Ădvözöllek a FĂłrumban! ( BejelentkezĂ©s | RegisztrĂĄciĂł )
![]() ![]() |
| Guest__* |
Aug 15 2005, 09:40 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Ădv mindenkinek!
Azt szeretnĂ©m megtudni, hogy a MĂĄlyvacserje - Hibiscus syriacus maggal törtĂ©nĆ szaporĂtĂĄsĂĄt mely hĂłnapban kell vĂ©gezni, Ă©s milyen földbe, illetve hĆmĂ©rsĂ©klet Ă©s öntözĂ©s mellet.
Köszönöm: Alan
|
|
|
|
Aug 26 2006, 11:58 AM
Létrehozva:
|
|
|
Newbie ![]() Csoport: Edenkert.hu HozzĂĄszĂłlĂĄsok: 0 Csatlakozott: 17-June 09 AzonosĂtĂł: 58,233 |
Valcsi te hol laksz és körulbelul hány fok van nálatok.és kérlek add meg az emai címedetl
|
|
|
|
Aug 30 2006, 01:01 PM
Létrehozva:
|
|
|
Newbie ![]() Csoport: Edenkert.hu HozzĂĄszĂłlĂĄsok: 0 Csatlakozott: 17-June 09 AzonosĂtĂł: 58,249 |
sziasztok/jo napot
lenne egy kérésem:
valaki el tudná nekem mondani részletesen hogyan kell vitorlásvirágot illetve ibolyát szaporitani egyeltalán lehetséges különleges szerek nélkül (gyökereztetõstb)
köszönöm
|
|
|
|
| Guest__* |
Oct 15 2005, 04:34 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
ĂrdeklĆdni szertenĂ©k, hogy a mai napon(2005.10.15) egy plus ĂĄruhĂĄzba vĂĄsĂĄroltam ahol talĂĄltam egy Ă©rdekes gyĂŒmölcsöt?talĂĄn Ă©s az eladĂłt megkĂ©rdezve hogy mi az sajnos Ć sem tudta Ă©s azt közölte hogy Ćk nem is ĂĄrulnak ilyet. Igy elhoztam Ă©s tĂŒnödve nĂ©zem hogy mĂ©g Ă©letembe sem lĂĄttam ilyet. HasonlĂt egy kicsit az emberi agyra , Zöld Ă©s nagyon kellemes illata van. KĂ©szĂtettem rĂłla fĂ©nykĂ©pet. SzeretnĂ©m ha segĂtenĂ©nek megĂĄllapĂtani hogy mi ez?
ElĆre is köszönettel: TĂłth GĂĄbor
Ui: ha kapok mail cĂmet nagyon szĂvesen elkĂŒldöm a fĂ©nykĂ©pĂ©t.
|
|
|
|
Aug 31 2006, 08:17 AM
Létrehozva:
|
|
|
Newbie ![]() Csoport: Edenkert.hu HozzĂĄszĂłlĂĄsok: 0 Csatlakozott: 17-June 09 AzonosĂtĂł: 59,370 |
A vitorlavirág könnyen szaporítható, még szobai körülmények között is egyszerû: az átültetéssel egy idõben tõosztással megoldható. A nagy példányok rizómái (gyöktörzsei) a hozzájuk tartozó levelekkel óvatosan szétválaszthatók egymástól. Az így nyert gyökeres és leveles részek ültethetõk be külön-külön a méretükhöz illõ tartóedényekbe.
A fokföldi ibolyát (gondolom, hogy te is erre gondolsz) egyszerûen levéldugványról szaporíthatod: éles késsel levágva egy egészséges levelét laza szerkezetû földbe dugod, ami kb 2 hét alatt ki fog gyökeresedni. Vízben is lehet gyökereztetni, de akkor ültetéskor megsértheted a még törékeny gyökereket.
Sok sikert!
|
|
|
|
Aug 31 2006, 10:02 AM
Létrehozva:
|
|
|
Newbie ![]() Csoport: Edenkert.hu HozzĂĄszĂłlĂĄsok: 0 Csatlakozott: 17-June 09 AzonosĂtĂł: 58,249 |
Nagyon szépen köszönöm a segítséget!
