No SSO cookie

A grapefruit: segít a candida - fertőzésben szenvedőknek

Utolsó változtatás: 2010-02-20 | Első közzététel: 2009-07-26
(0/ 0)
Cikk nyomtatása » Cikk küldése »
A grapefruit: segít a candida - fertőzésben szenvedőknek
Erről a kesernyés gyümölcsről általában mindenki azt hiszi, mediterrán országból származik. Ezzel szemben a Nyugat-Indiai szigetvilágból ered, citrus paradisinek, azaz a paradicsom citrusának nevezik. Mit tud még C-vitamin tartalmán kívül?

Egy kifejlett növény évente 500-700 gyümölcsöt nevel, aminek a súlya elérheti akár a 6 mázsát is.


A húsos bogyós grapefruit gyümölcshúsát elsősorban gyümölcslé előállítására használják, mert rendkívül gazdag C, B1, B2, E és D-vitaminforrás.

A grapefruit egészséges és szépít

A grapefruit: segít a candida - fertőzésben szenvedőknek

Szabadgyök fogó hatásának köszönhetően, rendkívül hatékony a rák megelőzésében. A grapefruit-héj pinen, limonen hatóanyagai igen kiváló antidepresszív szerek, frissítő, keringésjavítók. Éppen ezért illóolajokat és masszázskrémeket készítenek belőle. Flavonoid tartalma, pedig gyulladáscsökkentő, érvédő és baktériumölő. A legtöbb embert, a gyümölcs számtalan előnye ellenére, kesernyés íze tart vissza a fogyasztásától.

A grapefruit gyógyhatásai

 

A 80-as évekig a grapefruit magját, és a húsokat, elválasztó hártyát a feldolgozás során hulladéknak tekintették. Azonban egy amerikai orvos Dr. Jacob Harich kezdeményezésének köszönhetően az Egyesült Államokban klinikai kutatások indultak meg a grapefruit mag hatását illetően. A vizsgálatok során kiderült, hogy a magból készített kivonat 800 baktérium és számos gombatörzs elpusztítására alkalmas. Mivel a gombák az emberi szervezetben leginkább a nemi szerveken és a tápcsatornában okoznak problémát, a grapefruit mag kivonat is ezen a területeken nyújt segítséget. Például a candida albicans élesztőgomba okozta szájpenész ellen öblögetéssel alkalmazva rendkívül hatásos. Laboratóriumi vizsgálatok kiderítették, hogy a baktérium és gombaölő hatású bioflavonoidok az egész gyümölcsben megtalálhatóak, legnagyobb koncentrációban a gyümölcsgerezdeket elválasztó hártyában és magokban.

A grapefruit: segít a candida - fertőzésben szenvedőknek
Ezért a gyümölcs gyári feldolgozása során ma már ezeket a részeket is felhasználják. Magjából és a hártyás részből nyert oldata ecsetelőként gombás bőrbetegségek, teába csepegtetve pedig a gyomor-és bélfertőzések ellenszere. A gyümölcsnek rendkívül hosszú az érési ideje, ezért gazdasági okokból sokszor a távoli országokban féléretten szüretelik. Ez esetben sajnos értékes hatóanyagainak jó, ha a felét tartalmazza. Ezért a vásárlásnál figyeljünk oda, hogy puha, túlérettnek tűnő grapefruitot válasszunk.

Forrás: freepress24tv


Szólj Te is hozzá!