Cseresznyelekvár recept tartósítószer nélkül!

Cseresznyelekvár recept tartósítószer nélkül!
Végre itt a cseresznye szezon! A cseresznyét már az ókorban az istenek eledeleként tartották számon ezért lássunk hozzá, és főzzünk isteni lekvárt belőle! 

A cseresznyelekvár receptje

Hozzávalók:

  • 1 kg cseresznye
  • 40-50 dkg nádcukor

 

cseresznye lekvár

 

A cseresznyelekvár elkészítése

A cseresznyét megmossuk, kimagvazzuk, majd összeturmixoljuk. Ha nincs turmixgépünk, akkor végjuk négy felé a cseresznyéket. Ezután  keverjük össze a nádcukorral, és állandó kevergetés mellett (lassú lángon), a forrástól számított 4 percig főzzük, majd  sterilizált befőttesüvegekbe töltjük. Betöltés után azonnal lezárjuk, majd pár percre fejre fordítjuk és már kész is.

értékelés