Lenne még egy kérdésem van 6 ibolyám vitorlásvirágaim és még mésnagy termetû viszonylag igénytelen növényem és melléjük akarok venni cikláment és flamingóvirágot na szóval ez a két utobbi sokkal érzékenyebb mint az ibolya és a vitorla virág?
köszönöm
|
|
|
|
Aug 31 2006, 03:45 PM
Létrehozva:
|
|
|
Newbie ![]() Csoport: Edenkert.hu HozzĂĄszĂłlĂĄsok: 0 Csatlakozott: 17-June 09 AzonosĂtĂł: 59,370 |
A ciklámen nem olyan problémás, csak inkább a hûvösebb, világos helyet kedveli. A falmingóvirág viszont annál kényesebb: a téli szobai körülményeket (meleg és mellé alacsony páratartalom) nem bírja.
|
|
|
|
Aug 31 2006, 05:37 PM
Létrehozva:
|
|
|
nagyon szépen köszönöm a segítséget reméle m egyszer belejövök a flamingóvirágtartásba addig is maradok az ibolyánál,ciklámennél és az igényteln fajoknál már ez is nagyon jo hisz nem rég még az ibolyákkal sem birtam rendesen bánni de gondolom ez senkivel nem történt még meg csak az én hibám volt hiszen az ibolya nem olyan kényes(így utolag)
|
|
|
|
Jul 12 2007, 03:30 PM
Létrehozva:
|
|
|
Newbie ![]() Csoport: Edenkert.hu HozzĂĄszĂłlĂĄsok: 0 Csatlakozott: 17-June 09 AzonosĂtĂł: 58,370 |
Sziasztok ügyetlen kertészek (bocs) Azt szeretném megtudni, hogy a kiégett fû jövõre még kihajthat? Szerintetek a föld vagy a fûmagkeverék a hibás, hogy annyi gyom van a kertemben, hogy csak kiégett füvet meg 5ször annyi gyomot lehet látni? Ki tud nekem tanácsot adni? Elõre is köszönöm.
|
|
|
|
Sep 6 2006, 11:13 AM
Létrehozva:
|
|
|
Nincs mit! Sok sikert az ibolyához és a ciklámenhez! Aztán ha lesz egy páradús télikerted a nehezen nevelhetõ trópusi növények is szívesen beköltöznewk hozzád. Addig tényleg érdemesebb az igénytelennek mondott fajoknál maradni!
|
|
|
|
Sep 17 2006, 09:36 PM
Létrehozva:
|
|
|
Newbie ![]() Csoport: Edenkert.hu HozzĂĄszĂłlĂĄsok: 0 Csatlakozott: 17-June 09 AzonosĂtĂł: 58,273 |
Sziasztok!
Van a kertünkben pár cserjés pimpó, amik szépek, és jó dúsak. Arra gondoltunk, hogy a kerítés elé is teszünk belõlük. Azt szeretném megkérdezni, hogy a cserjés pimpót hogy érdemes szaporítani?
Elõre is köszönöm
|
|
|
|
Sep 25 2006, 12:39 PM
Létrehozva:
|
|
|
Newbie ![]() Csoport: Edenkert.hu HozzĂĄszĂłlĂĄsok: 0 Csatlakozott: 17-June 09 AzonosĂtĂł: 58,266 |
Szia Fife!
A cserjés pimpót tavasszal vagy nyár elején lehet legsikeresebben zölddugványról szaporítani.
|
|
|
|
| Guest__* |
Aug 27 2005, 03:54 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Kedves Mindenki aki tud segĂteni!
SzeretnĂ©k Ă©lĆsövĂ©nyt telepĂteni zaj Ă©s porszƱrĂ©s cĂ©ljĂĄbĂłl fĆkĂ©ppen, de nem nagyon tudom, hogy milyen növĂ©ny lenne erre a legalkalmasabb, ami az Ășt Ă©s a jĂĄrda közti 2 mĂ©teres földsĂĄvban megĂ©lne. TovĂĄbbĂĄ hogyan kell telepĂtani Ă©s gondozni az Ă©lĆsövĂ©nyt. Olyat szeretnĂ©k ami jĂłl besƱrƱsödik, Ă©s nem baj ha nyĂrni kell, de jĂł ha örökzöld... A segĂtsĂ©get, tanĂĄcsokat elĆre is köszönöm :)
TovĂĄbbi kellemes napot mindenkinek!
