IPB

Üdvözöllek a Fórumban! ( Bejelentkezés | Regisztráció )

6 Oldal V  « < 4 5 6  
Reply to this topicStart new topic
> Ügyetlen kertész
Gina
hozzászólás Oct 29 2008, 04:24 PM
Létrehozva: #101

Newbie
*

Csoport: Edenkert.hu
Azonosító: 59,502

Kedves Gábor, a Golden Delicious fája valószínûleg kevés káliumot kap, azért dobja el a gyümölcsöt. Nagyon fontos, hogy augusztustól már ne öntözze a fát, hogy az felkészüljön a télre. Ha meg tudja oldani, nagyon jót tenne egy-két vödör tiszta fahamu( nem széné!!!) a fa tányérjában egyenletesen elterítve, tavasszal bedolgozva.Ennek híján nálunk jól beváltak a különbözõ lombtrágyák (pl.Wuxal), amikkel május közepétõl-végétõl rendszeresen permeteztünk. Minden fa meghálálja! Sok sikert!
Go to the top of the page

+Quote Post
Csülök
hozzászólás Nov 5 2008, 11:06 AM
Létrehozva: #102

Newbie
*

Azonosító: 60,447

Szervusztok! Van nekem egy három éves ananász-kajszi barackfám, hihetetlenül hosszú és vékony ágakkal, amelyek egyszerûen nem bírják el az egyébként szép termést. Én meg nem értek a metszéshez. Egyszer próbálkoztam baráti tanácsok alapján egy cseresznyefával, annak két évig egy szem termése nem volt... Meg tudja valaki mondani, hová fordulhatok segítségért?

+Quote Post
Gyxõz...
hozzászólás Nov 9 2008, 08:59 PM
Létrehozva: #103

Newbie
*

Azonosító: 60,428

Csülök Pajtás! Honnan szereztél te ananász-kajszi csemetét? Érdekes problémád van. Nekem 5 különbözõ fajta kajszim van összesen 6 fa. Általában csak azokat az ágakat vágtam le ahol keresztbe nõttek illetve ahol túl közel álltak egymáshoz. A kajszi nem szereti a túlzott metszést. Önmaga is száp szellõs koronát nevel. Viszont a monilia miatt kénytelen voltam levágni elég sok ágat, amire hajtások buja sokaságával reagált. Ezekbõl arra következtettem, hogy a kajszit jobb békében hagyni, mintsem agyonmetszeni. Ha idõsebb lesz a fád és elegendõ tápagyagot kap elfogja bírni a termést. http://kedvescimbora.extra.hu

+Quote Post
Gyxõz...
hozzászólás Nov 9 2008, 09:18 PM
Létrehozva: #104

Newbie
*

A metszéssel kapcsolatban ajánlom a Czáka-Valló: a Metszés ABC-je címû kötetet.. Régi mû, több kiadást megélt . Azóta se jelent meg jobb és szeléletesebb szakkönyv a metszésrõl. E könyv alapján el lehet végezni minden fa metszését. Nekem 30-40 db gyümölcsfám van , amiket ez alapján metszettem.

+Quote Post
Kriszta_84872
hozzászólás Nov 18 2008, 07:52 PM
Létrehozva: #105

Newbie
*

Azonosító: 60,495

Sziasztok, 5 éve ültettem egy füge bokrot, azóta szépen megnõtt kb egy méterre, de sajnos a termését nem érleli be. Tanácsot szeretnék kérni, hogy mit kezdjek a fügebokorral, hogy beérjen a termés?! Próbáltam belõle átültetni egy másik helyre, de ott ugyan ez történt. Mi lehet az oka ennek?Hány éves fügebokor fordul termõre úgy, hogy be is érik a termése? Kérlek segítsetek. Köszönöm. "kertbarát"

+Quote Post
JUVAGRO
hozzászólás Nov 30 2008, 03:24 PM
Létrehozva: #106

Newbie
*

Azonosító: 60,513

Üdv mindenkinek... Szeretném a figyelmetekbe ajánlani az alábbi linket sok sok hasznos termékkel, és szolgáltatással. Ha hobby szinten, vagy profi módon kertészkedsz, termelsz akkor is biztos találsz kedvedre valót... www.mezogazdasagibolt.hu

+Quote Post
Gyxõz...
hozzászólás Jan 20 2009, 08:50 PM
Létrehozva: #107

Newbie
*

Hol található a kerted? A honlapomon van egy füfés kép aláírással: http://kedvescimbora.extra.hu/?mbkid=7&makid=5 Azért kérdezem mert nálam 2008-ban annyit termett, hogy nem gyõztük megenni. Ugyanis enyhe tél volt és jól átteleltek a fügebokraim. Több mint 10 évesek. kb5-6 éves korukban kezdtek el teremni.

