-
Nemzetközi gépjárműezető állás
-
FUVARSZERVEZŐ DISZPÉCSER (MÉLYÉPÍTŐ CÉG, FÖLDMUNKA, ÚTÉPÍTÉS)
-
Kertigép Értékesítő
-
Takarítónő/Házvezetőnő
-
sofőr
-
Csemegés , hús pultos eladó , hentes
-
Nemzetközi kamionsofőr
-
Gépkezelő (pékség)
2024. 04. 19
-
Cluster Digital and Media Manager
2024. 04. 20
-
Éttermi Munkatárs
2024. 04. 19
-
Business Analyst - Budapest VI. kerület
2024. 04. 20
-
Festékbekeverő Operátor - Oroszlány
2024. 04. 20
-
Rendszertámogató mérnök (IT alkalmazásüzemeltető)
2024. 04. 20
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
Jó ha a fűszerkertünket „be tudjuk vinni” télire is a konyhánkba. De ez leginkább csak úgy lehetséges, ha valahogyan tartósítjuk az aromás alapanyagokat az ételeink ízesítéséhez. Erre az egyik megoldás a szárítás.
Fűszernövények szárítása csorokba kötve
1. Kössük csokrokba a zellerzöldet, petrezselymet, zályát, majoránnát, bazsalikomot, rozmaringot - amit szeretnénk szárítani - és tegyük szellős, meleg helyre - nem jó a tűző nap, mert elveszítik a színüket - és szárítsuk a növényeket zörgősre.
Fűszernövények szárítása kiterítve
2. A kisebb leveleket, virágos hajtásokat - például a kakukkfű, majoránna - terítsük szét tiszta, vékony vásznon és néha-néha forgassuk meg, rázogassuk meg. Így szárítsuk addig, amíg összemorzsolható lesz.
A bazsalikom leveleit vékonyan terítsük szét, amiíg megszárad vagy fagyasszuk le egészben vagy aprítva
3. A megszárított fűszereket tegyük jól záródó edénybe és már csak annyi a teendőnk, hogy fénytől védve tároljuk.
Fűszernövények szárítása aszalógépben
Ha nincs a lakásban olyan szellős, meleg hely, ahol kiszáríthatnánk a növényeket, akkor elektromos aszalógéppel pillanatok alatt elkészíthetjük a saját fűszereinket. Annyi csak a feladat, hogy az aszalótálcát ki kell bélelni konyhai papírtörlővel, és arra ráhelyezni a szárítani kívánt friss növényeket. Fajtától függően 4-6 óra alatt el is készül. Ezután már csak össze kell morzsolni a növényeket (hajtsuk össze a papírtörlőt, amin száradtak és morzsoljuk össze benne.)
Egy egész fűszertartó szettet megtölthetünk a saját készítésű, tiszta -portól és szennyeződésektől mentes- aromás fűszereinkkel.
Egyesek szerint még jobban megőrzik aromájukat egyes fűszernövények, ha fagyasztjuk őket esetleg fűszerecetet vagy fűszeres olajat készítünk belőlük.