No SSO cookie

A sikeres almatárolás titkai

Utolsó változtatás: 2016-05-09 | Első közzététel: 2011-11-09
(0/ 0)
Cikk nyomtatása » Cikk küldése »
A sikeres almatárolás titkai
Cikkünkben felfedjük a helyes almatárolás titkait.Az almáknak -1 és 3ºC közti hőmérsékletre van szükségük, és akár plusz 5ºC is elegendő, hogy kétszer gyorsabban romoljanak.


Hatékony almatárolás - egyszerűen

 

  • Ha van egy kis tétel almánk, a legjobb megoldás a hűtőben vagy a pincében tárolni. Ha a pince hőmérséklete nem
    alma-csutka_width
    Hogyan tároljuk az almát?
    elég alacsony, helyezzük az almákat egy szigetelt konténerbe, azt pedig egy fűtésmentes épületbe vagy a szabadban egy szalmával bélelt verembe.
  • A konténert mindenképp béleljük ki perforált (lyukacsos) műanyag szigetelőanyaggal, hogy az almák ne száradjanak ki.
  • Ha egyszerű műanyag zacskót használunk szigetelőanyagként, ne felejtsünk el apró lyukakat szúrni rá, különben a normálisnál is hamarabb megromlanak az almák. De ha lehet, inkább kerüljük a hagyományos műanyag zacsikat!
  • Sokan azt tanácsolják, hogy nagyobb mennyiségű alma tárolása esetén helyezzünk párásító készüléket a pincébe.
  • Mi magunk is készíthetünk párásítót. Válasszunk le egy kisebb területet, majd akasszunk fel egy darab zsákvásznat úgy, hogy annak alsó vége belelógjon egy vízzel telt edénybe. Ezután állítsunk egy ventillátort a zsákvászon mögé, hogy az egész pincébe eljuttathassa a nyirkos levegőt.
  • Azonban ne felejtsük el, hogy a ventillátor motorja (vagy akár a hagyományos párásító motorja is) képes elegendő hőt leadni ahhoz, hogy az almákat felmelegítse.

Szólj Te is hozzá!