Üdvözöllek a Fórumban! ( Bejelentkezés | Regisztráció )
![]() ![]() |
Jul 8 2010, 09:58 AM
Létrehozva:
|
|
|
Newbie ![]() Csoport: Edenkert.hu Hozzászólások: 1 Csatlakozott: 8-July 10 Azonosító: 102,174 |
Üdv. mindenkinek. Kedves növénydoktor. Mivel már köztudottan , családi körben föleg, ismert h imádom az orhideákat, szülinapomra kaptam egyet és a következő észrevételemben kérném ki véleményeteket: a mellett h egy kis pókocska vetette ki hálóját a növény tövénél, elég penész-szagú a földje. A pókot elkaptam, megtisztitottam a hálótól , de mit tehetnék a földjével? A levelei szép sötétzöldek, léggyökerei és a látható cserépben lévö gyökerek is zöldek. Mivel virágzik és még vannak bimbói tanácstalan vagyok vele kapcsolatban. Szükséges kicserélni a földjét, vagy természetes ha penészszagú? Az én virágvásárlásomkor nem tapasztaltam ilyesmit és a meglévő virágom sem ilyen. Mi lehet a teendő? Minden észrevételt szivesen fogadok.
|
|
|
|
Jul 26 2010, 09:17 PM
Létrehozva:
|
|
|
Newbie ![]() Csoport: Edenkert.hu Hozzászólások: 1 Csatlakozott: 18-June 09 Azonosító: 88,921 |
Szia.
Ezt lapot ajánlom a virág gondozás témában. Atilla jó tanácsokkal lát el ,nekem is voltak problémáim tőle kértem segítséget . regisztrálj be,nagyon jó lap a ... Szia. A hozzászólás moderátor által szerkesztve. |
|
|
|
Nov 6 2010, 01:04 PM
Létrehozva:
|
|
|
Newbie ![]() Csoport: Edenkert.hu Hozzászólások: 4 Csatlakozott: 17-June 09 Azonosító: 60,676 |
Üdv.Mindenkinek! Orhidea kedvelőknek ajánlom a tegnap megnyilt Orhide Kiállítást a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban.Gyönyörű és különleges növényekkel találkozhatunk.Itt minden kérdésre választ kaphatunk. Nagy élmény volt számomra. És "hab a tortán", hogy a belépőt az Édenkert Magazin Kvíz játékán nyertem. Kellemes hétvégi programot mindenkinek!
|
|
|
|
May 11 2011, 05:33 PM
Létrehozva:
|
|
|
Newbie ![]() Csoport: Edenkert.hu Hozzászólások: 7 Csatlakozott: 11-May 11 Azonosító: 104,845 |
Üdv. mindenkinek. Kedves növénydoktor. Mivel már köztudottan , családi körben föleg, ismert h imádom az orhideákat, szülinapomra kaptam egyet és a következő észrevételemben kérném ki véleményeteket: a mellett h egy kis pókocska vetette ki hálóját a növény tövénél, elég penész-szagú a földje. A pókot elkaptam, megtisztitottam a hálótól , de mit tehetnék a földjével? A levelei szép sötétzöldek, léggyökerei és a látható cserépben lévö gyökerek is zöldek. Mivel virágzik és még vannak bimbói tanácstalan vagyok vele kapcsolatban. Szükséges kicserélni a földjét, vagy természetes ha penészszagú? Az én virágvásárlásomkor nem tapasztaltam ilyesmit és a meglévő virágom sem ilyen. Mi lehet a teendő? Minden észrevételt szivesen fogadok. Üdv! Próbáld meg ezen az oldalon is felvetni a dolgot, én feltettem a kérdésemet a tudásbázisában, és 1 napon belül megjött a szakértőtől a válasz: http://kerteszkedes.hu/tudasbazis Sok szerencsét! |
|
|
|
Mar 26 2012, 03:13 PM
Létrehozva:
|
|
|
Member ![]() ![]() Csoport: Haziallat.hu Hozzászólások: 10 Csatlakozott: 26-March 12 Lakóhely: Budapest Azonosító: 106,618 |
Kedves baby!
A pókocska megjelenése atkára utal(pókszabásúak családjába tartozik)azaz valószínű az atkát távolítottad el. Orchideák esetében nem túl gyakori az e féle kártevő támadása. Érdemes szakboltokban ,kertészetekben vásárolni a növényeket. Sajnos sok helyen nem megfelelő módon tárolják és gondozzák. Valamint az sem jó ha penész szagú a földje. Sokat nem kell locsolni. Virágzási időszak alatt szereti ha a tálcájban adagoljuk a vizet. Mindig csak akkor pótoljuk ha már száraznak találjuk a a tálcát. Kifejezetten Orchideák számára találsz földet a kertészetekben, de ha nagy fun vagy akkor ezt már biztos tudod:) Ezt a közeget helyettesítheti apróra zuzott mulcs is. Szereti a napos és párában gazdagabb helyet. Elszáradt virágrészeket nyugodtan vágd vissza. Remélem tapasztalataimmal segíthettem és miahamarabb meggyógyul az Orchideád:) Üdv Vivi |
|
|
|
| Reklám |
Létrehozva:
#
|
![]() Google Ads |
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Szöveges verzió | SEO by MinervaSEO © Icelabz.net | A pontos idő: 25th May 2012 - 09:30 AM |