+Quote Post
Gyxõz...
hozzászólás Jan 20 2009, 08:53 PM
Létrehozva: #108

Newbie
*

Hol található a kerted? A honlapomon van egy füfés kép aláírással: http://kedvescimbora.extra.hu/?mbkid=7&makid=5 Azért kérdezem mert nálam 2008-ban annyit termett, hogy nem gyõztük megenni. Ugyanis enyhe tél volt és jól átteleltek a fügebokraim. Több mint 10 évesek. kb5-6 éves korukban kezdtek el teremni.

+Quote Post
Evet
hozzászólás Feb 6 2009, 04:42 PM
Létrehozva: #109

Newbie
*

Azonosító: 60,638

Sziasztok.Egy pár éve örököltem egy kiskertet.Szeretném meg kérdezni hogy a moniliát hogyan lehet kiirtani a kertbõl mert lassan megöl mindent.Köszi szépen.Evet.

+Quote Post
Karinka
hozzászólás Feb 15 2009, 08:09 PM
Létrehozva: #110

Newbie
*

Azonosító: 60,652

Kedves Édenkertész! 2. emeleti, déli fekvésû beton erkélyládát szeretnék beültetni olyan növényekkel, amelyek egyben díszítenek, valamint távol tartják a kedvenc cicánkat. Természetes igénye, hogy kiássa a földet, de én szeretném ha virágzó erkélyre tekinthetnék. Mi tehetek? Van-e megoldás? Elõre is köszönöm a választ.

+Quote Post
Ors
hozzászólás Mar 20 2009, 12:32 PM
Létrehozva: #111

Newbie
*

Azonosító: 60,708

Sziasztok, a nagyon napos teraszomat szeretném egy kicsit "növényesíteni" - tudtok olyan virágokat ajánlani, amik nagyon jól tûrik a (z égetõ) napot, évelõk, és csavarként pár darab futót is szeretnék becsempészni a virágok közé....a terasz nagy, szóval minden ötlet jöhet...:) Köszi elõre is.

+Quote Post
Vandi
hozzászólás Apr 4 2009, 03:03 PM
Létrehozva: #112

Newbie
*

Azonosító: 60,790

Sziasztok! Én gimibe járok, ahol lenne lehetõség egy kis veteményes kialakítására. Páran el is határoztuk, hogy szívesen bele fognánk, de még amatõrök vagyunk a témában. Nem igazán tudjuk, hagyan is fogjunk hozzá ill. hogyan alakítsuk ki a megfelelõ környezetet vagy hogy milyen növények bírnák a kiképzést egy iskolában:) Az ötleteket és hozzáértõ tanácsokat szívesen várom. Köszi

+Quote Post
Gyxõz...
hozzászólás Apr 4 2009, 08:57 PM
Létrehozva: #113

Newbie
*

Elsõ lépésként Jó minõségü, az az tápanyaggal jól ellátott talajra van szükségetek. Ilyennel rendelkeztek e? Ha igen mekkora felülettel? http://kedvescimbora.extra.hu

+Quote Post
Lackó_835...
hozzászólás Apr 11 2009, 11:03 AM
Létrehozva: #114

Newbie
*

Azonosító: 60,768

Üdv.a korornaakácot h lehet magrol ki keltetni??ha tudja valaki a választ,az alábbi címre írja már meg.:ejn1@citromail.hu köszönöm

+Quote Post
Mónika_44...
hozzászólás May 2 2009, 06:57 PM
Létrehozva: #115

Newbie
*

Azonosító: 60,849

Sziasztok! Ha valaki tud segítsen. 1: Van egy lilaakácom, amely 1 éves, nagyon szépen felfutott a teraszon, elterjedt, tele levelekkel, de egyetlen egy virág van csak rajta :( Valamit nem jól csináltam? 2. Mellette van egy futórózsa, amely tele van levéltetûvel, persze az akácon is van belõle, mivel permetezzem? 3. Kaptam egy kúszóborókát, amely 5 éves volt, elültettem, meg fog az nekem egyáltalán foganni, megmarad? 4: Trombitavirág karót kaptam, el is ültettem, de már hetek óta ugyanabban az állapotban van, úgy látom élet még van benne, van valami teendõm vele?

