No SSO cookie

Otthonunkat támadja ősszel a vándorpoloska

Néhány év alatt tömegesen elszaporodott hazánkban is a délről érkezett vándorpoloska. Nyáron a konyhakertben károsít, télire pedig otthonainkban keres megedéket.Részletek »

Hogyan tároljuk télen a zöldségeket?

A zöldségek tárolásakor csak egészséges, beérett zöldséget használjunk. Mindenből a közepes nagyságú a legjobb. A túl nagynak magas a víztartalma, laza a szöveti szerkezete, ezért hajlamos a romlásra.Részletek »

Paradicsom termesztése és tárolása

A kertből frissen szedett paradicsom zamata még az ínyenceket is megörvendezteti. Ha sokkal több paradicsomot ültettél, mint amennyit el tudsz fogyasztani, íme egy jó tanács: amennyiben a paradicsomot érett állapotban szeded le, akkor az hosszabb ideig megőrzi ízét és tápértékét, mint bármely más zöldség. Részletek »

A szilva tavaszi betegsége: a bábaszilva

Tavasszal a virágszirmok hullása után a növekedésnek indult szilvatermések között szokatlan méretű és alakú termések is fejlődnek. Részletek »

Téli fagy ellen meszeljük be a fatörzset?

Vannak olyan termelési eljárások, amelyeket indokolatlanul helyeztünk használaton kívül és felejtettünk el. Ezek közé tartozik a gyümölcsfák törzsének meszelése is. Részletek »