No SSO cookie

A McIntosh törpe almafa jellegzetességei

Utolsó változtatás: 2010-07-21 | Első közzététel: 2010-07-16
(0/ 0)
Cikk nyomtatása » Cikk küldése »
A McIntosh törpe almafa jellegzetességei
A McIntosh almák könnyű, jellegzetes ízük és különös piros héjuk miatt annyira népszerűek. Ezek az almák korán érnek, és sok gyümölccsel ajándékoznak meg minden évben! Van azonban egy pár dolog, amire figyelni kell a csemete megvásárlásakor, ha sok és egészséges gyümölcsöket szeretnénk termelni.

A McIntosh törpe almafa bemutatása

 

  • Magasság: 5-6 m
  • Szélesség: 3-4 m
  • Napfény: Teljes vagy részleges
  • Talajigény: Nagyon alkalmazkodó
  • Szárazságtűrés: Nagyon jó

 

Élvezd a McIntosh almáidat ízét frissen, vagy használd fel őket sütés-főzésben, gyümölcstortákba vagy szószokba, vagy akár almabort is készíthetsz belőle!

Termeszd a gyümölcsöd természetesen. Nem kell többet vegyi anyagokat vagy rovarirtó szereket használj. Csak ültesd el a fád és szedd le a gyümölcsöt egyenesen az ágakról!

 

 

 

A legtöbb faiskola magas, vékony hajtásokat árul, ágak nélkül - ezeket nevezik „ostoroknak". Ezeknek évekre van szükségük ahhoz, hogy teremjenek és még teljesen kifejletten sem szépek a terméseik.

A fák megmetszése, amit azért végeznek el a kertészetekben, hogy több ágat hajtson a fa, elég időigényes. Egy évet még rá kell várni a termésre, de az eredmény megéri a fáradságot.

Ideális körülmények között már az elültetés utáni évben elkezdheted leszedni a McIntosh almáidat!

Párosítsd egy másik almafával a beporzás érdekében.


Szólj Te is hozzá!