No SSO cookie

Mi a különbség a korianderlevél és a koriandermag között?

Utolsó változtatás: 2010-07-19 | Első közzététel: 2010-07-15
(0/ 0)
Cikk nyomtatása » Cikk küldése »
Mi a különbség a korianderlevél és a koriandermag között?
A koriander egy olyan fűszernövény, amelyet az emberek vagy szeretnek, vagy ki nem állhatnak. A korianderlevél pedig számos latin-amerikai étel (például a salsa és a ceviche), valamint az ázsiai és indiai konyha specialitásainak elengedhetetlen összetevője.

Korianderlevél vagy koriandermag?

 

A korianderlevéllel kapcsolatban számos félreértés tapasztalható, mivel különböző területeken más-más névvel illetik. Egy dolog azonban biztos, nem szeretnéd összetéveszteni a korianderlevelet a petrezselyemlevéllel!


Főzési tanácsok a korianderlevéllel és a koriandermaggal kapcsolatban

  • A korianderlevél és a koriandermag nem cserélhetők fel. Ezek teljesen különböző ízzel és állaggal rendelkeznek.
  • A korianderlevéllel készített ételekhez lehetőség szerint mindig friss leveleket használj.
  • A koriandermagot őrlés előtt általában megpirítják, az aroma teljes kinyerése érdekében.
  • A koriandermag az indiai curryk, kiváltképp a ˝garam masala˝ népszerű összetevője.
  • A koriander gyökere fokhagyma helyett is használható.

 

 

  • Aprítás vagy darabolás előtt mosd meg alaposan a gyökereket.
  • Amikor egy ételbe friss korianderlevelet keversz, ezt a műveletet az utolsó pillanatban végezd, az aroma teljes kinyerése érdekében.
  • A korianderlevél használható a petrezselyem helyettesítőjeként is, azonban sokkal intenzívebb az íze.
  • 1 kávéskanál koriandermag = 1 kávéskanál őrölt koriander
  • A túlzott nedvesség a korianderlevél nyálkássá válásához vezet.

Szólj Te is hozzá!