No SSO cookie

Tavaszi káposztasaláta curryvel

Utolsó változtatás: 2010-04-12 | Első közzététel: 2010-03-29
(0/ 0)
Cikk nyomtatása » Cikk küldése »
Tavaszi káposztasaláta curryvel
A káposztát már több ezer éve ismerjük és termesztjük. Segít az emésztésben, serkenti a bélműködést, és a népi gyógyászatban is sokoldalúan használták: a sebre tett káposzta levelek gyulladáscsökkentő, fájdalomcsillapító hatásúak. Lássunk egy nagyon finom káposztasaláta receptet!

Tavaszi káposztasaláta curryvel

 

Hozzávalók:

  • káposzta saláta
    1 fej káposzta
  • 1-2 szál sárgarépa
  • 1 alma
  • egy marék mazsola
  • 3 dl tejföl
  • majonéz
  • curry
  • bors

 

Elkészítése:

A káposztát lereszeljük és besózzuk, majd 15 percig állni hagyjuk. Ezután kinyomkodjuk, és hozzá tesszük a szintén lereszelt répát. Összekeverjük a majonézt, tejfölt, a fűszerekkel, a mazsolával és a kis kockára vágott almával. Ha kész, ráöntjük a mártást a káposztára. Ha már állt egy kicsit a hűtőben, és összeértek az ízei, még finomabb!

 


Szólj Te is hozzá!