No SSO cookie

PREV-B2: a bór tartalmú lombtrágya

Utolsó változtatás: 2016-04-14 | Első közzététel: 2011-05-23
(0/ 0)
Cikk nyomtatása » Cikk küldése »
PREV-B2: a bór tartalmú lombtrágya
Miért olyan hatékony a PREV-B2 lombtrágya, és mire jó a bór? Kevesen tudják, de a bór a terméshozamot és –minőséget talán legnagyobb mértékben meghatározó mikroelem.

A bór jelentősége a növények életében

 

A bór fontos szerepet tölt be a virág- és termésképzésben, a szénhidrátok és egyéb asszimiláták felhalmozásában és szállításában, a gyökér- és szállítószövetek kialakításában és ezzel összefüggésben a tápanyagok felvételében és hasznosításában. Biztosítja a sejtfalak rugalmasságát, így javítja a növény vízgazdálkodását. Növeli a gyümölcsök cukortartalmát, a burgonya keményítő tartalmát és javítja a termény tárolhatóságát. Tehát bór hiányában hozamcsökkenéssel és számos olyan problémával szembesülünk, mint például az osztódó szövetek, hajtáscsúcsok elhalása, virágok lehullása, hiányos termékenyülés, rossz kötődés, gátolt termésfejlődés és a beltartalmi értékek romlása. A bór hiányának első, szembetűnő tünete a fiatal levelek fakósága és lankadtsága. A gyümölcsfák esetében a termések aprók és rossz minőségűek lesznek. Szőlőnél jellegzetes tünet az ún. "madárkás fürt", mely a hiányos termékenyülésből adódik. Ezért fontos a kiegyensúlyozott bórellátás, melyet lombtrágyázással lehet optimálisan biztosítani.

 

prev-b2-kezelt-paradicsom
PREV-B2-vel kezelt paradicsom

 

Erre a célra kiváló a PREV-B2 lombtrágya 2,1%-os bórt tartalmaz, mely vivőanyaga a hidegen préselt narancsolaj. A narancsolaj egy rendkívül sokoldalú anyag. Kiváló tapadásfokozó hatással rendelkezik, ezért az tökéletesen hasznosul, a növény azt valóban felveszi és hasznosítja. Ezért a PREV-B2-t 0,15-0,3%-os koncentrációban elegendő kijuttatni!

A PREV-B2 a legtöbb növényvédőszerrel keverhető, azok hatását pozitívan befolyásolja. Nem keverhető viszont olajokkal és olaj alapú készítményekkel. Alkalmazása az esti órákban javasolt. Perzselésre érzékeny növényfajokon és fajtákon próbapermetezés célszerű.

Alkalmazása különösen megtérül szőlőben, csonthéjasokban, almatermésűekben, paradicsomban, uborkában, paprikában, dinnyefélékben, salátában, szamócában, hagymában, káposztafélékben és repcében. Ökológiai gazdálkodásban is felhasználható!

 

László Gyula


Szólj Te is hozzá!