No SSO cookie

Hogyan készítsük elő a paradicsomot a lecsóhoz, szószokhoz?

Utolsó változtatás: 2016-08-13 | Első közzététel: 2016-08-12
(0/ 0)
Cikk nyomtatása » Cikk küldése »
Hogyan készítsük elő a paradicsomot  a lecsóhoz, szószokhoz?
Egyes ételreceptek a meghámozott és a mag nélküli paradicsom használatát írják elő. De hogyan is járjunk el? Kövesd az alábbi egyszerű lépéseket, amelyek nagy segítségedre lesznek, ha legközelebb paradicsomos ételt készítesz.  

Amire szükség van a paradicsom megtisztításához:

  • víz, edény, konyhakés, lábos

 

 

 

 

Utasítások:

1. Tölts meg egy edényt vízzel kb. ¾ - ig és tedd fel forrni.

2. A forró vízbe tedd bele a paradicsomot és hagyd benne 1 percig.

3. Vedd ki a vízből a paradicsomot és hagyd kihűlni, amíg kézzel is meg tudod fogni.

4. Egy kés hegyével lyukaszd ki a héját és óvatosan hámozd le, de akár könnyedén le is húzható.

5. A meghámozott paradicsomot vágd kettőbe.

6. A fél paradicsomot fogd a kezedbe és tartsd egy kisebb edény fölé.

7. Óvatosan szorítsd meg a gyümölcsöt, hogy magvai belecsurogjanak az edénybe. Dobd el őket.

8. Használd fel a paradicsomot a receptben előírtak szerint.

 

Tanácsok és figyelmeztetések:

  • Egyesek egy x alakú bevágást végeznek a héjon mielőtt a paradicsomot forró vízbe helyeznék. A vágás körül a héj enyhén leválik, így könnyebb, ha innen kezded a hámozást
  • Ha nem sikerült jól meghámoznod a paradicsomot, tedd vissza 30 mp-re a forró vízbe.
  • A hámozatlan paradicsomnak főzés közben leválik a héja és az ételben marad. Ugyanez a helyzet a magok esetében is. Sok ételben a paradicsommag nem zavaró, azonban a paradicsomhéj étkezés közben bosszantó lehet.

 

 


Szólj Te is hozzá!