+Quote Post
eduscho89
hozzászólás Sep 4 2009, 10:19 AM
Létrehozva: #116

Newbie
*

Azonosító: 98,260

Sziasztok!

Egyetemista vagyok Pécsen, és nyári házi dolgozatként adatbányászat és piackutatás tárgyamhoz egy olyan feladatot kaptam, hogy ki kell töltetnem 100 emberrel egy növénygondozással, növénygondozó eszközzel kapcsolatos kérdőívet.

Nagy segítség lenne, ha kitöltenétek, mert ez az alapja, h a következő félévben folytathassam a tárgyat.

A kérdőívet ezen a linken keresztül érhetitek el:

http://www.kerdoivem.hu/kerdoiv/201617948/

előre is köszi!

+Quote Post
Szmoli
hozzászólás Mar 4 2011, 10:50 PM
Létrehozva: #117

Newbie
*

Azonosító: 104,223

Üdvözlök mindenkit!

Nemrég sikerült vásárolni egy kertes házat, és a kertet szeretném kialakítani, széppé tenni.
És igazából fogalmam sincs, hol kezdjek hozzá.
Sajnos a kert tervezésre nem maradt pénz, és így itt próbálok tájékozódni a dolgokról.
Nagyjából az alap elképzelés megvan, de még sokat kell csiszolni.

Van egy kutyus is a kertben. Ha valaki megy az utcán akkor a kerítés előtt rohangál fel alá, és ott jelenleg nem él meg semmi, mert kitapossa. pedig szeretnék oda növényeket, ültetni. Hogy tudom kiküszöbölni, hogy ne taposson ki semmit?
A növények azok valami nyírható örökzöldek lennének, sövény formában.
Van valami ötlet?

+Quote Post
Nika88
hozzászólás May 11 2011, 05:36 PM
Létrehozva: #118

Newbie
*

Azonosító: 104,845

IDÉZET(' date='Aug 15 2005, 08:40 PM) *
Üdv mindenkinek!
Azt szeretném megtudni, hogy a Mályvacserje - Hibiscus syriacus maggal történő szaporítását mely hónapban kell végezni, és milyen földbe, illetve hőmérséklet és öntözés mellet.
Köszönöm: Alan

Nézd meg ezt : http://kerteszkedes.hu
Nekem már sokszor bejött, ha nem találsz a keresőben semmit, akkor tedd fel a kérdésedet a szakértőnek, ő egy napon belül válaszol:)
Sok sikert:)
Szia!

+Quote Post
gazdika88
hozzászólás Jun 11 2011, 01:03 AM
Létrehozva: #119

Newbie
*

Csoport: Haziallat.hu
Azonosító: 105,037

Szerintem nézd meg itt :

http://kerteszkedes.hu/

+Quote Post
imviro
hozzászólás Aug 8 2011, 08:24 PM
Létrehozva: #120

Newbie
*

Csoport: Haziallat.hu
Azonosító: 105,329

Itt tanácsokat kaphattok fenyőültetéshez.
http://www.fenyo-karacsonyfa.hu/index.php?...6&Itemid=36
Csatolt állományok
Mellékelt állomány:  feny__fa_lucfeny___feny__.JPG ( 294.43k ) Letöltések száma: 0

+Quote Post
Reklám
hozzászólás
Létrehozva: #

Google Ads

Quote Post

6 Oldal V  « < 4 5 6
Reply to this topicStart new topic
3 felhasználó olvassa jelenleg ezt a témát (3 vendég és 0 anonim felhasználó)
0 felhasználó:

Szöveges verzió | SEO by MinervaSEO © Icelabz.net A pontos idő: 25th May 2012 - 08:37 AM

Kertészeti cikkek

Virág, zöldség-gyümölcs, kertészeti kellékek

Természetfotók

Kertészeti fórum