IPB

Üdvözöllek a FĂłrumban! ( BejelentkezĂ©s | RegisztrĂĄciĂł )

6 Oldal V   1 2 3 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Ügyetlen kertész
Guest__*
hozzĂĄszĂłlĂĄs Aug 15 2005, 09:40 PM
Létrehozva: #1

Guests

Üdv mindenkinek! Azt szeretnĂ©m megtudni, hogy a MĂĄlyvacserje - Hibiscus syriacus maggal törtĂ©nƑ szaporĂ­tĂĄsĂĄt mely hĂłnapban kell vĂ©gezni, Ă©s milyen földbe, illetve hƑmĂ©rsĂ©klet Ă©s öntözĂ©s mellet. Köszönöm: Alan
Go to the top of the page

+Quote Post
karcsika
hozzĂĄszĂłlĂĄs Aug 26 2006, 11:58 AM
Létrehozva: #2

Newbie
*

Csoport: Edenkert.hu
HozzĂĄszĂłlĂĄsok: 0
AzonosĂ­tĂł: 58,233

Valcsi te hol laksz és körulbelul hány fok van nálatok.és kérlek add meg az emai címedetl

+Quote Post
lulu
hozzĂĄszĂłlĂĄs Aug 30 2006, 01:01 PM
Létrehozva: #3

Newbie
*

AzonosĂ­tĂł: 58,249

sziasztok/jo napot lenne egy kérésem: valaki el tudná nekem mondani részletesen hogyan kell vitorlásvirágot illetve ibolyát szaporitani egyeltalán lehetséges különleges szerek nélkül (gyökereztetõstb) köszönöm

+Quote Post
Guest__*
hozzĂĄszĂłlĂĄs Oct 15 2005, 04:34 PM
Létrehozva: #4

Guests

ÉrdeklƑdni szertenĂ©k, hogy a mai napon(2005.10.15) egy plus ĂĄruhĂĄzba vĂĄsĂĄroltam ahol talĂĄltam egy Ă©rdekes gyĂŒmölcsöt?talĂĄn Ă©s az eladĂłt megkĂ©rdezve hogy mi az sajnos Ƒ sem tudta Ă©s azt közölte hogy Ƒk nem is ĂĄrulnak ilyet. Igy elhoztam Ă©s tĂŒnödve nĂ©zem hogy mĂ©g Ă©letembe sem lĂĄttam ilyet. HasonlĂ­t egy kicsit az emberi agyra , Zöld Ă©s nagyon kellemes illata van. KĂ©szĂ­tettem rĂłla fĂ©nykĂ©pet. SzeretnĂ©m ha segĂ­tenĂ©nek megĂĄllapĂ­tani hogy mi ez? ElƑre is köszönettel: TĂłth GĂĄbor Ui: ha kapok mail cĂ­met nagyon szĂ­vesen elkĂŒldöm a fĂ©nykĂ©pĂ©t.

+Quote Post
Neyci
hozzĂĄszĂłlĂĄs Aug 31 2006, 08:17 AM
Létrehozva: #5

Newbie
*

AzonosĂ­tĂł: 59,370

A vitorlavirág könnyen szaporítható, még szobai körülmények között is egyszerû: az átültetéssel egy idõben tõosztással megoldható. A nagy példányok rizómái (gyöktörzsei) a hozzájuk tartozó levelekkel óvatosan szétválaszthatók egymástól. Az így nyert gyökeres és leveles részek ültethetõk be külön-külön a méretükhöz illõ tartóedényekbe. A fokföldi ibolyát (gondolom, hogy te is erre gondolsz) egyszerûen levéldugványról szaporíthatod: éles késsel levágva egy egészséges levelét laza szerkezetû földbe dugod, ami kb 2 hét alatt ki fog gyökeresedni. Vízben is lehet gyökereztetni, de akkor ültetéskor megsértheted a még törékeny gyökereket. Sok sikert!

+Quote Post
lulu
hozzĂĄszĂłlĂĄs Aug 31 2006, 10:02 AM
Létrehozva: #6

Newbie
*

Nagyon szépen köszönöm a segítséget! Lenne még egy kérdésem van 6 ibolyám vitorlásvirágaim és még mésnagy termetû viszonylag igénytelen növényem és melléjük akarok venni cikláment és flamingóvirágot na szóval ez a két utobbi sokkal érzékenyebb mint az ibolya és a vitorla virág? köszönöm

+Quote Post
Neyci
hozzĂĄszĂłlĂĄs Aug 31 2006, 03:45 PM
Létrehozva: #7

Newbie
*

A ciklámen nem olyan problémás, csak inkább a hûvösebb, világos helyet kedveli. A falmingóvirág viszont annál kényesebb: a téli szobai körülményeket (meleg és mellé alacsony páratartalom) nem bírja.

