

IDÉZET(Caty_58796 @ Jun 21 2010, 08:41 PM) *
Kert tervezésében szeretnék tanácsot kérni.
Picike (55 nm), derékszögű háromszög alakú kertem van. (Ha kéri valaki, holnap lerajzolom pontos méretekkel.) A kerítés felöli oldalára valamit szeretnék, ami eltakarja. Kúszónövény lenne a legjobb, de akkor lehet, a szomszéd kinyírna, ha átmászik... blink.gif Ez a terület ráadásul elég árnyékos is, így kérnék tippeket. A másik, amit szeretnék még a kertembe, az egy fa. A kert közepe táján lenne, szóval elég sok napfényt kap, főleg a déli órákban. A fa kiválasztásában is segítséget szeretnék kérni. Hogy mit szeretnék? Valami nem túl magasra növő (3-4 méter), gyönyörű különlegességet, amit nem látok viszont minden második kertben, és ami virágzáskor elbódít az illatával. Amivel odacsalogathatnék pár madárkát. (Rozsdafarkúak már vannak a kertben. rolleyes.gif És láttam már fali gyíkot is, és minivarangyokat, hála a nagy esőzéseknek, és a közeli patakocskának.)
Várom a tippeket a kerítés eltakarására, és a fára is.
Köszi! smile.gif

A múltkor bukkantam rá, kertészetileg elég helytálló oldalnak látszott : kerteszkedes.hu.
Remélem hasznát veszed:) rolleyes.gif
Üdv

+Quote Post
Mandulakert
hozzászólás May 20 2011, 03:35 PM
Létrehozva: #3

Newbie
*

Csoport: Edenkert.hu
Azonosító: 104,930

Kedves Caty!

Az árnyékos részre kúszó növénynek a borostyánt (Hedera helix) vagy a tapadó vadszőlőt (Parthenocissus tricuspidata) tudom ajánlani. Ezek a növények nem kúsznak olyan gyorsan, mint a többi kúszó cserje, cserébe viszont bírják (pontosabban elviselik) az árnyékot is.
Fából szélesebb a választék. Talán egy szép Magnoliát tudnék ajánlani vagy esetleg valamilyen díszcseresznyét, bár ez egy kicsit magasabbra nő.

Remélem tudtam segíteni, ha van más kérdésed, itt még találsz hasznos infókat kerttervezésről: www.mandulakert.hu

Gergő

+Quote Post
Kiskertek
hozzászólás Feb 20 2012, 07:49 PM
Létrehozva: #4

Newbie
*

Csoport: Haziallat.hu
Azonosító: 106,381

Kedves Caty!

A Lonicera maackii nevű és a Lonicera caprifoliumot is tudom ajánlani! Nagyon finom illatúak a virágai.

Üdvözlettel:
Kiskertek építése, fenntartás, tervezése
http://www.kiskertek.com

+Quote Post
Reklám
hozzászólás
Létrehozva: #

Google Ads

Quote Post

Reply to this topicStart new topic
2 felhasználó olvassa jelenleg ezt a témát (2 vendég és 0 anonim felhasználó)
0 felhasználó:

Szöveges verzió | SEO by MinervaSEO © Icelabz.net A pontos idő: 25th May 2012 - 09:17 AM

Kertészeti cikkek

Virág, zöldség-gyümölcs, kertészeti kellékek

Természetfotók

Kertészeti fórum