No SSO cookie

Süssünk narancslepényt!

Utolsó változtatás: 2016-09-21 | Első közzététel: 2011-11-12
(0/ 0)
Cikk nyomtatása » Cikk küldése »
Süssünk narancslepényt!
A narancsról tudjuk, hogy nagyon jó ízjavító, gyomorerősítő, emésztést serkentő, étvágyjavító és vértisztító hatású. De talán azt még nem, hogy milyen finom a naranccsal készült lepény, amit most ajánlunk! 

A narancslepény receptje

 

Hozzávalók:

narancslepény

  • 7 tojás
  • 5 dkg reszelt citromhéj
  • 14 dkg vaj
  • 1 dl narancslé
  • 20 dkg cukor
  • 5 dkg kakaópor
  • 14dkg liszt

 

A narancslepény elkészítése


7 tojásfehérjét kemény habbá verünk. 4-5 dkg reszelt friss narancshéjat, 14 dkg vajat, 1 dl narancslevet 20 dkg cukorral habosra keverünk. 5 dkg kakaóport, és 14 dkg lisztet összevegyítünk, ezt hozzáadjuk a fele habhoz, jól összekeverjük, a másik fele habot pedig könyedén hozzávegyítjük. Egy kisebb zsírozott, lisztezett tepsibe simítjuk, forró sütőbe tesszük, lassú tűznél megsütjük (160 C-os). Ha megsült, melegen csokoládé mázzal bevonjuk. Ujjnyi szeletekre vágjuk.


Szólj Te is hozzá!