+Quote Post
lulu
hozzĂĄszĂłlĂĄs Aug 31 2006, 05:37 PM
Létrehozva: #8

Newbie
*

nagyon szépen köszönöm a segítséget reméle m egyszer belejövök a flamingóvirágtartásba addig is maradok az ibolyánál,ciklámennél és az igényteln fajoknál már ez is nagyon jo hisz nem rég még az ibolyákkal sem birtam rendesen bánni de gondolom ez senkivel nem történt még meg csak az én hibám volt hiszen az ibolya nem olyan kényes(így utolag)

+Quote Post
Katika
hozzĂĄszĂłlĂĄs Jul 12 2007, 03:30 PM
Létrehozva: #9

Newbie
*

AzonosĂ­tĂł: 58,370

Sziasztok ügyetlen kertészek (bocs) Azt szeretném megtudni, hogy a kiégett fû jövõre még kihajthat? Szerintetek a föld vagy a fûmagkeverék a hibás, hogy annyi gyom van a kertemben, hogy csak kiégett füvet meg 5ször annyi gyomot lehet látni? Ki tud nekem tanácsot adni? Elõre is köszönöm.

+Quote Post
Neyci
hozzĂĄszĂłlĂĄs Sep 6 2006, 11:13 AM
Létrehozva: #10

Newbie
*

Nincs mit! Sok sikert az ibolyához és a ciklámenhez! Aztán ha lesz egy páradús télikerted a nehezen nevelhetõ trópusi növények is szívesen beköltöznewk hozzád. Addig tényleg érdemesebb az igénytelennek mondott fajoknál maradni!

+Quote Post
Ziti
hozzĂĄszĂłlĂĄs Sep 17 2006, 09:36 PM
Létrehozva: #11

Newbie
*

AzonosĂ­tĂł: 58,273

Sziasztok! Van a kertünkben pár cserjés pimpó, amik szépek, és jó dúsak. Arra gondoltunk, hogy a kerítés elé is teszünk belõlük. Azt szeretném megkérdezni, hogy a cserjés pimpót hogy érdemes szaporítani? Elõre is köszönöm

+Quote Post
NK
hozzĂĄszĂłlĂĄs Sep 25 2006, 12:39 PM
Létrehozva: #12

Newbie
*

AzonosĂ­tĂł: 58,266

Szia Fife! A cserjés pimpót tavasszal vagy nyár elején lehet legsikeresebben zölddugványról szaporítani.

+Quote Post
Guest__*
hozzĂĄszĂłlĂĄs Aug 27 2005, 03:54 PM
Létrehozva: #13

Guests

Kedves Mindenki aki tud segĂ­teni! SzeretnĂ©k Ă©lƑsövĂ©nyt telepĂ­teni zaj Ă©s porszƱrĂ©s cĂ©ljĂĄbĂłl fƑkĂ©ppen, de nem nagyon tudom, hogy milyen növĂ©ny lenne erre a legalkalmasabb, ami az Ășt Ă©s a jĂĄrda közti 2 mĂ©teres földsĂĄvban megĂ©lne. TovĂĄbbĂĄ hogyan kell telepĂ­tani Ă©s gondozni az Ă©lƑsövĂ©nyt. Olyat szeretnĂ©k ami jĂłl besƱrƱsödik, Ă©s nem baj ha nyĂ­rni kell, de jĂł ha örökzöld... A segĂ­tsĂ©get, tanĂĄcsokat elƑre is köszönöm :) TovĂĄbbi kellemes napot mindenkinek! Krysz

+Quote Post
Guest__*
hozzĂĄszĂłlĂĄs Mar 8 2005, 08:49 AM
Létrehozva: #14

Guests

Sziasztok kertbarĂĄtok! Én teljesen amatƑr vagyok a kertĂ©szetben viszont az udvarom rendbentartĂĄsĂĄhoz szĂŒksĂ©ges nĂ©mi ismeret.Azt szeretnĂ©m megkĂ©rdezni,hogy az ezĂŒst tujĂĄval mit lehet kezdeni amikor az ĂĄgai oldalra kihajolnak,gyengĂ©k lehet e metszeni,hogy erösödjenek az ĂĄgak.A tanĂĄcsokat elƑre köszönöm ĂŒdv: fe_papa

