No SSO cookie

Süssünk diétás gyümölcstortát!

Utolsó változtatás: 2011-12-12 | Első közzététel: 2011-12-13
(0/ 0)
Cikk nyomtatása » Cikk küldése »
Süssünk diétás gyümölcstortát!
A diétás gyümölcstorta elkészítése két szempontból is könnyű: egyrészt, mert könnyen elkészíthető, másrészt, mert könnyű a tésztája. Nem tartalmaz sok kalóriát és garantáltan nagyon finom!

Így készül a diétás gyümölcstorta

 

Hozzávalók:

  • gyümölcstorta
    400 g natúr joghurt
  • 250 g sovány túró
  • 250 ml növényi tejszín
  • 1 citrom
  • 300 g gyümölcs-ribizli a legjobb
  • víz
  • 2 csomag zselatinpor
  • 8 ml folyékony édesítőszer

 

A gyümölcstorta elkészítése:

 

Egy kis edényben keverjük el a zselatint a víz felével, majd hagyjuk állni pár percig. Ezután folytonos keverés mellett főzzük fel, amíg teljesen fel nem oldódik.

Keverjük össze (robotgéppel, vagy kézi habverővel) a túrót a joghurttal, a frissen facsart citrom levével, reszelt citromhéjjal, édesítővel, majd habverővel verjük fel a tejszínhabot és azt is forgassuk hozzá. Ezután keverjük hozzá a langyos zselatin felét.

Tegyük a masszát kapcsos tortaformába, simítsuk el egyenletesen a túrókrém tetejét, miután ez megvan, takarjuk le alufóliával és tegyük a hűtőbe legalább két órára.

A maradék zselatint olvasszuk fel, a kimért víz másik felével, facsarjuk bele a citrom levét, és adjunk hozzá 1 ml édesítőt. Díszítéshez a kiválasztott gyümölcsöt rendezzük el a torta tetején, és öntsük rá, vagy kenjük el rajta a felolvasztott zselatint. Tegyük a hűtőbe, amíg megszilárdul rajta a zselatin.

Tálaláskor  vegyük ki a tortát a kapcsos tortaformából.

 

További torta ötletek:


Szólj Te is hozzá!