No SSO cookie

5 hiba, melyet paprikatermelők elkövethetnek

A paprikatermesztést számos kórokozó és kártevő nehezíti, emellett a termesztési körülményekre is kimondottan igényes. Most pár általánosan elkövetett hibára hívnánk fel a figyelmet.Részletek »

Mit csináljak a mézgás fámmal?

Továbbra is visszatérő kérdés a kertbarátköri előadásokon a mézgásodó fák problémája. Mi okozza és mit tegyünk vele?Részletek »

Otthonunkat támadja ősszel a vándorpoloska

Néhány év alatt tömegesen elszaporodott hazánkban is a délről érkezett vándorpoloska. Nyáron a konyhakertben károsít, télire pedig otthonainkban keres megedéket.Részletek »

Hogyan tároljuk télen a zöldségeket?

A zöldségek tárolásakor csak egészséges, beérett zöldséget használjunk. Mindenből a közepes nagyságú a legjobb. A túl nagynak magas a víztartalma, laza a szöveti szerkezete, ezért hajlamos a romlásra.Részletek »

Paradicsom termesztése és tárolása

A kertből frissen szedett paradicsom zamata még az ínyenceket is megörvendezteti. Ha sokkal több paradicsomot ültettél, mint amennyit el tudsz fogyasztani, íme egy jó tanács: amennyiben a paradicsomot érett állapotban szeded le, akkor az hosszabb ideig megőrzi ízét és tápértékét, mint bármely más zöldség. Részletek »