No SSO cookie

A' Fejes káposztának besavanyítása

A régiek szerint Simon Júdás napja (október 28.) környékén kell a káposztasavanyítást kezdeni. Azaz mostanában. Néhány ezzel kapcsolatos tanács a 19. századból.Részletek »

Hiánycikk lehet a jó minőségű káposzta – nehézségek a szabadföldi kertészeti ágazatban?

A 2012-es év jobban indult, mint azt az előjelek ígérték. A szokásos macedóniai korai káposzta olcsó, tömeges importja elmaradt a komoly minőségi problémák hatására, ezért szinte a kezdetektől az előző évet jóval meghaladó ár volt jellemző a hazai piacon...Részletek »

A medvehagyma (Allium Ursinum) termesztése és felhasználása

A medvehagyma többnyire félárnyékos, fák alatti részeken, árnyékos erdőkben érzi jól magát, de ott is felehető, ahol a tél folyamán jól átnedvesedett a talaj. Ha a feltételek adottak, sűrű szőnyeget alkotnak, és nagyon invazívak. Lássuk, mire használhatjuk fel, és hogyan termeszthetjük a medvehagymát!Részletek »

Téli porcsin a lakásban is nevelhető saláta

A téli porcsin (Montia perfoliata vagy Claytonia perfoliata) nálunk nem túl ismert zöldségnövény, a porcsinfélék családjába tartozik. Ez a növénycsalád valóban nem túl gyakran képviselteti magát a konyhakertekben. A téli salátaként fogyasztható növény virágai rendkívül mutatósak, húsos levelei pedig tölcsér alakúak.Részletek »

Tépő- és metélősaláta (Lactuca sativa var. secalina)

Salátás sorozatunk következő jelöltjei a tépő- és metélősaláta (Lactuca sativa var. secalina). Ez a saláta-fajta laza rózsákat fejleszt, vagyis levelei nem képeznek igazi, kemény salátafejet, ezért is szeretik sokan.Részletek »