-
sofőr
-
Bolti eladó
-
Takarító
-
fogászati szakasszisztens
-
VILLAMOSIPARI TECHNIKUS - IPARI VILLANYSZERELŐ – VEZÉRLÉS TECHNIKUS
-
Csemegés , hús pultos eladó , hentes
-
Dolgozz szállodai programszervezőként napsütötte nyaralóhelyeken
-
Tengeri telepítési technikus szakember
2024. 04. 17
-
Expert Marketing Trainee
2024. 04. 18
-
Pénzügyi - Számviteli Munkatárs | Győr
2024. 04. 17
-
Nyomdai gyártástervező
2024. 04. 18
-
Raktáros - Nemesvámos
2024. 04. 18
-
Gépész karbantartás tervező technikus
2024. 04. 17
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
Tárkonyecet készítése házilag
Nagyobb üzletekben, dísznövény kereskedésekben már mindenütt kapható tárkony. Ha nem akarjuk otthon nevelgetni, olyan növényt keressünk, amelynek legalább egy ága 20 cm hosszúságú, ez elég lesz egy liter ecethez.
A folyóvíz alatt alaposan megmosott friss tárkonyszálat tegyük literes borosüvegbe (legjobb a sötét színű, nem műanyagból készült palack). Öntsük fel az üzletekben ugyancsak kapható 10%-os, úgynevezett bioecettel. (Korlátlan ideig eláll, mint a hagyományos, vegyi úton erjesztett ecetsav.)
Szobahőmérsékleten egy hónapig érleljük, ekkorra éri el valódi jó ízét. Más ecetekhez hasonlóan ezt sem kell hűtőben tárolni.
Mire használható a tárkonyecet?
A tárkonyecet különösen jó savanykás ételek, például bableves, főzelékek ízesítésére, de természetesen használhatjuk salátákhoz is.