No SSO cookie

Egészséges-e az édesburgonya (batáta)?

Utolsó változtatás: 2016-05-18 | Első közzététel: 2011-09-13
(5/ 1)
Cikk nyomtatása » Cikk küldése »
Egészséges-e az édesburgonya (batáta)?
Az édesburgonyának számos olyan egészségmegőrző hatása van, amelyet nem is gondoltunk volna. Ismerjük meg jobban ezt a rendkívüli zöldséget!

Jó hatással van-e az édesburgonya a szervezetünkre?

Egy néhány évvel ezelőtt végzett kutatásban rostok, a vitaminok és a tápanyagok mennyisége szerint osztályoztak 18 különböző zöldséget. Az édesburgonya érte el a legjobb eredményt és magasan vezette ezt a listát.

Egy darab édesburgonya biztosítja a napi javasolt A-vitamin bevitel kétszeresét és a napi C-vitamin szükséglet egy harmadát. Gazdag B6 vitaminban, rostban, vasban és káliumban, nagyon kevés zsiradékot és nátriumot tartalmaz.

Az édesburgonyának nagyon sok előnye van az egészségünkre nézve. Más tanulmányok kimutatták, hogy olyan betegségekre is jótékony hatása van, mint a cukorbetegség, a rák, a köszvény és a gyomorfekély.

Az édesburgonya és a mexikói jamgyökér másik előnye, hogy a bennük lévő természetes ízanyagnak köszönhetően már nincs szükség vaj vagy só hozzáadásához. Fogyasztható köretként sovány húsokhoz vagy más zöldségekhez

A végeredmény kimondja, hogy az édesburgonya nemcsak, hogy jó hatással van a szervezetünkre, de ez az egyik legtáplálóbb zöldség, amit fogyaszthatunk, feltéve, ha nem teszünk hozzá sok vajat, vagy nem sütjük zsírban.

 

édesburgonya

 

Számos édesburgonya receptet találhatunk az interneten, tehát nem okoz nagy fejtörést hogyan is készítsük el. Ha szeretnéd személyesen is megtapasztalni az édesburgonya jótékony hatását, akkor szerezz be pár darabot, amikor az üzletek zöldség-gyümölcs részlegén barangolsz!


Szólj Te is hozzá!