+Quote Post
Guest__*
hozzĂĄszĂłlĂĄs May 4 2005, 09:16 PM
Létrehozva: #15

Guests

KezdƑ vagyok! SzeretnĂ©m tudni, hogy a bekevert rovarĂ­rtĂł permetezƑszer maradĂ©kot meddig lehet felhasznĂĄlni, ill. tĂĄrolni ? ÁltalĂĄban a bekevert permetezƑszereket (gombaölƑ,rovarĂ­rtĂł...stb), meddig lehet felhasznĂĄlni ? A tanĂĄcsokat elƑre is köszönöm !

+Quote Post
Katika
hozzĂĄszĂłlĂĄs Jul 12 2007, 03:35 PM
Létrehozva: #16

Newbie
*

AzonosĂ­tĂł: 58,370

Sziasztok ügyetlen kertészek (bocs) Azt szeretném megtudni, hogy a kiégett fû jövõre még kihajthat? Szerintetek a föld vagy a fûmagkeverék a hibás, hogy annyi gyom van a kertemben, hogy csak kiégett füvet meg 5ször annyi gyomot lehet látni? Ki tud nekem tanácsot adni? Elõre is köszönöm.

+Quote Post
Guest__*
hozzĂĄszĂłlĂĄs Aug 18 2006, 02:04 PM
Létrehozva: #17

Guests

Kedves JĂłzsef! AjĂĄnlom Kerti CĂ­mtĂĄrunkat. Itt ĂĄrajĂĄnlatot is tud kĂ©rni a dĂ­szfaiskolĂĄktĂłl Ă©s kertĂ©szeti ĂĄrudĂĄktĂłl mĂ©retes fĂĄkra. KĂŒldöm a linkjĂ©t, csak az Ʊrlapot kell kitöltenie: http://www.edenkert.hu/index.php?menu=szaknevsor

+Quote Post
Guest__*
hozzĂĄszĂłlĂĄs Mar 26 2005, 04:39 PM
Létrehozva: #18

Guests

TĂŒndi! Nem akarlak elszomorĂ­tani! Én mĂĄr GörögorszĂĄgbĂłl is hoztam haza kĂŒlönfĂ©le magokat,de hiĂĄba! A fenyƑfĂ©lĂ©ket kĂŒlönösen nehĂ©z szaporĂ­tani,Ă©s csak szakember tudja, Persze,ha mĂĄr egyszer elleste az ember valakitƑl,akkor lehet prĂłbĂĄlkozni!

+Quote Post
Guest__*
hozzĂĄszĂłlĂĄs Apr 21 2006, 10:36 AM
Létrehozva: #19

Guests

BalĂĄzs IstvĂĄnnak! Mivel a filodendronok meleg igĂ©nyesek, a szaporĂ­tĂĄssal Ă©rdemes megvĂĄrni a nyĂĄr elejĂ©t - ugyanis a dugvĂĄnyok meleget igĂ©nyelnek. A kĂșszĂł fajtĂĄk a tƑ melletti sarjakrĂłl, a többi filodendron hajtĂĄsdugvĂĄnyrĂłl vagy lĂ©gbujtĂĄssal szaporĂ­thatĂł.

+Quote Post
Guest__*
hozzĂĄszĂłlĂĄs Apr 7 2005, 07:18 AM
Létrehozva: #20

Guests

Szerezz be egy komolyabb kutyust és garantålt a siker!!!

+Quote Post
ReklĂĄm
hozzĂĄszĂłlĂĄs
Létrehozva: #

Google Ads

Quote Post
« Előző, rĂ©gebbi tĂ©ma · Minden ami kert! · Következő, Ășjabb tĂ©ma »

6 Oldal V   1 2 3 > » 
Reply to this topicStart new topic
6 felhasznåló olvassa jelenleg ezt a témåt (6 vendég és 0 anonim felhasznåló)
0 felhasznĂĄlĂł:

Szöveges verziĂł | SEO by MinervaSEO © Icelabz.net A pontos idő: 25th May 2012 - 08:42 AM

Kertészeti cikkek

VirĂĄg, zöldsĂ©g-gyĂŒmölcs, kertĂ©szeti kellĂ©kek

Természetfotók

Kertészeti fórum