No SSO cookie

A bográcsos húsos káposzta receptje

Utolsó változtatás: 2016-10-06 | Első közzététel: 2011-10-21
(0/ 0)
Cikk nyomtatása » Cikk küldése »
A bográcsos húsos káposzta receptje
Hozzávalók 8 személyre: 1 kg savanyú káposzta, 1 L száraz fehérbor, 2 evőkanál olaj, 3-4 babérlevél, só, 1 kiskanál fekete bors, 60 dkg füstölt oldalas, 30 dkg füstölt kolbász, 30 dkg füstölt tarja.

A bográcsos húsos káposzta elkészítése

 

  • Az olajjal kikent bográcsba terítjük a savanyú káposzta felét. Rátesszük a kisebb darabokra vágott húsféléket és a kolbászt, rászórjuk a fekete borsot és a babérleveleket.
  • Beborítjuk a maradék káposztával, kicsit megsózzuk. Fölöntjük a borral és annyi vízzel, hogy ellepje, majd lassú tűzön addig főzzük, míg a húsok mind megpuhulnak.
  • Héjában főtt vagy fóliában sült burgonyát adunk mellé.

 

Piaci árak


Az Agrárgazdasági Kutató Intézet (AKI) folyamatosan figyeli a mezőgazdasági termények árait, köztük a zöldségekét és gyümölcsökét is. Hétről-hétre körbejárják a nagyobb piacok és bevásárlóközpontok zöldséges standjait és feljegyzik az árakat.

 

2011 - 42. hét


belfoldi-42

kulfoldi-42

feher-fejes-kaposzta

voros-kaposzta

 

Aki nem elégszik meg a táblázatainkkal, az minden részletet megtalál a Piaci Árinformációs Rendszer (AKI PÁIR) weboldalán.


Szólj Te is hozzá!