No SSO cookie

H

K

Sze

Cs

P

Szo

V

 
 
1
2
3
6
7
13
14
15
16
17
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 
 

Pirítsunk édesköményt!

Utolsó változtatás: 2010-02-15 | Első közzététel: 2010-02-15
(0/ 0)
Cikk nyomtatása » Cikk küldése »
Pirítsunk édesköményt!
Az édesköményt (Foeniculum vulgare) már az ókorban ismerték és használták. Íze és illata az ánizsmaghoz hasonlít. Magjait levesekbe és halételekbe főzik, a gumóját lereszelik, és a káposztasalátához adják. A fehér üröm és az ánizs mellett az abszint fő ízesítő anyaga! Mi most rizshez kínáljuk!

Pirított Kurkumás Édeskömény

Hozzávalók:

  • ánizsos rizs
    édeskömény
  • zöldhagyma
  • szójaszósz
  • kurkuma
  • nádcukor
  • olívaolaj

Elkészítés:

Serpenyőben, kevés olívaolajon a felaprított zöldhagymát és szeletekre vágott édesköményt a szójaszósz és kiskanálnyi nádcukor hozzáadásával megpirítjuk (pár perc alatt megpuhul) majd a végén hozzákeverjük a kurkumát. A tűzről levéve lefedjük, egy percig állni hagyjuk, majd párolt jázmin rizsre helyezve tálaljuk.