No SSO cookie

Őszi finomságok az erdőből - csipkebogyó tea, lekvár és bonbon!

Csipke, csitkenye, hecsedli, hecsepecs, Rosa canina - bárhogy hívjuk, itt az idő, hogy a kirándulni, erdőt járni szeretők begyűjtsenek télire legalább egy pár zacskó teára elegendő mennyiséget. Ha kertünkben is hozzájutunk a csipkebogyóhoz és nagyobb mennyiség is akad belőle, akkor a legjobb, ha lekvárt, vagy bonbont is készítünk! Lássuk, hogyan!Részletek »

Május közepén nyitnak a szedd magad szamócaföldek!

Indul a szamóca - eper- szezon. Akinek nincs sajátja, annak vennie kell... illetve szedhet maga is, valamilyen szedd magad-akció keretében. Összegyűjtöttük a lehetőségeket.Részletek »

Hosszú távra tervezzük a szederbokrot!

A nemesített szederfajták tüskétlenek, termésük jóízű és további eőnyük, hogy viszonylag kevés gondozást igényelnek és a kártevőkkel szemben ellenállók. Ültessünk hát! Részletek »

Őszi teendőnk a bogyósok körül

Az ízletes és fanyar Szeder szürete a kedvező időjárásnak köszönhetően még most is tart. A szeder letermett vesszőit a málnához hasonlóan ki kell vágnunk. Erre lombhullástól egészen jövő év tavaszáig van időnk. A lomb elvesztése után válik igazán jól láthatóvá az év során kialakult hajtásszövevény. És innen már könnyű a dolgunk...Részletek »

Megérett a füge: fügereceptet ajánlunk

A legenda szerint a fügét a törökök hozták magukkal Magyarországra és először a Gellért-hegy déli lejtőjén telepítették el őket a kivágott szőlők helyére. Részletek »