-
sofőr
-
Kertigép Értékesítő
-
Takarítónő/Házvezetőnő
-
Takarító
-
Dolgozz szállodai programszervezőként napsütötte nyaralóhelyeken
-
Csemegés , hús pultos eladó , hentes
-
fogászati szakasszisztens
-
Gépkezelő (pékség)
2024. 04. 19
-
Cluster Digital and Media Manager
2024. 04. 20
-
Éttermi Munkatárs
2024. 04. 19
-
Business Analyst - Budapest VI. kerület
2024. 04. 20
-
Festékbekeverő Operátor - Oroszlány
2024. 04. 20
-
Rendszertámogató mérnök (IT alkalmazásüzemeltető)
2024. 04. 20
- További állások »
- Álláshirdetés-feladás »
Mi a helyzet a répa és a fütyülés ügyében?
A sárgarépa rostanyagai rendkívül értékesek: napi két nyers sárgarépa (kb. 20 dkg) oldható rostjainak köszönhetően kedvező hatással van az emésztésre, de segít megkötni és lebontani a koleszterint és a különféle toxikus anyagokat is. A répa jellegzetes illatát adó vegyületek is szerepet játszanak az értékes biológiai folyamatokban. Az utóbbi évek kutatásainak eredményeként felfedeztek a sárgarépában egy deukarin nevű vegyületet, amelynek a kutatók értágító hatását tapasztalták. Egy másik nemrég napvilágot látott tudományos szenzáció szerint a sárgarépában megtalálható falkarin nevű vegyület gátolja a rákos sejtek kialakulását.
A fütyülési képesség javulásának magyarázatáról azonban hallgat a tudományos irodalom. De ne adjuk fel, menjünk tovább!
A répától élesebben látunk!
A sárgarépa fogyasztását régóta összefüggésbe hozzák az éles látással, amelynek kialakulásában bizonyítottan szerepe van a béta-karotin tartalmának. Így a sárgarépa fontos a szürkületi vakság megelőzésében és legyőzésében, de szürke hályog ellen is igazolt a hatása.
Ismert a sárgarépa bélműködést szabályozó, vizelethajtó aktivitása is. Akadályozza a vesekőképződést, segíti méregteleníteni a szervezetet, csökkenti a vér koleszterinszintjét. Antioxidáns hatóanyagai révén gátolja a rák kialakulását, különösen a dohányzással összefüggésben. Lassítja az öregedést. Külsőleg alkalmazva sietteti a sérülések gyógyulását, ápolja a kirepedezett bőrt.
Ezek szerint a fütyülés - átverés! Hacsak azért nem fakadunk dalra, mert annyira finom.