No SSO cookie

Gyors és ízletes céklasaláta - piaci árak

Utolsó változtatás: 2016-05-05 | Első közzététel: 2011-04-08
(0/ 0)
Cikk nyomtatása » Cikk küldése »
Gyors és ízletes céklasaláta - piaci árak
A céklasaláta hozzávalói: 2 fej cékla, 1 szál torma, só ízlés szerint, kevés őrölt kömény, 6 evőkanál ecet, 2 evőkanál cukor.

A céklasaláta elkészítése

 

  • 1-2 fej céklát megmosunk, meghámozunk és nyersen, sajtreszelőn lereszelünk.
  • Egy szál tormával ugyanezt tesszük, majd összekeverjük a lereszelt céklával.
  • Sózzuk, kevés őrölt köménymaggal, egy-két evőkanál kristálycukorral, öt-hat evőkanál 20%-os ecettel ízesítjük.
  • Vigyázni kell a cukorral, mert a cékla idővel megédesedik.
  • Néhány óra hosszat (szorosan lefedve) állni hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek (de az aromája el ne illanjon).

Hideg ételekhez, főtt húsokhoz, virslihez, sült- és főtt kolbászhoz kitűnő saláta.

 

 

Piaci árak


Az Agrárgazdasági Kutató Intézet (AKI) folyamatosan figyeli a mezőgazdasági termények árait, köztük a zöldségekét és gyümölcsökét is. Hétről-hétre körbejárják a nagyobb piacok és bevásárlóközpontok zöldséges standjait és feljegyzik az árakat.

 

2011 - 14. hét


belfoldi
lengyel
cekla
kelkaposzta

 

Aki nem elégszik meg a táblázatainkkal, az minden részletet megtalál a Piaci Árinformációs Rendszer (AKI PÁIR) weboldalán.


Szólj Te is hozzá!