-
Árúterítő, gépkocsivezető
-
VILLAMOSIPARI TECHNIKUS - IPARI VILLANYSZERELŐ – VEZÉRLÉS TECHNIKUS
-
Csemegés , hús pultos eladó , hentes
-
Takarító
-
Elektronikai műszerzés
-
Takarítónő/Házvezetőnő
-
Dolgozz szállodai programszervezőként napsütötte nyaralóhelyeken
-
Porfestő
2024. 04. 22
-
Project Procurement Manager for Controls & Digitalization
2024. 04. 23
-
Eladó 40 / 30 / 20 Óra (Váci Utca 1. Budapest)
2024. 04. 24
-
Partner Tanácsadó I Debrecen
2024. 04. 24
-
AUTÓFÉNYEZŐ
2024. 04. 24
-
Talent Acquisition Business Partner
2024. 04. 24
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
Sáfrány (Crocus sativus)
Szurokfű (Origanum vulgare)
Szegfűszeg (Eugenia aromatica)
A szegfűszeg egy trópusi fa megszárított virágbimbója. (Ha egy nagyobb szemet szétbontunk, kis szerencsével láthatjuk a szirmokat és porzókat.) Leggyakrabban édességekhez használjuk, mézessütemények és almakompót elmaradhatatlan fűszere, de forralt borhoz, gyümölcssalátákhoz, - krémekhez és lekvárokhoz is kitűnő, valamint húslevesbe is szokás 1-2 szem szegfűszeget főzni. Csokoládés krémekhez vagy italokhoz is finom. Nagyon erős aromájú, ha túl sokat használunk belőle, keserűvé teheti az ételt.Gyógyhatásait az illóolajával használhatjuk legkönnyebben: antiszeptikus, helyi érzéstelenítő (pl. fogfájásra jó), lehűlt testrészek felmelegítésére és fürdővízbe alkalmas. Az olajat töményen közvetlenül ne alkalmazzuk a bőrre, mert irritálhatja.