-
sofőr
-
Kertigép Értékesítő
-
Takarítónő/Házvezetőnő
-
Nemzetközi kamionsofőr
-
Árúterítő, gépkocsivezető
-
Bolti eladó
-
FUVARSZERVEZŐ DISZPÉCSER (MÉLYÉPÍTŐ CÉG, FÖLDMUNKA, ÚTÉPÍTÉS)
-
Porfestő
2024. 04. 22
-
Project Procurement Manager for Controls & Digitalization
2024. 04. 23
-
Eladó 40 / 30 / 20 Óra (Váci Utca 1. Budapest)
2024. 04. 24
-
Partner Tanácsadó I Debrecen
2024. 04. 24
-
AUTÓFÉNYEZŐ
2024. 04. 24
-
Talent Acquisition Business Partner
2024. 04. 24
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
Amire szükség van a paradicsom megtisztításához:
- víz, edény, konyhakés, lábos
Utasítások:
1. Tölts meg egy edényt vízzel kb. ¾ - ig és tedd fel forrni.
2. A forró vízbe tedd bele a paradicsomot és hagyd benne 1 percig.
3. Vedd ki a vízből a paradicsomot és hagyd kihűlni, amíg kézzel is meg tudod fogni.
4. Egy kés hegyével lyukaszd ki a héját és óvatosan hámozd le, de akár könnyedén le is húzható.
5. A meghámozott paradicsomot vágd kettőbe.
6. A fél paradicsomot fogd a kezedbe és tartsd egy kisebb edény fölé.
7. Óvatosan szorítsd meg a gyümölcsöt, hogy magvai belecsurogjanak az edénybe. Dobd el őket.
8. Használd fel a paradicsomot a receptben előírtak szerint.
Tanácsok és figyelmeztetések:
- Egyesek egy x alakú bevágást végeznek a héjon mielőtt a paradicsomot forró vízbe helyeznék. A vágás körül a héj enyhén leválik, így könnyebb, ha innen kezded a hámozást
- Ha nem sikerült jól meghámoznod a paradicsomot, tedd vissza 30 mp-re a forró vízbe.
- A hámozatlan paradicsomnak főzés közben leválik a héja és az ételben marad. Ugyanez a helyzet a magok esetében is. Sok ételben a paradicsommag nem zavaró, azonban a paradicsomhéj étkezés közben bosszantó lehet.
értékelés