Krysz
|
|
|
|
| Guest__* |
Mar 8 2005, 08:49 AM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Sziasztok kertbarĂĄtok!
Ăn teljesen amatĆr vagyok a kertĂ©szetben viszont az udvarom rendbentartĂĄsĂĄhoz szĂŒksĂ©ges nĂ©mi ismeret.Azt szeretnĂ©m megkĂ©rdezni,hogy az ezĂŒst tujĂĄval mit lehet kezdeni amikor az ĂĄgai oldalra kihajolnak,gyengĂ©k lehet e metszeni,hogy erösödjenek az ĂĄgak.A tanĂĄcsokat elĆre köszönöm ĂŒdv: fe_papa
|
|
|
|
| Guest__* |
May 4 2005, 09:16 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
KezdĆ vagyok!
SzeretnĂ©m tudni, hogy a bekevert rovarĂrtĂł permetezĆszer maradĂ©kot meddig lehet felhasznĂĄlni, ill. tĂĄrolni ?
ĂltalĂĄban a bekevert permetezĆszereket (gombaölĆ,rovarĂrtĂł...stb), meddig lehet felhasznĂĄlni ?
A tanĂĄcsokat elĆre is köszönöm !
|
|
|
|
Jul 12 2007, 03:35 PM
Létrehozva:
|
|
|
Newbie ![]() Csoport: Edenkert.hu HozzĂĄszĂłlĂĄsok: 0 Csatlakozott: 17-June 09 AzonosĂtĂł: 58,370 |
Sziasztok ügyetlen kertészek (bocs) Azt szeretném megtudni, hogy a kiégett fû jövõre még kihajthat? Szerintetek a föld vagy a fûmagkeverék a hibás, hogy annyi gyom van a kertemben, hogy csak kiégett füvet meg 5ször annyi gyomot lehet látni? Ki tud nekem tanácsot adni? Elõre is köszönöm.
|
|
|
|
| Guest__* |
Aug 18 2006, 02:04 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Kedves JĂłzsef!
AjĂĄnlom Kerti CĂmtĂĄrunkat. Itt ĂĄrajĂĄnlatot is tud kĂ©rni a dĂszfaiskolĂĄktĂłl Ă©s kertĂ©szeti ĂĄrudĂĄktĂłl mĂ©retes fĂĄkra.
KĂŒldöm a linkjĂ©t, csak az Ʊrlapot kell kitöltenie:
http://www.edenkert.hu/index.php?menu=szaknevsor
|
|
|
|
| Guest__* |
Mar 26 2005, 04:39 PM
Létrehozva:
|
|
Guests |
TĂŒndi!
Nem akarlak elszomorĂtani!
Ăn mĂĄr GörögorszĂĄgbĂłl is hoztam haza kĂŒlönfĂ©le magokat,de hiĂĄba!
A fenyĆfĂ©lĂ©ket kĂŒlönösen nehĂ©z szaporĂtani,Ă©s csak szakember tudja,
Persze,ha mĂĄr egyszer elleste az ember valakitĆl,akkor lehet prĂłbĂĄlkozni!
|
|
|
|
| Guest__* |
Apr 21 2006, 10:36 AM
Létrehozva:
|
|
Guests |
BalĂĄzs IstvĂĄnnak!
Mivel a filodendronok meleg igĂ©nyesek, a szaporĂtĂĄssal Ă©rdemes megvĂĄrni a nyĂĄr elejĂ©t - ugyanis a dugvĂĄnyok meleget igĂ©nyelnek. A kĂșszĂł fajtĂĄk a tĆ melletti sarjakrĂłl, a többi filodendron hajtĂĄsdugvĂĄnyrĂłl vagy lĂ©gbujtĂĄssal szaporĂthatĂł.
|
|
|
|
| Guest__* |
Apr 7 2005, 07:18 AM
Létrehozva:
|
|
Guests |
Szerezz be egy komolyabb kutyust és garantålt a siker!!!
|
|
|
|
| ReklĂĄm |
Létrehozva:
#
|
![]() Google Ads |
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Szöveges verziĂł | SEO by MinervaSEO © Icelabz.net | A pontos idő: 25th May 2012 - 08:42 AM |